HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανάγκη έμπρακτης ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της Αιγιαλείας

Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνας Αλεξοπούλου, βουλευτών Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάγκη έμπρακτης ενίσχυσης των μικρών επιχ...

Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνας Αλεξοπούλου, βουλευτών Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάγκη έμπρακτης ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της Αιγιαλείας από τον δήμο  

Ζούμε μία πρωτοφανή στα χρονικά της ανθρωπότητας πανδημία του κορωνοϊού που έχει επηρεάσει αρνητικά την οικονομία και την κοινωνία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Σχεδόν όλες οι κοινωνικές ομάδες της χώρας έχουν υποστεί απώλειες στο εισόδημά τους. Μία από αυτές είναι οι μικρές τοπικικές επιχειρήσεις που αναγκαστικά ανέστειλαν την λειτουργία τους. Η ελληνική κυβέρνηση εδώ και ένα μήνα υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών όπως και όλων των συμπολιτών μας που πλήττονται από την παρατεταμένη κρίση, ενώ και ο ιδιωτικός τομέας δίνει το δικό του παρόν στη μεγάλη μάχη με δωρεές και χορηγίες εκατοντάδων εκατομμυρίων. 

Από αυτό τον αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι άλλωστε η πρώτη επαφή των πολιτών με το κράτος και κατανοεί πιο καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Ήδη, πολλοί δήμοι της χώρας έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις – φοροαπαλλαγές στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους της χώρας. 

Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο λοιπόν, να υπάρξει ανάλογη στήριξη και στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Ο πρόεδρός του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, με επανειλημμένα υπομνήματά και συνεχείς τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ, έχει επισημάνει την ανάγκη αυτή. Αποτελεί λοιπόν απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, τα τέλη κοινοχρήστων, των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και  τα πάγια νερού στους πληττόμενους ΚΑΔ για όσο καιρό τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία. Θα είναι μία ελάχιστη συνεισφορά του Δήμου στον αγώνα να μείνουν ζωντανές την επόμενη ημέρα οι μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Ως βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλευρό αυτών που θα κληθούν να στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.