HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Καλαβρύτων με ρεαλισμό και χωρίς πανικό - Σύσκεψη στο Δημαρχείο

Διευρυμένη σύσκεψη με τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό, εστιασμένα και στην ασφάλεια των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές του δή...

Διευρυμένη σύσκεψη με τα μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό, εστιασμένα και στην ασφάλεια των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές του δήμου, αλλά και στην βοήθεια των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας, πραγματοποιηθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καλαβρύτων.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης, οι Αντιδήμαρχοι, Καλαβρύτων κ. Καούρης, Κλειτορίας κ. Δουκλιάς, Παϊων κ. Ροδόπουλος, τα στελέχη του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου και ο Διευθυντής προσωπικού κ. Παυλόπουλος

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία και ενημέρωση του Δημάρχου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

🔺Η Σύσκεψη
Στην πολύωρη σύσκεψη, αξιολογήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση των δομών του Δήμου, έγινε πλήρης ενημέρωση από τον ιατρό και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτη για την γενικότερη κατάσταση και πάρθηκαν προληπτικά μέτρα (εκτός από αυτά που ήδη ισχύουν και εξήγγηλε η κεντρική διοίκηση).

➤Θ.Παπαδόπουλος: Κανένα θέμα πανικού, αλλά ούτε εφησυχασμού
Ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, τόνισε οτι δεν υπάρχει κανένα θέμα πανικού, αλλά ούτε εφησυχασμού και με ρεαλισμό ετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο. Είναι μια ευκαιρία για μεγαλύτερη οργανωτική δόμηση των υπηρεσιών μας. Προέχει η υγεία και η προστασία των δημοτών μας και ας πάνε όλα πιο πίσω.

⏩Σε ετοιμότητα οι δομές του Δήμου
Για την νευραλγική δομή του Δήμου, που είναι η υπηρεσία "Βοήθεια στο Σπίτι" και που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αφού έρχεται σε επαφή καθημερινά, με ευπαθείς ομάδες, αποφασίστηκε να εξοπλιστούν με ότι χρειάζεται για την ασφάλεια τόσο των στελεχών της υπηρεσίας όσο και των πολιτών και έγινε σχεδιασμός για το ενδεχόμενο παρουσίασης κρουσμάτων, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και τις δομές υγείας, με την εφαρμογή του σχετικού πρωτοκόλλου όπως το όρισε ο ΕΟΔΥ.
αποφασίστηκε επίσης: 
➧Για τους υπαλλήλους του Δήμου και όπου είναι εφικτό θα μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα με την βοήθεια της τεχνολογίας.
➧Οι Αντιδήμαρχοι θα έχουν το "βάρος" από πλευράς Δήμου, της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και το συντονισμό.
➧Ο Δήμος Καλαβρύτων, ήδη προχώρησε σε προμήθεια υλικών προφύλαξης (μάσκες) και αντιβακτηριδιακά, για χρήση των υπαλλήλων, των επισκεπτών αλλά και των δομών που έρχονται σε άμεση επαφή με ευπειθείς ομάδες.
➧Απολυμάνσεις θα γίνονται άμεσα στους χώρους ευθύνης του Δήμου που προβλέπεται, όταν παραστεί ανάγκη.
➧Θα τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες υγιεινής και θα λαμβάνονται όλα τα αναγκαία και προληπτικά μέτρα στις υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα εκεί όπου εξυπηρετείται το κοινό. 

➧Αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις στους κλειστούς χώρους του Εθνικού- Δημοτικού Γυμναστηρίου. 

➤Ήδη σε ολόκληρο το Δήμο Καλαβρύτων, με πρωτοβουλία Νασιώτη, έχουν μοιραστεί ενημερωτικά έντυπα για τον κορονοϊό όπως και αφίσες του Δήμου, πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί 
➤Ο Δήμαρχος θα έχει επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση της ασφάλειας των στελεχών στο "Βοήθεια στο Σπίτι" προκειμένου να μην γίνουν φορείς διασποράς, τόσο για την προστασία των εξυπηρετουμένων και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας, όσων και των ιδίων.

Η Δημοτική αρχή είναι σε συνεχή συνεργασία με το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, την Περιφερειακή Αρχή και τους όμορους Δήμους
  
🔺Αναβάλλονται εκδηλώσεις
Στο μεταξύ, αναβάλλονται και επίσημα (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση) οι εκδηλώσεις του δήμου αυτό το σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου σε Λειβάρτζι, Χελωνοσπηλιά (Λυκούρια) και Φροξυλιά (Τουρλάδα) κατά τη διάρκεια των οποίων επρόκειτο να αναβιώσουν τα προεπαναστατικά γεγονότα του Μαρτίου του 1821. Εκεί θα πραγματοποιηθούν επιμνημόσυνες δεήσεις, χωρίς τις γνωστές μεγάλες εκδηλώσεις. 

ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.