HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανοιχτή επιστολή Νασιώτη προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Ανοιχτή επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Σεβασμώτατε, Με αφορμή την επιστολή που αποστείλατε στον Δ...

Ανοιχτή επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Σεβασμώτατε,
Με αφορμή την επιστολή που αποστείλατε στον Δήμαρχο Καλαβρύτων, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους θα ήθελα να επισημάνω τα εξής.
Νομίζω Σεβασμιώτατε ότι η επιστολή σας αυτή σε συνάρτηση με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκεται η χώρα μας είναι επιεικώς άστοχη. Και είναι άστοχη γιατί η συνάθροιση τόσων πολλών ατόμων σε ένα κλειστό μέρος, όπως είναι η εκκλησία, δυνητικά συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία όλων μας.
Νομίζω Σεβασμιώτατε ότι θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας την επικινδυνότητα αυτής της πανδημίας και να είστε εσείς πρώτος που να προτρέπετε τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, καρκινοπαθείς, διαβητικούς, ανθρώπους με καρδιακά νοσήματα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κλπ) να συγχρωτίζονται αυτή τη χρονική περίοδο σε ένα τόσο κλειστό χώρο όπως η εκκλησία, να φιλούν το χέρι του παπά ή να ασπάζονται τις εικόνες.
Γιατί αν το πείτε Εσείς οι πιστοί θα υπακούσουν, αν το λέμε εμείς είναι σαν να μην το άκουσαν ποτέ. Να μην ξεχνάμε Σεβασμιώτατε ότι το μεγαλύτερο μέρος του εκκλησιάσματος είναι μιας κάποιας ηλικίας.
Δεν είμαι άθεος Σεβασμιώτατε. Έμαθα από τη μάνα μου να πιστεύω στο Θεό και εξακολουθώ να το κάνω. Και γνωρίζω τι σημαίνει πίστη και τη δύναμη της πίστης πάνω σε οποιοδήποτε πρόβλημα, σε οποιαδήποτε ασθένεια.
Αλλά γνωρίζω και την επιστήμη. Και σαν γιατρός, τον τρόπο μετάδοσης αυτού του φονικού ιού. Γι’ αυτό σας εκλιπαρώ Σεβασμιώτατε, εν όψει των εορτών που είναι μπροστά μας (Αγίου Αλεξίου, 21 Μαρτίου, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25 Μαρτίου), παροτρύνετε τους ηλικιωμένους ανθρώπους , τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στο σπίτι τους. Να μην συμμετάσχουν στους εορτασμούς. Να λατρέψουν τον Θεό από το σπίτι τους και όταν τα πράγματα ηρεμίσουν πρώτα Εσείς και η Εκκλησία να ανοίξει τις πύλες της και να δεχθεί του πιστούς της.

Με σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπό σας,
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων
Θεόδωρος Κ. Νασιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.