HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κραυγή αγωνίας των Δήμων - Η τοποθέτηση Παπαδόπουλου στην τηλεδιάσκεψη ΠΕΔ - ΚΕΔΕ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Την κραυγή αγωνίας των Δήμων της Δυτικής Ελλάδος, για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τις αυξημένες ανάγκες κάλυψης μεγάλων...

Την κραυγή αγωνίας των Δήμων της Δυτικής Ελλάδος, για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και τις αυξημένες ανάγκες κάλυψης μεγάλων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, εξέπεμψε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος κ. Θανάσης Παπαδόπουλος.    
"Δεν πρόκειται να εισπράξουμε τα ανταποδοτικά τέλη φέτος, όπως ήδη διαφαίνεται. Πρέπει να δοθεί μια λύση διότι όλοι οι δήμοι μας θα βρεθούν σε καθεστώς χρεοκοπίας" ανέφερε πριν από λίγο ο Θανάσης Παπαδόπουλος, κατά την τηλεδιάσκεψη διάρκειας 2,5 ωρών, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τους Προέδρους των 13 Περιφερειακών Ενώσεων Δημάρχων απ όλη τη χώρα.
Δεύτερο θέμα που έθεσε είναι η τηλεκπαίδευση των μαθητών και η σύγχρονη και ασύγχρονη επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών κυρίως για ορεινούς και απομακρυσμένους δήμους με προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. «Να χαρίσουν τουλάχιστο προσωρινά το βασικό τέλος χρήστης του διαδικτύου για τα παιδιά μας και να εξοπλιστούν οι εκπαιδευτικοί με table» τόνισε προς τον κ.Παπαστεργίου ο δήμαρχος Καλαβρύτων. 
Ζητήματα που μπαίνουν προς ΚΕΔΕ-Κυβέρνηση είναι οι προσλήψεις συμβασιούχων και οι πόροι με τους οποίους θα πληρωθούν, η στήριξη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι λόγω των αυξημένων αναγκών κάλυψης ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων κατά την περίοδο της πανδημίας.        
Τόνισε ακόμη την ανάγκη της επέκταση της επιδότησης για ορεινούς και νησιωτικούς δήμους και σε απομακρυσμένους μικρούς δήμους της ΠΔΕ με έμφαση στην Αχαΐα το δήμο Ερυμάνθου. 
Πρόβλημα αναφέρεται και με τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων. Τα Καλάβρυτα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα καθώς έχουν κλείσει, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού, το Χιονοδρομικό, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Σπήλαιο Λιμνών Καστριών.  «Είμαστε ένας χειμερινός δήμος, έχουν κλείσει τα πάντα, πως θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. 
Συνεχίζοντας: «Οι πολίτες μας δεν αναφέρονται στην κεντρική εξουσία αλλά σε μας τους δημάρχους, δεχόμαστε και τις εκκλήσεις τους για βοήθεια. Επίσης επειδή δεν εισπράττουν οι εκκλησίες σήμερα και το κοινωνικό τους έργο θα κληθούν να το αναλάβουν οι δήμαρχοι»
Τέλος ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι πρώην Μαθητικές Εστίες ως χώροι πιθανής φιλοξενίας ασθενών με κορονοϊό.        
Σε επιστολή του και προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο Θανάσης Παπαδόπουλος περιγράφει το άσχημο κλίμα με την οικονομική δυσπραγία που θα επιφέρει ο κορονοϊός στα ταμεία και την πιθανότητα κατάρρευσης κοινωνικών και προνοιακών δομών των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, με τις πιθανές επιπτώσεις της και στην αντιμετώπιση της επελαύνουσας πανδημίας…
ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.