HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι «εχθροί» μας οι Αθηναίοι - Γράφει ο Τρύφωνας Μαντάς

Εδώ και αρκετές στον μαρτυρικό μας Δήμο διαιωνίζεται ένα κυνήγι μαγισσών. Οι πολλοί ετεροδημότητες μας, έχουν «σταμπαριστεί» ως ανεπιθύμ...


Εδώ και αρκετές στον μαρτυρικό μας Δήμο διαιωνίζεται ένα κυνήγι μαγισσών. Οι πολλοί ετεροδημότητες μας, έχουν «σταμπαριστεί» ως ανεπιθύμητοι, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορωνοϊό. Ειδικά αυτοί που διαμένουν στην Αθήνα και ταξίδεψαν στα χωριά του Δήμου μας, θεωρούνται κι επικίνδυνοι (μετα)δότες του ιού.
Ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος, σοφά πράττοντας, ανέθεσε στον Θόδωρο το Νασιώτη, έναν εξαίρετο άνθρωπο κι γιατρό, να συντονίσει τις δημοτικές διαδικασίες, για την αντιμετώπιση, σε τοπικό επίπεδο, της πανδημίας. 
Μέχρι στιγμής ο τόπος μας και δη ο Δήμος μας, παραμένει ανέγγιχτος από το φονικό ιό, παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του τοπικού πληθυσμού είναι ηλικιωμένοι με πολλά υποκείμενα προβλήματα και νόσους.
Ως Καλαβρυτινός κι εγώ, που διαμένω στην Αθήνα λόγω της εργασίας μου, ήρθα στο χωριό μου, πριν δέκα μέρες, καθώς η εταιρία μου, μου έδινε τη δυνατότητα να εργαστώ από το σπίτι μου, μέσω του υπολογιστή μου κι αφού πρώτα είχα σιγουρευτεί πως δεν έχω εμφανίσει το τελευταίο τρίμηνο κανένα ύποπτο σύμπτωμα (ξηρός βήχας, πυρετός, ευαισθησία λαιμού), που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των συμπατριωτών μου. Επίσης, προαιρετικά, με πλήρη συναίσθηση της ατομικής μου ευθύνης κι υπευθυνότητας, διαμένω εντός της οικείας μου και δεν κάνω καμία άσκοπη μετακίνηση εντός του χωριού μου. 
Απαντώντας, εμμέσως, στο φίλο μου και συμπατριώτη Θόδωρο Νασιώτη, θα του πω πως ο λόγος που ήρθα στο χωριό μου, δεν ήταν επαγγελματικός. Ο λόγος ήταν, ο ηλικίας 89 ετών πατέρας μου, με αναπηρία μάλιστα άνω του 67%, που δεν θα μπορεί να αυτοσυντηρηθεί για το μεγάλο χρονικό διάστημα, που όπως φαίνεται θα κρατήσει όλη αυτή η «απομόνωση».          
Αυτό που διαπίστωσα, φίλε μου Θόδωρε, είναι πως οι ίδιοι οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού μου και πιο πολύ οι ηλικιωμένοι, έχουν πλήρης συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε και της δύσκολης θέσης που βρίσκονται, για έναν απλό λόγο. Είναι τόσο μεγάλη και πλούσια η ενημέρωση από τα ΜΜΕ που έχει περάσει το μήνυμα σε όλους, πως το «μένουμε σπίτι», αποδεικνύετε σωτήριο για την υγεία μας.
Ο εκρηκτικός σου χαρακτήρας κι η επιμονή σου, φίλε μου Θόδωρε, κάποιες φόρες εκλαμβάνεται, δυστυχώς, με λανθασμένη αντίληψη από πολλούς συμπατριώτες μας. Για αυτό λοιπόν, καλό θα ήταν, το «μήνυμα» σου να βρει αποδέκτες, όχι μόνο τον τοπικό πληθυσμό και τους τοπικούς προέδρους των κοινοτήτων, αλλά αυτούς τους ετεροδημότες μας, που λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών (οι ανήμποροι ηλικιωμένοι γονείς επί τω πλείστω), θα κατηφορίσουν τις επόμενες μέρες στα χωριά τους. Η μεταξύ μας ανούσια αντιπαράθεση δεν ωφελεί κανέναν. Οι ηλικιωμένοι γονείς μας, δυστυχώς στηρίζονται στα παιδιά τους, που διαμένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν, στο πως θα μπορέσουμε, τάχιστα κι αποτελεσματικά, να αντιμετωπίσουμε ένα ενδεχόμενο κρούσμα ώστε να μην καταστεί μεταδοτικό για τον υπόλοιπο τοπικό πληθυσμό, θέτοντας τον δημοτικό μηχανισμό σε ετοιμότητα, σε συνεργασία με το τοπικό Κέντρο Υγείας.
Υ.Γ Ένα μεγάλο μπράβο στο δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, που με απόλυτη ψυχραιμία κι αποτελεσματικότητα συντονίζει τις δράσεις του Δήμου μας, καθώς επίσης και πολλά μπράβο στην ευρύτερη δημοτική Αρχή και τους υπαλλήλους του Δήμου. Ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων, για την άψογη τήρηση (όπως έχω πληροφορηθεί) των νεοσύστατων κανόνων υγιεινής και της σωστής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των δημοτών. Και ένα μπράβο και σε σένα Θόδωρε Νασιώτη, διότι με τις συνεχείς ενημερώσεις σου και δράσεις σου, μεταφέρεις σε όλους μας το δημοτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, δίνοντας μας ένα αίσθημα σιγουριάς, πως όλοι μαζί, με ατομική υπευθυνότητα, μπορούμε να τα καταφέρουμε.     
Τρύφωνας Μαντάς

Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.

2 σχόλια

  1. Το τελευταίο τρίμηνο αν είχες συμπτώματα δεν έχει φυσικά καμία σχέση,μπορεί να κολλησες μία μέρα Πριν φύγεις απο Αθήνα!πραγματικά σταματήστε όλοι τις δικαιολογίες!!Δηλαδή ο πατέρας σου πριν πως τα έβγαζε πέρα?βοήθεια στο σπίτι δεν υπάρχει στα καλαβρυτοχωρια??Γείτονες για βοήθεια?Αλλοι συγγενεις?Πες ήθελα να έρθω και ήρθα,έμεινα σπίτι μού και τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω μια απορία. Αυτός ο άνθρωπος τώρα είναι λέει και δημοσιογράφος εκτός από κάτι αλλά που διάβασα.. Κάτι δεν πάει καλά με τη Γραμματική σας και το Συντακτικό σας. Πολύ παράξενο μου φάνηκε.
    Και τέλος, το μένουμε σπίτι, σημαίνει μένουμε εκεί που είμαστε. Είπαμε, δεν πάμε στα χωριά μας.
    Αφού ο κύριος πατερας σας εμένα μόνος του πριν, δεν υπάρχει η δικαιολογία που αναφέρατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.