Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! - Γράφει η Φωτεινή Δημακοπούλου

Γράφει η Φωτεινή Δημακοπούλου Διευθύντρια Γυμνασίου Κλειτορίας-Νομικός-Μ.Εd/M.Sc Πολλές συζητήσεις  και υπερπροβολή της εξ αποστάσεως,...

Γράφει η Φωτεινή Δημακοπούλου
Διευθύντρια Γυμνασίου Κλειτορίας-Νομικός-Μ.Εd/M.Sc

Πολλές συζητήσεις  και υπερπροβολή της εξ αποστάσεως, σύγχρονης ή ασύγχρονης, τις τελευταίες ημέρες. Υπουργείο, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς σε έναν αγώνα δρόμου.
Να λειτουργήσουν οι  ηλεκτρονικές πλατφόρμες, να ετοιμαστεί το εκπαιδευτικό υλικό, να επιμορφωθούν σε χρόνο ρεκόρ οι εκπαιδευτικοί, λογισμικά κλειστού κώδικα, λογισμικά ανοιχτά και ελεύθερα, ανυπαρξία σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολεία και νοικοκυριά, ηλεκτρονικές τάξεις, ακουστικά, ηχεία, κάμερες, ανυπαρξία αξιόπιστων συνδέσεων στο διαδίκτυο, πανελλήνιο σχολικό δίκτυο εκτός λειτουργίας, συζητήσεις, προβληματισμοί και μάχη να σταθεί το δημόσιο σχολείο όρθιο.
Τι και αν, σύμφωνα με  τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (2019), το 21,5% των οικογενειών δεν έχει αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ αντίστοιχο ποσοστό των μαθητών δεν έχει ηλεκτρονικό εξοπλισμό;
Όλη η μαχόμενη εκπαίδευση, και τώρα όπως και πάντα, θα βρεί τρόπους να σταθεί δίπλα στους μαθητές, στα «παιδιά της» , να στηρίξει ώρες ατελείωτες μαθητές και οικογένειες, να εκφράσει την αλληλεγγύη της, ειλικρινά και αυθόρμητα. Ήδη από τις πρώτες μέρες αναστολής λειτουργίας των σχολείων μας, πλήθος εκπαιδευτικών απέδειξαν τη διάθεσή τους και έδωσαν δυναμικό παρόν στη μάχη της μόρφωσης.
Κράτα γερά  Δάσκαλε!
Τι και αν οι στιγμές είναι κρίσιμες; Εσύ καταφέρνεις να αξιοποιήσεις τις όποιες δυνατότητες διαθέτεις! 
Κράτα γερά Δάσκαλε!
Τι και αν δεν έχεις επιμορφωθεί;
Τι και αν  σε αποκάλεσαν άθεο, τεμπέλη, χαραμοφάη;
Τι και αν με τον μισθό σου δεν κατάφερες να εξασφαλίσεις ηλεκτρονικό εξοπλισμό;
Kράτα γερά Δάσκαλε!
Τώρα που το σύστημα υγείας και η παιδεία δοκιμάζονται σκληρά, εσύ  μη το βάλεις κάτω. Είδες τις περικοπές στην παιδεία να διαλύουν τα σχολεία. Είδες τους συναδέλφους σου να απολύονται, άκουσες υποσχέσεις και υποσχέσεις, στήριξες τον αδιόριστο εκπαιδευτικό, αγωνίστηκες για τον αναπληρωτή, άκουσες το μαθητή σου να λέει «πεινάω Δάσκαλε», είδες τη ντροπή στα μάτια των γονιών που ζητούσαν τρόφιμα από τα κοινωνικά παντοπωλεία… είδες πολλά και θα δεις περισσότερα.
Κράτα γερά Δάσκαλε! Σήμερα που σηκώνεις το ανάστημα σου Κράτα γερά …Όχι κυρίως για εσένα, μα για τα παιδιά. Γι αυτό που έκανες πάντα μέσα στα σχολεία και ας μη το έβλεπαν. Για αυτούς που προσπάθησαν να σε απαξιώσουν στα μάτια μιας γενιάς, στα μάτια μιας κοινωνίας.
Κράτα γερά Δάσκαλε! Όχι για εσένα, εσύ έχεις μάθει να δουλεύεις σκυφτός στο γραφείο σου , μόνος και ξεχασμένος.
Κράτα γερά Δάσκαλε! Ο αγώνας σου, είναι αγώνας ολόκληρου του κόσμου και ας μην το έχεις ακόμα συνειδητοποιήσει.
Κράτα γερά Δάσκαλε! Για το μαθητή σου, που κάνει χιλιόμετρα να έρθει στο σχολείο. Για το μαθητή που πεινάει. Για το μαθητή που απελπισμένος σου γράφει ξημερώματα «Δάσκαλε τα δεδομένα μου τελείωσαν! Πως θα μπω στην ηλεκτρονική τάξη;» «Δάσκαλε δεν έχω υπολογιστή», «Δάσκαλε δεν έχουμε internet»…..
Κράτα γερά Δάσκαλε! Αν θες να λέγεσαι Δάσκαλος! Τι και αν σε πουν ανόητο, ρομαντικό, γραφικό;  Έχεις ακούσεις χειρότερα.
Κράτα γερά Δάσκαλε το τιμόνι του δημόσιου σχολείου. Για να μπορέσεις, όταν συναντήσεις ξανά τους μαθητές σου να τους πάρεις μια μεγάλη αγκαλιά. Να πείτε όσα δεν προλάβετε. Να τα αποχαιρετήσεις για καλοκαίρι, όπως τους αξίζει. 
Για να μπορέσεις , κοιτώντας τα στα μάτια, να μιλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους αγώνες, το δημόσιο σχολείο και την ισότητα. Για να τους πεις, πως το δίκιο δεν κερδίζεται με χειροκροτήματα στα  μπαλκόνια, αλλά με τη γνώση και τον αγώνα για τον άνθρωπο.
Χιλιάδες Δάσκαλοι αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, κόντρα στις δυσκολίες.Θα τα καταφέρουμε Δάσκαλε.ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ! Σε λίγο καιρό, οι φωνές των μαθητών σου στο προαύλιο, τα κουρασμένα χαμόγελα των συναδέλφων θα σου επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη ξέρεις:
Αν ο Δάσκαλος κρατάει γερά, η κοινωνία δε χάνει το δρόμο της._
Ερώτημα: Μήπως η Δημοτική Αρχή για τις ανάγκες της σύγχρονης-ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξασφαλίσει για τους αδύναμους οικονομικά μαθητές δωρεάν σύνδεση με το διαδίκτυο;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.