Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα χέρια της αστυνομίας ο διακινητής 1.200 κιλών κοκαΐνης

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, Έλληνας στενός συνεργάτης του αρχηγού κυκλώματος ναρκωτικών...

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, Έλληνας στενός συνεργάτης του αρχηγού κυκλώματος ναρκωτικών, το οποίο μετέφερε ναρκωτικά με ιστιοφόρο σκάφος από την Καραϊβική στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από μεγάλη επιχείρηση τον περασμένο Ιανουάριο είχαν συλληφθεί οκτώ αλλοδαποί, Αλβανοί και Αραβόφωνοι, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στον Αστακό 1.200 κιλά κοκαΐνης, καθώς και όπλα.
Ο Έλληνας, μέλος του κυκλώματος, εντοπίστηκε στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου εξετάζεται.
Πώς κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ να εξαρθρώσει το μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης στον Αστακό
Η Ελληνική Αστυνομία μετά από έρευνα πολλών χρόνων και συντονισμένες προσπάθειες πολλών διαφορετικών υπηρεσιών κατόρθωσε να εξαρθρώσει ένα τεράστιο κύκλωμα ναρκωτικών από την Καραϊβική.


Από την έως τώρα έρευνα προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει παράνομα έσοδα που υπερβαίνουν το ποσό των 50.000.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της  επιχείρησης, που έγινε παράλληλα με τον Αστακό και σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί (Αλβανοί και Αραβόφωνοι).

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εννέα άτομα, για τα οποία πραγματοποιούνται έρευνες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίστροφο, τρία πιστόλια, καλάσνικοφ και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.
«Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε άλλο ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα που διακινούν και εμπορεύονται ναρκωτικά σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.
Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε μετέφερε συστηματικά, μέσω θαλάσσης, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης από την Καραϊβική, με προορισμό χώρες της Ευρώπης και της Βορειοδυτικής Αφρικής», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ενώ επισήμανε, πως προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα, που διήρκεσε πάνω από έξι μήνες, σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τις αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας και της Ισπανίας, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε διυπηρεσιακή συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.