Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Σκεπαστό τίμησε την Αγία Άννα

Την Αγία Άννα τίμησε σήμερα 9 Δεκεμβρίου, το Σκεπαστό, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος, συμπροσευχομένων ...

Την Αγία Άννα τίμησε σήμερα 9 Δεκεμβρίου, το Σκεπαστό, με πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος, συμπροσευχομένων των ιερέων π. Χρίστου Μπίρμπα, εφημερίου Σκεπαστού και π. Φιλίππου Χορμπά.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δέηση εις ανάμνηση των γεγονότων της 9ης Δεκεμβρίου 1943.
Η εκκλησία της Αγίας Άννας, βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία, στην αρχή του δρόμου από Καλάβρυτα προς Σκεπαστό. Στις 29-11-1943 οι Γερμανοί βομβάρδισαν το Σκεπαστό. Στον τοποθεσία "ανεμόμυλος" που βλέπουμε δίπλα στο πάρκο της Αγίας Αννας, στις 09-12-1943, ημέρα εορτής της Αγίας Αννας, τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής συγκέντρωσαν 306 αμάχους άνδρες με σκοπό, όπως φαινόταν, να τους εκτελέσουν. Τελικά όμως μετά από μία σύντομη ομιλία τους άφησαν ελεύθερους. Οι κάτοικοι του Σκεπαστού, μετά και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στις 13-12-1943, θεώρησαν το γεγονός ώς βοήθεια της Αγίας, και έχτισαν προς τιμή της στις 05-11-1953 την εκκλησία που βλέπουμε.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Λιακόπουλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπάλιος, ο Πρόεδρος του Κ.Π.Νεολαίας και Άθλησης κ. Φλογεράς, ο Εισαγγελέας κ. Κατσιρόδης, το μέλος του Δ.Σ.του Δ.Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Παπαγεωργίου, το μέλος της Α.Ε.Καλαβρύτων κ. Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τα μέλη του Δ.Σ.του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού, ο εκδότης της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων" κ. Κυριαζής και πολλοί άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.