HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 9 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 536 - Ο Βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος εισέρχεται στη Ρώμη χωρίς να συναντήσει αντίσταση. Η γοτθική φρουρά εγκαταλείπει την πό...

Γεγονότα
536 - Ο Βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος εισέρχεται στη Ρώμη χωρίς να συναντήσει αντίσταση. Η γοτθική φρουρά εγκαταλείπει την πόλη.
730 - Οι Χάζαροι υπό τον Μπαρτζίκ νικούν στην Αρνταμπίλ το στρατό του Χαλιφάτου των Ομεϋαδών και σκοτώνουν το διοικητή του, αλ-Τζαράχ αλ-Χακαμί.
1835 - Επανάσταση του Τέξας: οι Τεξανοί καταλαμβάνουν το Σαν Αντόνιο.
1851 - Ιδρύεται στο Μόντρεαλ η πρώτη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων στη Βόρεια Αμερική.
1868 - Κρητική Επανάσταση (1866-1869): οι Οθωμανοί νικούν στη μάχη του Καλονύκτη.
1892 - Ιδρύεται η αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Νιούκασλ Γιουνάιτεντ.
1931 - Εγκρίνεται το σύνταγμα της Δεύτερης Ισπανικής Δημοκρατίας.
1941 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η Δημοκρατία της Κίνας, η Κούβα, η Γουατεμάλα και οι Φιλιππίνες κηρύσσουν τον πόλεμο στη Γερμανία και την Ιαπωνία.
1944 - Δεκεμβριανά, Ο ΕΛΑΣ επιτίθεται στην πρώην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην οδό Ευελπίδων 10.
1946 - Οι "Επακόλουθες Δίκες της Νυρεμβέργης" αρχίζουν με τη "δίκη των Ιατρών", όπου ιατροί και αξιωματικοί κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα πειράματα των Ναζί σε ανθρώπους και στο Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4.
1961 - Ο βουλευτής Αθανάσιος Ρουσσόπουλος, προσωπικός φίλος του Σοφοκλή Βενιζέλου, προτείνει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κέντρου, ταυτόχρονα με την ορκωμοσία των βουλευτών, να κατατεθεί κείμενο με το οποίο να ζητείται η αποχή του βασιλέα Παύλου από τα καθήκοντά του και ο ορισμός του διαδόχου ως αντιβασιλέα στη διάρκεια της συνόδου της Βουλής. Την επομένη ο Γεώργιος Παπανδρέου σπεύδει να δηλώσει ότι δεν υφίσταται καθεστωτικό ζήτημα.
1961 - Η Τανγκανίκα αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Μεγάλη Βρετανία.
1962 - Εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.
1962 - Ιδρύεται το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στην Αριζόνα.
1963 - Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποχωρεί από την ηγεσία της Ε.Ρ.Ε. και κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας αναχωρεί για το Παρίσι. Διάδοχό του ορίζει τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος εκλέγεται παμψηφεί αρχηγός της Ε.Ρ.Ε. την επομένη.
1965 - Θα παραιτηθούν ομαδικά οι 6.080 δήμαρχοι και κοινοτάρχες της χώρας αν δεν διπλασιαστεί η κρατική επιχορήγηση, προειδοποιεί η ΚΕΔΚΕ.
1968 - Επτά νεκροί και 21 τραυματίες από έκρηξη σε στοά των λιγνιτωρυχείων Αλιβερίου. Η έκρηξη οφείλεται σε λάθος του υπευθύνου για το χειρισμό εκρηκτικών.
1979 - Πιστοποιείται η εξάλειψη του ιού της ευλογιάς, καθιστώντας την ευλογιά την πρώτη ανθρώπινη νόσο που οδηγήθηκε στην εξαφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.