HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φ. Γεννηματά από Πάτρα: Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να γίνει η πραγματική κυβερνώσα αριστερά

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκε χθες Δευτέρα 18 Νοεμβρίου την Πάτρα όπου και συμμετείχε σε Περιφερειακή σύσκ...

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, επισκέφτηκε χθες Δευτέρα 18 Νοεμβρίου την Πάτρα όπου και συμμετείχε σε Περιφερειακή σύσκεψη στελεχών Πελοποννήσου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε:
Στο δρόμο για το συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα μπορούσα να μην κάνω μια επίσκεψη στην Αχαΐα, έναν τόπο δεμένο με την ιστορία μας. Μπροστά σε αυτό το συνέδριο ένα είναι το μήνυμα μας; το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δυνατό μέσα στο Κίνημα Αλλαγής.
Αγωνιζόμαστε μαζί ενωμένοι για κάνουμε την παράταξη ξανά ισχυρή, πρωτοπόρα, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Γιατί η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή υπεύθυνη, εναλλακτική προοδευτική πρόταση.
Το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνοντας μπορεί και πρέπει να γίνει η πραγματική κυβερνώσα Αριστερά και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει ένα ολοκληρωμένο  σχέδιο να παρουσιάσει για την οικονομία.

Η κυβέρνηση στην οικονομία τηρεί τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα
Τηρεί ακριβώς τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα, όσον αφορά τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα και αυτό σημαίνει ότι διατηρείται η θηλιά στο λαιμό, η οικονομία παραμένει καθηλωμένη και η ανάπτυξη αναιμική. Με αυτόν το τρόπο τα πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται μέσω της ανάπτυξης, αλλά μέσω της φορολογικής εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των μεσαίων και των πιο αδύναμων στρωμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από όλα αυτά τα φορολογικά μέτρα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, τίποτα ουσιαστικό δεν αφορά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Η καθημερινότητα θα εξακολουθεί να είναι δύσκολη και παρόλο που άλλαξε η κυβέρνηση συνεχίζεται η ίδια αδιέξοδη πολιτική στα  κεντρικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Πολιτικές που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα και η κυβέρνηση Τσίπρα και σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Προσφυγικό- μεταναστευτικό: Η ελληνική κοινωνία εκπέμπει SOS
Ιδιαίτερα όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και την υπόθεση των Σκοπίων. Έχω καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό και ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα έρθει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ποιο είναι το σχέδιο επιτέλους της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζήτημα που λέγεται προσφυγικό-μεταναστευτικό. Η ελληνική κοινωνία και όχι μονάχα τα νησιά εκπέμπουν SOS, είναι αδιανόητο ο αρμόδιος υπουργός να σηκώνει τα χέρια ψηλά, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα, να σταματήσει η κυβέρνηση να απαλλάσσει τους ευρωπαίους από τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν.

Στο θέμα των Σκοπίων η κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 180 μοιρών.
Όσο αφορά το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης έχει αλλάξει θέση, έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Ο δε κ. Τσίπρας θα έπρεπε να σιωπά, τώρα που αποκαλύπτεται ότι αυτή συμφωνία ήταν τελείως στον αέρα. Γιατί η χώρα μας έδωσε προκαταβολικά τα πάντα, την ένταξη στο ΝΑΤΟ, Μακεδονική ταυτότητα και Μακεδονική γλώσσα, ενώ η γειτονική μας χώρα ανέλαβε την υποχρέωση να εφαρμόσει αυτό το κουτσουρεμένο erga omnes σε βάθος χρόνου όσο θα διαρκούσε η ενταξιακή διαδικασία. Μια ενταξιακή διαδικασία, που δυστυχώς γιατί εμείς πιστεύουμε στην ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρώπη , δυστυχώς  δεν ήταν καθόλου βέβαιη και βλέπετε ότι εξακολουθεί να είναι στον αέρα, στον αέρα είναι και η συμφωνία.

Είναι χρέος μας να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία
Είναι πολλά τα προβλήματα που αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν τον ρόλο και την προοπτική του Κινήματος Αλλαγής. Είναι δική μας υποχρέωση να δυναμώσουμε, είναι στο χέρι μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία που εξακολουθεί να υποφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.