HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Συνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη - Δημάρχου

Συνάντηση εργασίας είχαν στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δη...

Συνάντηση εργασίας είχαν στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος. 

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ παραγωγικό κλίμα παρόντων και συνεργατών των κ.κ. Φαρμάκη και Καλογερόπουλου, έγινε κατ’ αρχάς συζήτηση για την αναζήτηση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων όσο και εν γένει έργων σε ετοιμότητα για ένταξη σε χρηματοδότηση, όπως επίσης και για την πορεία έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εκτενής αναφορά έγινε στο θέμα της ασφάλειας της ζωής και της προστασίας των περιουσιών των πολιτών, αναφορά με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων που ελλοχεύει λόγω της κατασκευής των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων στην περιοχή (σιδηροδρομική γραμμή και αυτοκινητόδρομος). Εκ μέρους του κ. Καλογερόπουλου εκφράστηκε μάλιστα η έντονη ανησυχία του, μιας και δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα έργα υποδοχής ομβρίων υδάτων, με τον χειμώνα προ των πυλών.

Το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Κοζάνη ήταν επίσης ένα από τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, όπου αναφέρθηκε τόσο η μεταφορά τους από τον Μάρτιο έως σήμερα όσο και η ταυτόχρονη απομάκρυνση καθημερινά, με αξιοσημείωτη ταχύτητα, μεγάλου όγκου απορριμμάτων από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης. Ο κ. Καλογερόπουλος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το ζήτημα της χρηματοδότησης της μεταφοράς που “σκόνταψε” στο Υπουργείο Εσωτερικών και παράλληλα εξέφρασε την πρόθεσή του να συγκαλέσει τις επόμενες μέρες σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αχαιών βουλευτών, ώστε με τη συμβολή τους να διεκδικηθεί χρηματοδότηση τόσο για να καλυφθεί το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων της Αιγιάλειας στην Κοζάνη, όσο και τμήματος του κόστους της εναπόθεσης. 
τμήματος του κόστους της εναπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.