Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κάλεσμα Νασιώτη προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από την καινούργια δημοτική αρχή, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τα επείγοντα προβλήματα που αντιμ...


Με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από την καινούργια δημοτική αρχή, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος σας και τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Καλαβρύτων μπορεί να συμβάλει στην επίλυσή τους. Ευελπιστώντας σε μια κατ' ιδίαν συνάντηση. "

Έστειλα αυτό το μήνυμα γιατί πιστεύω στο ρόλο που διαδραματίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στην προσπάθεια για την διατήρηση της παράδοσης και του ονόματος του τόπου τους ζωντανό μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τους. Η παγκοσμιοποίηση και οι αλλαγές σε διάφορους τομείς που την ακολούθησαν επηρεάζουν και αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τις πολιτιστικές ιδέες και εδώ κρίνεται ο ρόλος των πολιτιστικών φορέων που είναι οι θεματοφύλακες των παραδοσιακών αξιών. Παράγουν πολιτισμό, φυλάσσουν και μεταδίδουν την παράδοση. Είναι οι εκφραστές της τοπικής παράδοσης. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος, σε αντίθεση με έναν δημοτικό- περιφερειακό- ή δημόσιο οργανισμό όπου υπάρχει εισροή κεφαλαίων από την Ε.Ε. , μέσα από διάφορα προγράμματα, πράγμα που δίνει την δυνατότητα σε Περιφέρεια και Δήμους να πραγματοποιούν μεγάλα πολιτιστικά προγράμματα και εκδηλώσεις. Αυτή η οικονομική δυσπραγία οδηγεί τους συλλόγους να εκλιπαρούν για ένα "κομμάτι ψωμί" προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.
Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται σχέση εξάρτησης μεταξύ πολιτιστικών συλλόγων, Κοινότητας και Δήμου, με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε "κομμάτι ψωμί" υπό μορφή χορηγιών στο Σύλλογο να έχει ως αντίτιμο την προσωπική διαφήμιση και εκλογική υποστήριξη της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Οφείλουμε σαν Δήμος να προχωρήσουμε στην εκπλήρωση των αυτονόητων υποχρεώσεων μας. Να υπάρξει θεσμική κατοχύρωση της χρηματοδότησης του κάθε συλλόγου ώστε να λειτουργεί αυτόνομα και όχι περιορισμένη χρηματοδότηση, όπως είναι στο μυαλό κάποιων, για χορευτικές εκδηλώσεις ή για να στηθεί ένα πανηγύρι.
Παραχώρηση από την πλευρά του Δήμου ενός μόνιμου οικήματος που μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα για εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, ελεύθερα μαθήματα, διατήρηση λαογραφικού μουσείου και άλλα που θα προκύψουν από τις πρωτοβουλίες των μελών των Συλλόγων.
Οφείλουμε σαν Δημοτική Αρχή, σαν νέα Δημοτική Αρχή, με νέα οράματα και στόχους να δώσουμε τα πρώτα εφόδια σε αυτούς τους συλλόγους. Μετά εξαρτάται από αυτούς το πόσο μακριά θα πάνε.

Θεόδωρος Κ. Νασιωτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.