HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χωρίς Οδοντωτό αλλά με εκατοντάδες περιπατητές το Φαράγγι του Βουραϊκού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Από το πρωί, εκατοντάδες περιπατητές, διανύουν το φαράγγι του Βουραΐκού στο 39ο πέρασμα που διωργανώνει ο Συλλόγος Ορειβασίας- Χιονοδρομ...

Από το πρωί, εκατοντάδες περιπατητές, διανύουν το φαράγγι του Βουραΐκού στο 39ο πέρασμα που διωργανώνει ο Συλλόγος Ορειβασίας- Χιονοδρομίας- Αναρρίχησης- Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων.
Φέτος απουσιάζει ο συρμός του Οδοντωτού, αφού δεν δόθηκε, παρά τις προσπάθειες μεχρι την τελευταία στιγμή, να λειτουργήσει ο συρμός του Οδοντωτού, μετά την ακινητοποίηση του από την κατολίσθηση στο δρόμο κοντά στη Ζαχλωρού, εδώ και 20 μέρες. Ο δρόμος άνοιξε αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η άρση της επικινδυνότητας αφού όπως λένε οι γεωλόγοι, το φαινόμενο της κατολίσθησης είναι ακόμα σε εξέλιξη, παρά την διάνυξη του δρόμου στο αποκλεισμένο σημείο και την θραύση των επικίνδυνων βράχων. Απορία δημιουργεί γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έδωσε άδει ωστε να κινούνται οι συρμοί μέχρι την Ζαχλωρού...
Το φετινό πέρασμα δεν είχε εκκίνηση από τα Καλάβρυτα αλλά από την Ζαχλωρού.
Συγκεκριμένα, ξεκινά από τον δρόμο που οδηγεί από το Μέγα Σπήλαιο προς τα Καλάβρυτα και το μονοπάτι προς Ζαχλωρού. 
Στην αφετηρία, υπάρχει πινακίδα που αναγράφει Ζαχλωρού και εκεί υπάρχει μεγάλος χώρος για να παρκάρουν τα Ι.Χ.  Το μονοπάτι αυτό είναι περίπου μισή ώρα πορεία για τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ζαχλωρούς.
Παρά τις φετινές ιδιαιτερότητες εκατοντάδες είναι οι περιπατητές στην μοναδική διαδρομή του Φαραγγιού
Δείτε εικόνες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.