HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων

Τρείς  προτάσεις προϋπολογισμού 768.180 ευρώ κατέθεσε, ο δήμαρχος Γεώργιος Λαζουράς, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», στον άξονα προτεραιότη...

Τρείς  προτάσεις προϋπολογισμού 768.180 ευρώ κατέθεσε, ο δήμαρχος Γεώργιος Λαζουράς, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», στον άξονα προτεραιότητας «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων»»
Στις 26 Μαρτίου 2019 με  Αρ. Πρωτ.:  2246 η δημοτική αρχή κατέθεσε, στο Υπουργείο Εσωτερικών Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής πολιτικής τμήμα αναπτυξιακών προγραμμάτων & διαχείρισης πδε, μελέτες, που είχαν προετοιμαστεί αρκετό καιρό νωρίτερα,, στα πλαίσια συνεργασίας του δημάρχου Γεωργίου Λαζουρά, του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Σοκορέλη και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, για την ένταξη και χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας  «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων», με τίτλο: «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών Κτιρίων», του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» τα εξής τρία έργα:
1. «Αποπεράτωση Νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων», συνολικής Δαπάνης 422.879,03 € (πλέον ΦΠΑ), στην οποία περιλαμβάνονται δαπάνες ολοκλήρωσης ηλεκτρομηχανολογικών έργων, εξοπλισμού επίπλωσης κ.ά..

2. «Εργασίες αποκατάστασης παλαιού Σχολείου Κάτω Λουσών σε κτίριο πολιτιστικού χαρακτήρα» προϋπολογισμού 225.806,45 € (πλέον Φ.Π.Α.), πέραν της αποκατάστασης του κτιρίου προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου. Η πιθανότερη χρήση του κτιρίου μπορεί να είναι χώρος φιλοξενίας των αρχαιολογικών ευρημάτων από τις ανασκαφές των αρχαίων Λουσών. 


3. «Επισκευές και διαρρυθμίσεις Τουριστικού Περιπτέρου επί της πλατείας Ζαϊμαίων Τ.Κ. Καλαβρύτων», η δημοτική αρχή κατάφερε να υποβάλει στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» αρχιτεκτονική μελέτη ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού  και αξιοποίησης του Δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου, πιστεύουμε ότι σύντομα θα φύγει και αυτή η ασχήμια που εκρεμεί  (όπως ήταν το πρώην διοικητήριο και το πολιτιστικό κέντρο) για χρόνια στο κέντρο της πόλης μας. Η δημοτική αρχή θεωρεί, κατ’ αρχήν, ότι ο χώρος αυτός θα μπορούσε, να λειτουργήσει ως παραδοσιακό ορεινό καφενείο με την ευθύνη του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.