HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΣΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Μετά από 2,5 μήνες ορατή είναι πλέον η λύση για να πάνε επιτέλους τα παιδιά από το Μπόσι στο Σχολείο. Το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα ...

Μετά από 2,5 μήνες ορατή είναι πλέον η λύση για να πάνε επιτέλους τα παιδιά από το Μπόσι στο Σχολείο. Το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" (φύλλο Σεπτεμβρίου) και το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με επιτόπιο ρεπορταζ (απ΄οπου και οι φωτογραφίες) (Δείτε το σχετικό ρεπορταζ ΕΔΩ)
Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, υπάρχει συμφωνία για σύμπραξη Δήμου Καλαβρύτων και Αντιπεριφέρειας Αχαΐας για να πάνε οι μαθητές από το Μπόσι στο σχολείο.
Μέσα από ένα ‘παραθυράκι’ του «Καλλικράτη» (νόμος 3852/2010), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Δήμος Καλαβρύτων θα συνεργαστούν, αυτή τη φορά με ουσιαστικό τρόπο, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την μεταφορά των έξι μικρών μαθητών από τον οικισμό Μπόσι, στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων.
Το θέμα που εισάγεται επειγόντως στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, αυτή την Τετάρτη στην Πάτρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου, είναι η επικύρωση έγκρισης σύμβασης για ‘διαβαθμιδική’ συνεργασία’ μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου προκειμένου τα παιδιά, 2,5 μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να πάνε στο σχολείο!
Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας  Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα υπογράψει για την παραχώρηση οχήματος της ΠΔΕ ενώ ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς θα υπογράψει για την παραχώρηση του οδηγού, ενός συμβασιούχου που υπέγραψε πρόσφατα με τα 8μηνα της Κοινωφελούς, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει το διπλό δρομολόγιο.  
Τα παιδιά για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό θα αναχωρούν σε διαφορετικούς χρόνους, στις 7:00 και στις 7:30 το πρωί και θα επιστρέφουν το μεσημέρι σπίτι τους με διαφορά 15’.
Το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών από το Μπόσι, είτε στους Πετσάκους είτε, από φέτος, απευθείας στα Καλάβρυτα, χρονίζει διότι κατά την διενέργεια των διαγωνισμών για τη μεταφορά μαθητών κανείς επαγγελματίας μεταφορέας δεν καταθέτει προσφορά λόγω του δύσβατου της διαδρομής. 
Το διπλό δρομολόγιο αν και προκηρύχθηκε και τον περασμένο Ιούνιο, μέσα από το δυναμικό σύστημα αγορών και τις δημοπρασίες για τη μεταφορά μαθητών, αποδείχθηκε άγονο.
Γνωρίζοντας το πρόβλημα από πέρυσι, η Περιφέρεια με απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα, παραχώρησε όχημα αλλά δεν βρέθηκε διαθέσιμος οδηγός να παραμένει επί μόνιμη βάση στα Καλάβρυτα.
Πέρυσι το πρόβλημα λύθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση καθώς μετά το νέο έτος, από το 2018, προσελήφθη οδηγός με το δικό του όχημα, μετά από πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού και εκπολιτιστικού Συλλόγου Πετσάκων.
Στην αρχή της φετινής χρονιάς τοπική και περιφερειακή αρχή έπεσαν σε νέο… τοίχο καθώς η νέα υπουργική απόφαση για τη μεταφορά μαθητών, δεν προέβλεπε την έσχατη λύση του ιδιώτη μεταφορέα! 
Η συγκυρία ήταν πραγματικά άσχημη καθώς η ΚΥΑ τέθηκε σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο με την έναρξη των σχολείων και ενώ το θέμα της ανάθεσης του άγονου αυτού δρομολογίου εκ νέου σε ιδιώτη, δεν είχε ακόμη συζητηθεί.
Τελικά η πρόσληψη οδηγού από 1/11/2018 στο Δήμο Καλαβρύτων έδωσε τη λύση, με την παραχώρηση του οχήματος τα ΠΔΕ.
Λόφοι επιτακτικής ανάγκης λοιπόν επέβαλαν να βρεθεί ‘παράθυρο’ υποχρεωτικά από δημόσιους φορείς και την Τετάρτη το Περιφερειακό καλείται να εγκρίνει διετή πίστωση 15.000 ευρώ, στο 65% της προβλεπόμενης μίσθωσης όταν χρησιμοποιείται ίδιο μέσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.