HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μνημόσυνο στον εθνεγέρτη Π.Π.Γερμανό

Σε μια λιτή και απέριττη τελετή, τελέσθηκε το Μνημόσυνο του εθνεγέρτη Π.Π.Γερμανού στην ιστορική ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας. Το Μνημόσυ...

Σε μια λιτή και απέριττη τελετή, τελέσθηκε το Μνημόσυνο του εθνεγέρτη Π.Π.Γερμανού στην ιστορική ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας. Το Μνημόσυνο τελεί για δεκατρία συναπτά έτη, ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιά. Παραβρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς, ο βοηθός δημάρχου κος Μαγκαφάς, ο Πρόεδρος των Καλαβρυτινών Πειραιά κος Χρονόπουλος συνοδευόμενος από μέλη του συλλόγου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κος Ερμείδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κος Τσενές, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών κος Νικολόπουλος, ο εκπρόσωπος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κος Κυριαζής, αντιπροσωπεία από την γενέτειρα του εθνεγέρτη, Δημητσάνα.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ευσέβιος, συμπροσυχομένων, μοναχών της Ιεράς Μονής και του π. Νεκταρίου Πέττα. Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Ευσέβιος, μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα και την μεγάλη και ουσιαστική συμβολή του εθνεγέρτη στην έναρξη της επανάσταση. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, ο εκπρόσωπος των Δημητσανιτών  και ο Προέδρος του Συλλόγου Πειραιά κος Χρονόπουλος ο οποίος εξήγγειλε την δημιουργία ανδριάντα του Π.Π.Γερμανού και στην Κλειτορία, επισήμανε την συνεχιζόμενη προσπάθεια για την ονοματοδοσία δρόμου στα Καλάβρυτα που πρωτοστάτησε, αλλά και την άοκνη προσπάθεια για την αγιοποήση του Παπουλάκου από τον Άρμπουνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.