Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Aνοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

«Μελέτη Ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» είναι ο τίτλος Πανελλήνιου ...

«Μελέτη Ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» είναι ο τίτλος Πανελλήνιου διαγωνισμού ιδεών με απονομή βραβείων που προκηρύσσει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες δυνατές προτάσεις ιδεών για την ανάδειξη της βόρειας εισόδου της Πάτρας και την δημιουργία Περιαστικού Πάρκου Πολιτισμού.
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η διατύπωση ιδεών με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής ιδέας-πρότασης που θα έχει ως σκοπό την ανάδειξη, αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωμορφολογία της (ανάγλυφο, υψομετρικές διαφορές), τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της όπως φυσικά τοπία (π.χ. η φυσική βλάστηση εκατέρωθεν του Μείλιχου ποταμού, τα αιωνόβια δέντρα βορειοανατολικά του Μουσείου των Πατρών) και τα αξιόλογα και διατηρητέα κτίρια που συναντώνται εντός της περιοχής μελέτης.
«Η διατήρηση, προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό στοιχείο για την ανασυγκρότηση της περιφερειακής και εθνική οικονομίας. Στόχος είναι η δημιουργία περιαστικού Πάρκου Πολιτισμού που θα ενώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο. Θέλουμε να αλλάξουμε την όψη της περιοχής μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πάρκο που θα αναδεικνύει τα πολιτιστικά σημεία της πλευράς αυτής της Πάτρας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, με αφορμή την προκήρυξη του ως  ανοικτού  Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών.
Καταληκτική προθεσμία υποβολής των προτάσεων του Διαγωνισμού ορίζεται η 19-11-2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, πρόκειται να  απονεμηθούν 3 βραβεία, το πρώτο: 9.000,00 €, το δεύτερο: 6.600,00 €, και το τρίτο: 4.400,00 €,  συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Πλέον των βραβείων, η Διοργανώτρια Αρχή μπορεί, μετά από υπόδειξη  της  Κριτικής  Επιτροπής  και  χωρίς  αυτή  να  είναι  δεσμευτική,  να  εξαγοράσει έως τρεις προτάσεις, αντί του ποσού 500,00 € εκάστη, 
Η ανάπτυξη των ιδεών θα γίνει μέσω κειμένων, διαγραμμάτων, χαρτών και σχεδίων από αρχιτεκτονική, πολεοδομική, αισθητική, λειτουργική, τεχνική και περιβαλλοντική άποψη. Πιο αναλυτική αναφορά για το στόχο  και το αντικείμενο του Διαγωνισμού γίνεται στην Προκήρυξη, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης http://www.ptapde.gr.
Η υποβολή των μελετών θα γίνει στo πρωτόκολλο της Διοργανώτριας Αρχής  (Τμήμα Διοικητικού) στη Διεύθυνση : Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 και Αμερικής , Τ.Κ. 26441 ΠΑΤΡΑ, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00-14:00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.