HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ολονύχτιο θρίλερ για την τύχη της εγκληματικής ομάδας - Όλο το ρεπορτάζ

ΩΡΑ 1:30πμ Οκτώ ολόκληρες ώρες κράτησε η απολογία των τεσσάρων συλληφθέντων που είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δρούσαν σε πολλ...

ΩΡΑ 1:30πμ
Οκτώ ολόκληρες ώρες κράτησε η απολογία των τεσσάρων συλληφθέντων που είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δρούσαν σε πολλά χωριά των Καλαβρύτων, αλλά και σε ολόκληρη σχεδόν την νότια Ελλάδα.
Μετά την απολογία τους υπήρξε, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακριτή για το αν θα προφυλακιστούν η όχι μέχρι το δικαστήριο.
Έτσι το λόγο έχει τώρα το συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που θα συνεδριάσει τις επόμενες (το αργότερο 8) ημέρες.
Στο διάστημα αυτό, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, θα είναι σε κατ΄οίκων περιορισμό.
Η απολογία τους ξεκίνησε στις 4:30μμ και κράτησε έως στην μία τα ξημερώματα. Στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού μεγάρου στα Καλάβρυτα, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί συγγενείς των κρατουμένων, από Κ. Αχαΐα, Αμαλιάδα και Ζευγωλατιό, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. 

Το χρονικό:
Όπως είχε αποκαλύψει το kalavrytanews.com, τέσσερα άτομα, εδώ και αρκετό καιρό, όργωναν τα χωριά των Καλαβρύτων και χτυπούσαν, (κυριολεκτικά και μεταφορικά), ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους και γερόντισσες με σκοπό να υφαρπάξουν ότι μπορούν. Η δράση της εγκληματικής ομάδας, έχει καταγραφεί, σε Λυκούρια (διαβάστε εδώ), Λεχούρι, Κερασιά, Πλάκα, Τριπόταμα, Κέρτεζη, Φλάμπουρα, ενώ ελέγχονται και για τις κλοπές στα Φίλια, Κέρτεζη αλλά και σε άλλα χωριά.

Το Σάββατο το πρωί, στην Κέρτεζη Καλαβρύτων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, συνελήφθησαν. Πρόκειτε για τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 52, 46, 37 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Οι τέσσερις δράστες το Σάββατο το πρωί, ενεργώντας από κοινού μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, στην Κέρτεζη Καλαβρύτων και  με τη μέθοδο της απασχόλησης, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, οι οποίοι εντόπισαν τους δράστες στην επαρχιακή οδό Κέρτεζης – Καλαβρύτων, να διαφεύγουν με αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν.
Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, πρόεκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, είχαν διαπράξει συνολικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σε ορεινά χωριά των Καλαβρύτων, δυο κλοπές και πέντε απόπειρες κλοπών σε οικίες, από όπου είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά και κοσμήματα.
Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι, έχουν απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ είχαν σχηματιστεί, κατά περίπτωση, σε βάρος τους, δικογραφίες, από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας Πάτρας, Αιγίου, Κάτω Αχαΐας, Πύργου, Αμαλιάδας, Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ναυπάκτου, Ναυπλίου, Κορίνθου, Άργους, Λαμίας, Αμφίκλειας, καθώς και Υπηρεσιών της Αττικής.
Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία της τοπικής Αστυνομίας, που αν και με πενιχρά μέσα και ελλείψεις προσωπικού, κάνει τα πάντα για την προστασία της επαρχίας μας και αξίζουν τα συγχαρητήρια μας. 
ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.