Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν ελικόπτερο που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ

Σε μια προκλητική κίνηση προχώρησαν οι Τούρκοι πιλότοι και μάλιστα αυτήν την φορά κατά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ.  Σύμ...

Σε μια προκλητική κίνηση προχώρησαν οι Τούρκοι πιλότοι και μάλιστα αυτήν την φορά κατά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ.  Σύμφωνα με το onalert.gr, κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία γιατί παραβίαζε το τουρκικό FIR.   
Στη συνέχεια, Τούρκοι πιλότοι με μαχητικά απογειώθηκαν και προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο κατά την πτήση της επιστροφής του αρχηγού ΓΕΣ από τη Ρω προς τη Ρόδο.   
Οι Τούρκοι πιλότοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πέταξαν περίπου 2000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.   Στην περιοχή έφτασαν άμεσα τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησε αερομαχία με τα τουρκικά αεροσκάφη.  
Την ίδια ώρα, σε 21 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν έξι τουρκικά αεροσκάφη σήμερα Πέμπτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.   
Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.   

Τι απαντά το ΓΕΑ   
Το ΓΕΑ λέει πως ουσιαστικά οι Τούρκοι δεν έκαναν την παρενόχληση επειδή δεν μπόρεσαν.   
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 που είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Dalaman εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης στις 17:29 μ.μ. με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη Ρω προς τη Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και επέβαινε ο Αρχηγός ΓΕΣ.   
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «από το σημείο εισόδου και καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Σούδας. Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.