Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25η Μαρτίου

Τα ξημερώματα της Κυριακής στις 25 Μαρτίου αλλάζει η ώρα και τίθεται σε ισχύ η θερινή. Συγκεκριμένα στις 03:00, γυρίζουμε το ρολόι μας μ...

Τα ξημερώματα της Κυριακής στις 25 Μαρτίου αλλάζει η ώρα και τίθεται σε ισχύ η θερινή. Συγκεκριμένα στις 03:00, γυρίζουμε το ρολόι μας μία ώρα μπροστά και έτσι η ώρα θα δείχνει 04:00, ενώ σταδιακά θα νυχτώνει πιο αργά. 
 
Πιθανόν η τελευταία φορά που αλλάζει   
Τον Φεβρουάριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας με βασικό επιχείρημα ότι πλήττει την υγεία των πολιτών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να το αξιολογήσει.   Το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν ότι η αλλαγή ώρας έχει επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων. 
Οι μεγαλύτερες πιέσεις για την κατάργηση της αλλαγής της ώρας στην Ε.Ε προέρχονται από τη Φινλανδία, όπου ομάδες πολιτών συγκέντρωσαν 70.000 υπογραφές ζητώντας από το Κοινοβούλιο να καταργήσει την αλλαγή της ώρας.   
Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή μάλιστα έπειτα από εξέταση επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή της ώρας προκαλεί διαταραχές στον ύπνο, μειωμένη απόδοση στην εργασία και θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.   
Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, δεν έχει ισχύ ακόμα, αλλά επιτρέπει στην Κομισιόν να αξιολογήσει και, αν κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.