HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε διαδικασία υλοποίησης η Ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Καλαβρύτων

Αστικές αναπλάσεις σε δέκα δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης, συνολικού ύψους  16.429.644.38 €, ο...

Αστικές αναπλάσεις σε δέκα δήμους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μπαίνουν σε διαδικασία υλοποίησης, συνολικού ύψους  16.429.644.38 €, οι οποίες εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων που υπεβλήθησαν από τους Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας) και την υπογραφή των σχετικών Αποφάσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Οι δέκα αυτές αστικές αναπλάσεις έρχονται σε συνέχεια των Ολοκληρωμένων  Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) που έχουν ήδη εγκριθεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, οι οποίες αφορούν το Μεσολόγγι και Αιτωλικό, καθώς και αυτή του Πύργου Κατάκολου Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης, έρχονται σε συνέχεια των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων (ΒΑΑ) που αφορούν την Πάτρα και το Αγρίνιο, οι οποίες βρίσκονται επίσης σε φάση υλοποίησης.

Επίσης, σε 15 ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί νέα προκήρυξη, η οποία θα αφορά όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειάς μας, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια για ένα αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον.

«Είναι γνωστή η θέση μου για συνεργασία. Οι αστικές αναπλάσεις που υλοποιήσαμε με τους Δήμους στο προηγούμενο πρόγραμμα και αυτές που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που υλοποιούμε στην Περιφέρειά μας. Ένα σχέδιο που αφορά όλους. Ένα σχέδιο που αφορά κάθε γωνιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η συνεργασία με τους Δήμους δημιουργεί θετικά αποτελέσματα. Έτσι θα συνεχίσουμε. Οι δύο βαθμοί της αυτοδιοίκησης αποδεικνύουν τις δυνατότητες που διαθέτουν για έργο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η Ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Καλαβρύτων
Ειδικότερα, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»  και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, τα έργα Ανάπλασης του Ιστορικού, Εμπορικού και Τουριστικού Κέντρου Καλαβρύτων

Αναλυτικά
Ανάπλαση Ιστορικού, Εμπορικού και Τουριστικού Κέντρου Καλαβρύτων, με συνολική δημόσια δαπάνη 1.256.715,14 € – Προβλέπονται παρεμβάσεις στα τρία τμήματα του ιστορικού κέντρου και συγκεκριμένα στην πλατεία Πετμεζαίων, την πλατεία Κύπρου με τις παρακείμενες οδούς Παλαιών Πατρών Γερμανού, Λοχαγού Καποτά, Νταφαλιά και τμήμα της οδού Αντιστάσεως, όπως επίσης στην πλατεία Ελευθερίας (Χελμού). Πρόκειται για σημεία που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις διαμορφώσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κύριος στόχος είναι η αναβάθμιση της περιοχής, η διευκόλυνση της κυκλοφορίας και στάθμευσης, με κύριο άξονα την εξυπηρέτηση των πεζών.

Την έγκριση της εκπονηθείσας μελέτης, για την έγκαιρη υποβολή πρότασης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (σύμφωνα με την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος), για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου: «Ανάπλαση Ιστορικού, εμπορικού και τουριστικού κέντρου Καλαβρύτων» είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων στις 12 Μαΐου 2017 (δείτε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.