Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Ξεκίνησε η έκθεση φωτογραφίας «Στη χαραμάδα του χρόνου»

Στη γεμάτη αίθουσα του δευτέρου ορόφου στο κτίριο Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης...

Στη γεμάτη αίθουσα του δευτέρου ορόφου στο κτίριο Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Αντώνη Παναγόπουλου.  Ο αιγιώτης πολυπράγμων δικηγόρος σε μια σεμνή τελετή παρουσίασε έργα του υπό τον τίτλο «Στη χαραμάδα του χρόνου», για πρώτη φορά στο Αίγιο.
Την έκθεση προλόγισε ο αρχιτέκτονας – ζωγράφος Νίκος Μουρίκης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της φωτογραφικής τέχνης και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που κρύβεται στη θεματική των φωτογραφιών του Αντώνη Παναγόπουλου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Μαρία Τσουκαλά.
Η θεματική των φωτογραφιών του Αντώνη Παναγόπουλου αφορά τον άνθρωπο στη καθημερινότητά του. Καταστάσεις όπως μοναξιά, απομόνωση, αλλά και τρυφερότητα, διασκέδαση και πάθος υποδηλώνονται έμμεσα και πίσω από την πρώτη ανάγνωση της εικόνας, όπου ο θεατής καλείται να δώσει την δική του ερμηνεία στις σκηνές που περιγράφουν οι φωτογραφίες.
Ο Αντώνη Παναγόπουλος  γεννήθηκε στα Σελιανίτικα Αιγίου το 1961 και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην πόλη του Αίγιου.  
Ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία από το 1981. 
Έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 ομαδικές και ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας σε Αίγιο, Αθήνα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Λεωνίδιο κ.α.  
Είναι ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής λέσχης «ΗΔΥΦΩΣ» στη Πάτρα. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ» και «PHOTO». Έχει εκδώσει εννέα φωτογραφικά βιβλία (λευκώματα).
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου, καθημερινά 18:00 – 21:00.
Κατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο Αίγιου στην εκδήλωση προς τιμήν του Αιγιώτη ποιητή, λογοτέχνη και δημοσιογράφου Γιάννη Ανδρικόπουλου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.
Μετά από πρωτοβουλία της Ι.Λ.Ε.Α. και σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τιμήθηκε ο Γιάννης Ανδρικόπουλος για τη συνολική του πορεία και προσφορά. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και  περιοδική έκδοση της Ι.Λ.Ε.Α. «ΡΙΖΕΣ», που ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένη στο Αιγιαλέα ποιητή.
Μια σειρά από παριστάμενους ομιλητές που μίλησαν για το έργο αλλά και την ανθρώπινη υπόσταση του Γιάννη Ανδρικόπουλου, σε συνδυασμό με τη μοναδική παρουσία της Χορωδίας Αιγίου που ερμήνευσε μεταξύ άλλων μελωποιημένους στίχους από τα έργα του ποιητή, προσέδωσαν έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τόνο στην εκδήλωση.
Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α κα Μαρία Τσουκαλά ξεκίνησε με την ομιλία της την εκδήλωση ενώ ακολούθησε η Βάνα Μπεντεβή η οποία ήταν και συντονίστρια της εκδήλωσης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η επιτυχημένη ποιήτρια Λένα Κουτσοχέρα και ο δημοσιογράφος Φάνης Ζουρόπουλος, η δημοσιογράφος και εκδότρια Φρόσω Στιβαχτοπούλου – Σταυρίδη. Στίχους του ποιητή διάβασαν ο Ανδρέας Τασόπουλος, η Αθηνά Σκανδάμη, η Σοφία Χατζοπούλου, η Μαρία Μουρίκη και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.
Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν από το Δήμο Αιγιαλείας, την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.  Αξίζει να σημειωθεί πως η Λέτα Κουτσοχέρα δημιούργησε το πορτρέτο του Γιάννη Ανδρικόπουλου το οποίο θα τοποθετηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου.
Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α
Μαρία Τσουκαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.