Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΚΟΤΑΝΗ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΙΑΚΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΚΟΤΑΝΗΣ

Λαμπρός και εντυπωσιακός ήταν και φέτος ο εορτασμός του Αγ. Δημητρίου  στη Σκοτάνη. Ο Πολιούχος των Σκοταναίων φαίνεται ότι έβαλε το ...

Λαμπρός και εντυπωσιακός ήταν και φέτος ο εορτασμός του Αγ. Δημητρίου  στη Σκοτάνη. Ο Πολιούχος των Σκοταναίων φαίνεται ότι έβαλε το χεράκι του για να γιορτάσουν μαζικά και φέτος οι Σκοταναίοι  και οι φίλοι τους στο πανέμορφο χωριό το οποίο προστατεύει! 
Τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο σε αυτό το εορταστικό αντάμωμα και προσκύνημα. Από τη μια, οι μόνιμοι κάτοικοι είχαν ήδη προβεί στις ετοιμασίες και στον  καλλωπισμό του χωριού και από  την άλλη, οι εκτός Σκοτάνης προσήλθαν μαζικά και με περίσσια χαρά στο κάλεσμα του Συλλόγου για ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στο χωριό ανήμερα της εορτής του.  Το αποτέλεσμα ήταν ζεστό, ανθρώπινο αντάμωμα που το αγκάλιασαν ο ηλιόλουστος φθινοπωρινός καιρός και η καλή διάθεση των συμμετεχόντων.   
Στην εορταστικά στολισμένη εκκλησία του χωριού, προσήλθε πλήθος Σκοταναίων, αλλά και κάτοικοι από τα γύρω χωριά για να συμμετάσχουν στην μετά αρτοκλασία Θεία Λειτουργία. Ο ιερέας του χωριού μας π. Αθανάσιος Κ. Κουμανιώτης υπομονετικά περίμενε την άφιξη των ταξιδιωτών για να τελέσει μαζί με τους ιεροψάλτες μας Ανδρέα Π. Γκολφινόπουλο και Παναγιώτη Ιωάν. Ρέππα την Θεία Λειτουργία.
    Η  Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου, ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σ΄όλους του εορτάζοντες και ο μυροβλήτης και θαυματουργός  Άγιος Δημήτριος να χαρίζει υγεία, χαρά και οικογενειακή ευτυχία σ΄όλους τους απανταχού Σκοταναίους.
Μετά το τέλος του εκκλησιάσματος, μοιράστηκαν οι άρτοι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου, οι οποίοι ήταν προσφορά όλων των συμπατριωτών και εν συνεχεία απολαύσαμε τον καφέ μας  στο καφενείο του χωριού. 
Εκεί,  μας   συνάντησε   η Αντιδήμαρχός μας, της Δ.Ε. Παϊων κ. Στέλλα Πανουτσακοπούλου, συνοδευόμενη από τον πατέρα της (Πρόεδρο Εφετών επί τιμής) οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.  Ιδιαιτέρως χαροποίησε τους Σκοταναίους τα πολύ καλά λόγια της Αντιδημάρχου για την απαράμιλλη, για τα δεδομένα της περιοχής των Καλαβρύτων, δραστηριότητα του Συλλόγου μας.
Η έλευση, ακολούθως, του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γεωργίου Λαζουρά επιστέγασε την επιτυχία της εκδήλωσης που οργάνωσε ο Σύλλογος Σκοταναίων. Σύσσωμοι οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισκέφτηκαν και πάλι το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, που πλέον στεγάζει και την «Αρχοντική Γυναικεία Αστική Φορεσιά της Αχαΐας και  των Καλαβρύτων του 19ου αιώνα», δωρεά από τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη, καθώς όλοι οι επισκέπτες, για μια ακόμη φορά εντυπωσιάστηκαν από την έκθεση των αντικειμένων, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους, τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες για το επίτευγμα του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εν συνεχεία, η ομαδική συνεστίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, το εορταστικό γεύμα το οποίο ήταν  προσφορά του Συλλόγου Σκοταναίων, στο οποίο συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Ιωάννης Γρ. Σατολιάς, ο οποίος προσέφερε το κρέας στη μνήμη της αείμνηστης συζύγου του Ευδοκίας Σατολιά, των κυριών που παρασκεύασαν επιπλέον πίτες και γλυκά, καθώς και των εθελοντών που βοήθησαν στις ετοιμασίες και στο σερβίρισμα του φαγητού ικανοποίησε όλους, και αποζημίωσε ηθικά όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχία  της εκδήλωσης. 
Επίσης, η συμπατριώτισσά μας Κική Δ. Γκολφινοπούλου, κόρη του αείμνηστου και ιδρυτικού μέλους  Δημητρίου Π. Γκολφινόπουλου με ιδιωτική της πρωτοβουλία δημιούργησε χειροποίητες εικόνες οι οποίες διατέθηκαν για την ενίσχυση του Ι.Ν. Αγ.Δημητρίου.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι εκδρομείς επέστρεψαν με την ανάμνηση στις καρδιές τους μιας εξαιρετικά ωραίας ημέρας και την υπόσχεση για την συμμετοχή τους σε ανάλογες εκδηλώσεις που ενώνουν και χαροποιούν όλους τους συμμετέχοντες.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου απευθύνει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Δήμαρχο Καλαβρύτων και την Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Παϊων που με την παρουσία και με την με διαφόρους τρόπους συνδρομή τους προς τη Σκοτάνη εμπέδωσαν στους κατοίκους την αίσθηση ότι  η ζωή τους στο χωριό και η ουσιαστική παραγωγική συμβολή τους στην Περιφέρεια είναι εποικοδομητική!!! 
Επιπροσθέτως, απευθύνει ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για μια ακόμη φορά σ΄όλους  τους πατριώτες για την αθρόα συμμετοχή και στήριξή τους  καθώς επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και την  ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ στους κατοίκους, και κυρίως στους εθελοντές, που πάλι ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να δημιουργηθεί αυτό το καλό, για όλους αποτέλεσμα. Χωρίς αυτούς ο Σύλλογος δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει καμία δραστηριότητά του. 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ λοιπόν, να υπάρχει ανάλογη συμμετοχή σ΄αυτή την τόσο μεγάλη εορτή, για το καλό όλων μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.