HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΡ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΑΠ ΤΟ ΑΓΡΙΔΙ

Η ΠΑΝΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ "Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ" ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΡ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΑΠ ΤΟ ...

Η ΠΑΝΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ "Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ" ΣΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΡ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΑΠ ΤΟ ΑΓΡΙΔΙ ΑΡΟΑΝΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ!! 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος Καμενιανίτης
Το 1966 ένα ανήσυχο εικοσάχρονο καλαβρυτινόπουλο-ο Θεόδωρος Χρ. Δημόπουλος-απ το Αγρίδι Αροανίας Καλαβρύτων, μετανάστης στη μακρινή Αυστραλία, μεταφέρει μαζί στις αποσκευές του και το δημιουργικό Καλαβρυτινό του πνεύμα. 
Δεν στέκει μόνο στην προσωπική του ανάγκη για σταδιοδρόμηση, αλλά παράλληλα βάζει στις προτεραιότητές του και τη συλλογικότητα. Τρέχει, αγωνίζεται, κινητοποιεί και ενώνει τους Καλαβρυτινούς στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, δημιουργώντας την ΠΑΝΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ "Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ". 
Παρά το νεαρό της ηλικίας του οι μετανάστες τον εμπιστεύονται και έτσι καταφέρνει να ολοκληρώσει με επιτυχία το εγχείρημά του. Έτσι ιδρύεται ο εν λόγω Σύλλογος τον Οκτώβριο του 1967. Φέτος στις 28 Οκτωβρίου 2017, με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα χρόνων ζωής του συλλόγου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε εκεί, οι ομογενείς μας μη λησμονώντας την προσφορά του τον τίμησαν με πλακέτα, μαζί και με άλλους συνιδρυτές. Είναι ένα σπουδαίο γεγονός, άξιο αναφοράς για τον τιμώμενο συντοπίτη μας που τώρα διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα. 
Εμείς εκφράζουμε τα θερμότατα συγχαρητήριά μας στον τιμώμενο που τα αξίζει αληθινά.
                

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.