HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

2 Νοεμβρίου γιορτάζουν - Εορτολόγιο

Σήμερα 2 Νοεμβρίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ Ακίνδυνος, Ακίνδυνη ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟΣ Ανεμπόδιστος, Ανεμπόδιστη ΑΦΘΟΝΙΟΣ ...

Σήμερα 2 Νοεμβρίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ Ακίνδυνος, Ακίνδυνη
ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟΣ Ανεμπόδιστος, Ανεμπόδιστη
ΑΦΘΟΝΙΟΣ Αφθόνιος, Αφθονία
ΕΛΠΙΔΗΦΟΡΟΣ Ελπιδηφόρος, Ελπιδηφόρα, Ελπιδοφόρος, Ελπιδοφόρα
ΠΗΓΑΣΟΣ Πηγάσιος, Πήγασος, Πηγασία

Συναξαριστής:
Μαρτύρων Ακίνδυνου, Ανεμποδίστου, Αφθονίου, Ελπιδηφόρου, Πηγασίου και Ανεμποδίστου (†341-345). Νεομαρτύρων Θεοδώρου και Λάμπρου (†1786). Δόμνης, Δομνίνης και Κυριακής της από της Συγκλήτου Βουλής. Αττικού και των συστρατιωτών αυτού Αγαπίου, Ευδοξίου, Ευστρατίου, Καρτερίου, Μαρίνου, Νικοπολιτιανού, Στύρακος, Τωβίου και Ωκεανού. ΟσίωνΑβίβου και Μαρκιανού. 

Ο όσιος Μαρκιανός είχε πατρίδα την κωμόπολη Κύρο της Συρίας. Προερχόταν από πλούσια οικογένεια, ήταν λόγιος και γνώστης της θεολογίας και της θύραθεν σοφίας. Πιστός στο λόγο του Χριστού μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και αποσύρθηκε σε έναν ερημικό τόπο. Εκεί έστησε ένα μικρό κελί, ίσα ίσα για να χωράει το σώμα του μέσα. Στο ερημητήριό του προσήλθαν, ακούγοντας την μεγάλη φήμη του, δύο άλλοι στρατιώτες του Θεού. Ο Ευσέβιος και ο Αγαπητός. Παρακάλεσαν τον άγιο να τους δεχθεί σαν μαθητές του. Ο Μαρκιανός, αφού βεβαιώθηκε ότι μπορούν και θέλουν ειλικρινά να υπηρετήσουν τον λόγο του Θεού, τους επέτρεψε να κτίσουν κοντά σε αυτόν δύο κελιά για να στεγάζονται. Και οι τρεις κατά περιόδους περιπλανιόντουσαν στις πόλεις και κήρυτταν τον Θείο Λόγο. Πολλοί άνθρωποι, τόσο λαϊκοί όσο και κληρικοί πήγαιναν στις σκήτες τους για να τους ακούσουν και να τους συμβουλευτούν. Κάποτε πήγε στον όσιο και ο επίσκοπος Αντιόχειας Φλαβιανός μαζί με άλλους λόγιους και επιφανείς άνδρες για να τον πείσουν να απαρνηθεί την ερημική ζωή και να ζήσει στην κοινωνία προς όφελος των ανθρώπων. Ο όσιος αρνήθηκε την πρόταση τους. Ο Μαρκιανός εργάσθηκε με πολύ ζήλο κατά των διαφόρων αιρέσεων. Αποδήμησε ειρηνικά μέσα στο κελί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.