HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων στο μαρτυρικό Oradour-sur-Glane της Γαλλίας.

Επίσκεψη - προσκύνημα, απόδοση τιμής στη μνήμη, πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία του μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων, στο μαρτυρικό Oradou...

Επίσκεψη - προσκύνημα, απόδοση τιμής στη μνήμη, πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία του μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων, στο μαρτυρικό Oradour-sur-Glane, της Γαλλίας, για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Oradour, της 10ης Ιουνίου 1944, με 642 εκτελεσμένους, ανάμεσά τους 207 παιδιά και 242 γυναίκες. Η αντιπροσωπεία των Καλαβρυτινών αποτελείτο από  τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κατσικόπουλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Χουλιάρας. Χρέη μεταφραστή έκανε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Αναστασία Αντωνακοπούλου
Χθες 9/6/17 έγινε επίσκεψη και περιήγηση στο ζωντανό μνημείο της κατεστραμμένης και πυρπολημένης, από τους ναζί (όπως τα Καλάβρυτα), πόλης του Οradour, που τη διατήρησαν, όπως, ακριβώς, ήταν - έγινε, μετά την καταστροφή, για να θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα και συνάντηση και συζήτηση με το Δήμαρχο του Oradour, Philippe Lacroix, στο Δημαρχείο.
Σήμερα 10/6/17, ανήμερα της φρικτής επετείου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον τόπο θυσίας παρόντος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Εμμανουέλ Μακρόν (διαβάστε εδώ). Οι καλαβρυτινή αντιπροσωπεία συμμετείχε στην συμβολική πορεία μνήμης,στο ζωντανό μνημείο-το κατεστραμμένο Oradour, ενώ ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της θυσίας. Τα Καλάβρυτα έτυχαν θερμής φιλοξενίας από τους Γάλλους και μάλιστα ο Δήμαρχος της μαρτυρικής πόλης κ. Filippe Lacroix αναφέρθηκε στην ομιλία του στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά από την γαλλική τηλεόραση. Μειζονος σημασίας ήταν και η συνάντηση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας  κ. Εμμανουέλ Μακρόν (διαβάστε εδώ).




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.