Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Λαζουρά με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν

Στην μαρτυρική πόλη της Γαλλίας Οραντούρ-Σιρ-Γκλαν βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας και ο επικεφαλή...

Στην μαρτυρική πόλη της Γαλλίας Οραντούρ-Σιρ-Γκλαν βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κατσικόπουλος προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην γερμανική θηριωδία που έγινε στις 10 Ιουνίου 1944. Η Καλαβρυτινή αντιπροσωπία προσκεκλημένη των Γάλλων, συμμετείχε στην συμβολική πορεία μνήμης,στο ζωντανό μνημείο-το κατεστραμμένο Oradour, ενώ ο κ. Λαζουράς είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας,Εμμανουέλ Μακρόν ,στο Δημαρχείο του Oradour-sur-Glane όπου ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον Γάλλο Πρόεδρο για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα.
Ο κ. Λαζουράς ευχαριστεί τις Γαλλικές αρχές για την τιμή που έγινε στα Καλάβρυτα και ιδιαίτερα ευχαρισεί  τον Δήμαρχο του Oradour, Filippe Lacroix, για την αναφορά του στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, στην ομιλία του.
Διερμηνέας της Καλαβρυτινής αποστολής η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Αναστασία Αντωνακοπούλου.

Η μαρτυρική πόλη Οραντούρ-Σιρ-Γκλαν
Τα ερείπια στο Οραντούρ-Σιρ-Γκλαν έχουν μείνει από τότε ανέγγιχτα μαρτυρούν τη χειρότερη ναζιστική θηριωδία στη Γαλλία.
642 κάτοικοι της κωμόπολης, μεταξύ αυτών και 207 παιδιά, δολοφονήθηκαν από μονάδα των Ες Ες που κατευθυνόταν προς το μέτωπο της Νορμανδίας.
Ήταν 10 Ιουνίου του 1944. Την ίδια ακριβώς ημέρα που έγινε η σφαγή στο Δίστομο.
Τέσσερις ημέρες νωρίτερα είχε γίνει η απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία. Η λεγόμενη D- Day σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τη γερμανική κατοχή της Γαλλίας και της Ευρώπης.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.