Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

37ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού...

Ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού από το 1980, και κάθε χρόνο, τη 2η Κυριακή του Μαΐου οργανώνει το Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού.
Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό συνολικής απόστασης 22 χλμ.
Εναλλακτικά μπορείτε να ξεκινήσετε και από τη Ζαχλωρού, στην οποία φτάνετε με το αυτοκίνητό σας, ή με τον Οδοντωτό, και να περπατήσετε μόνο τα 10 χλμ μέχρι τη στάση Νιάματα. Ο οδοντωτός εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους.

37ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ~ 14 ΜΑΪΟΥ 2017
Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού στις 14 Μαΐου 2017 (2η Κυριακή του Μάη).
Η αναχώρηση θα είναι στις 6:15 πμ από Καρφούρ (στάση αστικού πλησίον κόμβου Καρφούρ) και 6:30 πμ από πλατεία Γεωργίου (πάνω μέρος).
Το περπάτημα θα ξεκινήσει από στάση Κερπινής (περίπου 3 χλμ. μετά τα Καλάβρυτα) κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής έως Διακοπτό (περίπου 20 χλμ.) με μικρές στάσεις στη Ζαχλωρού και στα Νιάματα σε μία ανεπανάληπτη και μοναδική διαδρομή.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2610-271500 (πρωινές ώρες)
ή 6972880774 Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος
ή 6974124455 Γκοτσοπούλου Γεωργία
ή 6977290747 Κανελλόπουλος Διαμαντής έως 7/5/2017
Μην ξεχνάτε ότι χρειάζονται: αθλητικά παπούτσια (με χοντρή σόλα), σακίδιο πλάτης, καπέλο, ελαφρύ μπουφάν, φακός, νερό και πάνω απ’ όλα να τηρείτε τις οδηγίες που θα σας δώσουν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου πριν το περπάτημα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ – ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
                        ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ  
                       
1931: Μία μικρή ομάδα ανήσυχων Καλαβρυτινών ιδρύουν το Ορειβατικό τμήμα στα Καλάβρυτα, που ξεκινάει σαν αυτόνομη Ορειβατική Ομάδα. Εντάσσεται αμέσως μετά στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Ε.Ο.Σ.) που έχει έδρα την Αθήνα και δημιουργεί αργότερα την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβατικών Συλλόγων, με τελικό τίτλο Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.). Έχει πλούσια δράση για κείνη την εποχή.
1943-13 Δεκεμβρίου: Οι Γερμανοί ναζί – φασίστες, στρατιώτες του τακτικού Γερμανικού στρατού, σκοτώνουν όλο τον ανδρικό πληθυσμό των Καλαβρύτων και καίνε τη μικρή κωμόπολη.
Σβήνει κάθε σπίθα πολιτιστικής ζωής μαζί και η δράση του Ορειβατικού, ο οποίος επαναδραστηριοποιείται αμέσως μετά, για να γίνει το πιο ζωντανό κομμάτι της μεταπολεμικής ιστορίας των Καλαβρύτων. Το 1967 η ντόπια χούντα σταματάει τη λειτουργία του για δεύτερη φορά.
1977: Η νέα γενιά των Καλαβρυτινών επαναλειτουργεί τον Ορειβατικό, ως Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο – Τμήμα Καλαβρύτων. Το 1991 μετονομάζεται σε Σύλλογο Ορειβασίας και Χιονοδρομίας Καλαβρύτων και ξεκινά μία νέα δραστηριότητα. Ήταν ο μόνος εμπνευστής και κύριος μοχλός συνεχούς πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία και το Δήμο Καλαβρύτων και ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων στο Χελμό.
Από το 1984 έως το 1994 συμμετείχε ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής
Επιχείρησης «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων». Από το 2003 συμμετείχε και πάλι στο Δ.Σ. της επιχείρησης ως τακτικό μέλος, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων. Από τον Γενάρη του 2010 σταμάτησε να συμμετέχει στο Δ.Σ. γιατί «η καθαρή και δυνατή φωνή του» δεν άρεσε στους κρατούντες και εξουσιάζοντες, δυστυχώς, τον Δήμο Καλαβρύτων. 
Είναι αυτός που ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες προς τα συναρμόδια Υπουργεία (ΥΠΕΧΩΔΕ-Γ.Γ. Δασών κ.α.) για να ξεκινήσει και να υλοποιείται από το 1997, το πρόγραμμα για την Προστασία του Οικοσυστήματος ΧΕΛΜΟΣ-ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ, και να αρχίσει να λειτουργεί στα Καλάβρυτα το «Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Διοίκησης και Διαχείρισης». Χωρίς τις ενέργειες του Συλλόγου δεν θα υπήρχε πρόγραμμα Natura (Φύση 2000) για τη περιοχή μας. Τελικά ψηφίστηκε η Κ.Υ.Α.  και ο Ορειβατικός για μία ακόμα φορά δικαιώθηκε.
Είναι ο πρώτος ορειβατικός σύλλογος, σε παγκόσμιο επίπεδο, που ενεγράφη στο διεθνές περιβαλλοντικό δίκτυο Friends of Nature (Φίλοι της Φύσης), και είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου  Friends of Nature ( Φίλοι της Φύσης ), για την αειφορία και την βιωσιμότητα. Ο Πρόεδρός μας είναι και Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Δικτύου των Friends of Nature (Φίλοι της Φύσης).
2017: Συμπληρώνοντας 86 χρόνια δράσης ο Σύλλογος έχει μπροστά του ένα φωτεινό μέλλον για το καλό του Αθλητισμού και του Πολιτισμού στα Καλάβρυτα και την Επαρχία.
Για φέτος πάλι ο Σύλλογος έχει βάλει ως στόχο την πλήρη αναβάθμιση όλων των τμημάτων του.  Καλεί όλους όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να εγγραφούν στο Σύλλογο, και με τα ήδη υπάρχοντα μέλη, να λειτουργήσουν τα τμήματα του Συλλόγου και να ενταχθούν στις ομάδες δράσεις του, απευθυνόμενοι για ενημέρωση σε όποιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου γνωρίζουν.
ΤΟΜΕΙΣ    ΔΡΑΣΗΣ
Ομάδα Ορειβασίας - Ομάδα Χιονοδρομίας - Ομάδα Αναρρίχησης (α) Ίδρυση και λειτουργία Αναρριχητικού πάρκου στη θέση στάση Κερπινής, (β) Ίδρυση και λειτουργία αναρριχητικής πίστας στο Εθνικό Στάδιο Καλαβρύτων - Ομάδα σήμανσης Ορειβατικών μονοπατιών - Ομάδα λειτουργίας ορεινού καταφυγίου «Λεοντοπούλου» Χελμού - Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος, (α)  Προστασία οικοσυστήματος Χελμός - Ύδατα Στυγός - Φαράγγι Βουραϊκού, (β) Προστασία Τόπου εκτέλεσης Καλαβρυτινών μαρτύρων- Ομάδα για τον έλεγχο της βιώσιμης αναβάθμισης του Ιστορικού Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτού – Καλαβρύτων. 
Ζητάμε και την δική σου συμμετοχή για την δυναμική συνεχή αναβάθμιση του Συλλόγου.   
Σε περιμένουμε….
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος Ερμείδης Χαρίλαος 
Αντιπρόεδρος Κοκκότης Βασίλειος
Γεν. Γραμματέας Τζουμάκας Χαράλαμπος
Αν. Γεν Γραμματέας Αρμπής Νικόλαος 
Ταμίας Κουτσογιαννόπουλος Φώτης
Έφορος Ορειβασίας Τομάσης Βασίλης
Έφορος Αναρρίχησης Λάμπρος Αποστόλης
Έφορος Χιονοδρομίας Πετρόπουλος Πέτρος
Έφορος Εκδηλώσεων – 
Υλικού, Καταφυγίου Ερμείδης Ηλίας
1931 – 2017 86  ΧΡΟΝΙΑ «ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ»

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.