Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Εν συρμώ»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  «Εν συρμώ» που ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα με ποικίλες εκδηλώσεις σε Καλάβρυτα και Διακοπτό.  Σύμ...

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Εν συρμώ» που ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα με ποικίλες εκδηλώσεις σε Καλάβρυτα και Διακοπτό. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων τι επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν σε Καλάβρυτα και Διακοπτό οι εξής εκδηλώσεις: 
Παρασκευή 19 Μαΐου
19:00 | Καλάβρυτα, Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».
Κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και του Δήμου Καλαβρύτων, με αφορμή την ανάδειξή του από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για το 2017 ως τιμώμενο Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό.
Σάββατο 20 Μαΐου
11:00 | Σταθμός Οδοντωτού Καλαβρύτων 
Ο Οδοντωτός και το φαράγγι του μας εμπνέουν.
Τα Καλάβρυτα εγκαινιάζουν την έκθεση των φοιτητών-καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και άλλα δρώμενα.
Κυριακή 21 Μαΐου
11:00 | Σταθμός Διακοπτού
«Το τραίνο, το περιβάλλον, το παιδί».
Εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους του Οδοντωτού, με περιβαλλοντική ενημέρωση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, παιδικές κατασκευές και αναμνηστικά με τη Μαργαρίτα Γούτου και επίσκεψη στο "σπίτι του Οδοντωτού", στο ιστορικό Μηχανοστάσιο Διακοπτού.
Στο τέλος, οι «Μικροί παραμυθάδες του Οδοντωτού», με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Αναστασίας Ευσταθίου και της εκπαιδευτικού και εμψυχώτριας Κωνσταντίνας Σιαμέτη, φτιάχνουν το δικό τους διαδραστικό παραμύθι!
Σάββατο 27 Μαΐου
11:30 Καλάβρυτα, Σταθμός Οδοντωτού
«Η τέχνη στη φύση του φαραγγιού».
Παρουσίαση από τον Δρ. Γρηγόρη Ιατρού, Πρόεδρο Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού, Καθηγητή Βιολογίας Παν. Πατρών. Πόση ομορφιά κρύβει το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, πόσα μοναδικά φυτά και ζώα από τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του, πόσους αξιοθαύμαστους φυσικούς σχηματισμούς, βράχους, καταρράκτες, βουνοκορφές!
Τα Καλάβρυτα ολοκληρώνουν τις εκδηλώσεις τους «Εν συρμώ» και ανανεώνουν το ραντεβού για τον Μάιο του 2018.
Κυριακή 28 Μαΐου
«Γιάννης Σπυρόπουλος - Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Δυο φίλοι, δυο διαδρομές στην τέχνη»
Η τοπική κοινωνία τιμά τους δύο μεγάλους της καλλιτέχνες, θυμάται τη ζωή τους, τη φιλία τους και τα παιδικά τους χρόνια στο Διακοπτό αλλά και τα πρώτα έργα που δημιούργησαν εδώ.
19:00 | Πνευματικό κέντρο Διακοπτού
Γιάννης Σπυρόπουλος. Συζητήσεις και παρουσιάσεις:
«Γιάννης Σπυρόπουλος: από τη μελέτη και την ερμηνεία του φυσικού κόσμου στο Διακοφτό, στο ανέβασμά του στον οικουμενικό προορισμό της Τέχνης», από τον Χρήστο Φαϊλάδη, Διεθνολόγο - Σύμβουλο Επικοινωνίας.
«Ο άνθρωπος Σπυρόπουλος», από τον Γιάννη Παπαϊωάννου, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, εκπρόσωπο του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου.
20:00 | Σταθμός Διακοπτού
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Προβολή χαρακτηριστικών σκηνών από τις ταινίες του στον ελληνικό κινηματογράφο, σε ένα αφιέρωμα του σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη.
Παρουσίαση από τον ηθοποιό Τάκη Βλαστό, ανιψιό του Διονύση Παπαγιαννόπουλου.
21:00 | Σταθμός Διακοπτού
Γευστικά και μουσικά κεράσματα.
Λήξη των εκδηλώσεων «Εν συρμώ 2017 - The art train».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.