Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Γ. Παπαδημητρόπουλος για την Γενική Συν/έλευση της Π.Ε.

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στην Αθήνα με τα μαγαζιά ανοιχτά η Κυριακή 11 Δεκέμβρη, κυκλοφορικό χά...

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα στην Αθήνα με τα μαγαζιά ανοιχτά η Κυριακή 11 Δεκέμβρη, κυκλοφορικό χάρος στην Πρωτεύουσα από τους Αθηναίους, για να «χαζέψουν» την στολισμένη πόλη και τα μαγαζιά τους, αφού οι πολιτικοί μας φτώχυναν και μας κατάντησαν με «τρύπιες τσέπες» που να μπεις σε μαγαζί για ένα δωράκι για το εγγόνι σου όταν σκέφτεσαι ότι αύριο «μπορεί αν του λείψει το γάλα».
Όμως παρά την ταλαιπωρία, τα μέλη της Παγκαλαβρυτινής ήρθαν όλα και με πολύ περισσότερα του αναμενόμενου, ήταν ομολογουμένως μια επιτυχημένη γενική συνέλευση. Καλό από μέρους του Δ.Σ. η μείωση του ποσού εγγραφής, είναι άλλο, ένα ζευγάρι να δίνει δέκα ευρώ και άλλο, σαράντα, είναι τα έξοδα της εβδομάδας, ας είναι όμως την «υγειά μας νάχουμε».
Δεν θα σταθώ στις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό της Ένωσης, εξ άλλου α καλά πάντα τα λέω και τα γράφω, όμως στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, με, όπως είπα , πολύ κόσμο, ακούστηκαν από σύνεδρο, χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα κατηγορίες εναντίον του Δημάρχου, του Προέδρου της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, του Προέδρου του Μουσείου Ολοκαυτώματος και δεν θυμάμαι και εναντίον ποιων άλλων, ότι δεν παρέστησαν σε κάποια σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα Καλάβρυτα. Επειδή απευθύνθηκα σ’ όλους που προανέφερα με το ερώτημα «γιατί δεν πήγαν» και όλοι μου απάντησαν, «ουδεμία πρόσκληση έλαβαν από την Προεδρία», ή άλλο θεσμικό παράγοντα. 
Δεν έχω κανένα λόγο να γίνω υπερασπιστής των προκληθέντων, όμως δεν ήταν σωστό από μέρους του σύνεδρου οι κατηγορίες, εν απουσία των θιγομένων γιατί δεν μπορούν να απαντήσουν στα καταγγελλόμενα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντυπώσεις στο σύνολο των συνέδρων. Φίλε Πρόεδρε Δήμο Βαρβιτσιώτη σου τάχω πει πολλές φορές, ότι καλό κάνεις θα το λέω, όμως στις κατηγορίες του συνέδρου δεν έλαβες θέση. Με την ευκαιρία αυτή Δήμο θέλω να σε ρωτήσω, ενώ όλοι οι σύλλογοι της επαρχίας ήσαν εκεί, «αν είδες κανένα γηγενή, από την πόλη την Καλαβρύτων». 
Ούτε ένας Δήμο, αναρωτήθηκες γιατί; Σε έχει απασχολήσει το φαινόμενο της απουσίας; Βέβαια το φαινόμενο της απουσίας δεν είναι τωρινό, υπήρχε από παλιά, δεν ξέρω γιατί, υποχρέωση του νέου Δ.Σ. είναι να εξακριβώσει τα αίτια και ας αφήσουμε Δήμο τις εισηγήσεις για αλλαγή άρθρων του καταστατικού, γιατί είναι έργο σοφών ανθρώπων το καταστατικό και έχει διαδικασίες, για την αλλαγή. Εδώ ο κ. Τσενές, ο κ. Τριαντάφυλλος Φελούκας και ο κ. Σακελλαριάδης μπορεί νάχουν λόγο για κάτι καλύτερο.
Κύριοι, οι μέρες είναι δύσκολες, τη μια μεριά η φτώχεια, την άλλη τα εθνικά θέματα και οι απειλές του Σουλτάνου της Ανατολής και του υπασπιστού του ηγέτη της Αλβανίας μας θέλουν μονιασμένους και όχι διχασμένους, ας διώξουμε από την πόλη των Καλαβρύτων κάθε τι που είναι πηγή διχόνοιας και ας κοιτάξουμε εκεί την «Λάκκα του Καπή» και ας αναπολήσουμε τους εκτελεσθέντες αγκαλιασμένους από τα «μυδράλια» των ναζίδων, δεν είναι καιρός για διχόνοιες, για αλληλοκατηγορίες ένθεν και ένθεν του πολιτικού συστήματος για γερμανοτσολιάδες και προδότες. Ντροπή στις μέρες μας τέτοιες «κατηγόριες». Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί έχουν ξεφύγει των ορίων της ευπρέπειας. Ποιος το περίμενε Υπουργός να λέει «και τι έγινε αν μας πάρουν τα νησιά, θα τα ξαναπάρουμε», ποιος το περίμενε ότι πρώην Υπουργός θα απαξίωνε το Εθνικό μας Σύμβολο, ποιος το περίμενε στο Ναό της Δημοκρατίας, στο Κοινοβούλιο, να ασχολούνται «με ζώα» και αυτά έχουν την αξία τους. Εκεί φτάσαν την Ελλάδα, στη κατηφόρα.
Φίλοι και συμπατριώτες Καλαβρυτινοί, και σεις της ομογένειας, εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με τις οικογένειές σας, και θέλω να πιστεύω ότι με το νέο χρόνο μπορεί νάναι πιο φωτισμένος και να φωτίσει και τους αυτοδιοικητικούς για κείνη την πινακίδα.
Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.