HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διαμαρτυρία γονέων Τ.Δ Καστριών και Γλάστρας για την μεταφορά των μαθητών

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των γονέων και κηδεμόνων μαθητών της Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας, της Δ.Ε. Κλειτορίας, του Δήμου Καλαβρ...

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των γονέων και κηδεμόνων μαθητών της Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας, της Δ.Ε. Κλειτορίας, του Δήμου Καλαβρύτων, για την ανάκληση της απόφασης μεταφοράς μαθητών, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με μισθωμένο λεωφορείο από την Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας προς την Τ.Κ. Κλειτορίας όπου βρίσκονται τα Σχολεία. Την διμασρτρία τους την εκφράζουν με σχετική επιστολή προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που κοινοποιήτε και στην Εισαγγελέα Καλαβρύτων.
Η επιστολή έχει ως εξής: 
ΑΙΤΗΣΗ
Γονέων και κηδεμόνων μαθητών της Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας, της Δ.Ε. Κλειτορίας, του Δήμου Καλαβρύτων μεταφερόμενων στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Κλειτορίας.
ΠΡΟΣ:
Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Τμήμα Δια βίου μάθησης, απασχόλησης , εμπορίου & τουρισμού
Υπόψη κ. Κόλλαρη
Πανεπιστημίου 254, Πάτρα
Κοινοποίηση:
Την κ. Εισαγγελέα Καλαβρύτων
         Καλάβρυτα Τ.Κ. 25001
Το Νηπιαγωγείο Σχολείο Κλειτορίας, Κλειτορία Τ.Κ. 25007
Το Δημοτικό Σχολείο Κλειτορίας, Κλειτορία Τ.Κ. 25007
Το Γυμνάσιο Κλειτορίας, Κλειτορία Τ.Κ. 25007
Το Λύκειο Κλειτορίας, Κλειτορίας, Κλειτορία Τ.Κ. 25007
Θέμα: «Ανάκληση απόφασης μεταφοράς μαθητών, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με μισθωμένο λεωφορείο από την Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας προς την Τ.Κ. Κλειτορίας όπου βρίσκονται τα Σχολεία»
Σε συνέχεια  τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία σας, στην οποία μας διαβεβαιώσατε, ότι σχεδιάζετε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των μαθητών, το τρέχων σχολικό έτος, από την Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας προς την Τ.Κ. Κλειτορίας, όπου βρίσκονται τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με λεωφορείο του ΚΤΕΛ σας γνωρίζουμε ότι αντιτιθέμαστε στην απόφασή σας αυτή και παρακαλούμε για την ανάκλησή της, για τους παρακάτω λόγους:
Όσον αφορά την Τ.Κ. Καστριών, το μισθωμένο λεωφορείο διέρχεται από την επαρχιακή οδό Κλειτορίας – Καλαβρύτων στο κάτω μέρος του χωριού μας. Οι μαθητές πρέπει να μεταβαίνουν εκεί, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση του λεωφορείου εντός του χωριού, που σημαίνει ότι εκτίθενται σε κίνδυνο να περιμένουν επί της επαρχιακής οδού, με κίνηση οχημάτων και περιορισμένη ορατότητα τους χειμερινούς μήνες λόγω των δύσκολών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή.
Επιπλέον δεν υπάρχει στάση λεωφορείου που να προσφέρει στα παιδιά προστασία, κατά την διάρκεια αναμονής του λεωφορείου, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχή, αέρα, χιόνι και δριμύ ψύχος) που επικρατούν στο ορεινό χωριό μας κατά τη χειμερινή περίοδο.
Όσον αφορά την Άνω Γλάστρα, ο οικισμός απέχει από τον επαρχιακό δρόμο όπου διέρχεται το λεωφορείο περίπου 2,5klm. και το μοναδικό παιδί που διαμένει εκεί, πρέπει να διανύει περπατώντας την παραπάνω απόσταση και να περιμένει σε ερημικό σημείο, όπου δεν υπάρχει στάση λεωφορείου και στέγαστρο για την προστασία του παιδιού από τα καιρικά φαινόμενα. Επίσης, στο σημείο αυτό υπάρχουν στάβλοι και αδέσποτοι σκύλοι, συνεπώς ελλοχεύουν  κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα του μαθητή.
Η κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαβρύτων που κοινοποιείται το παρών έγγραφο, παρακαλείται όπως, σε περίπτωση εφαρμογής της απόφασης μεταφοράς των μαθητών   (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) από την Τ.Κ. Καστριών και Άνω Γλάστρας με λεωφορείο, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ασφαλούς μεταφοράς τους,  να επιληφθεί του θέματος και σε περίπτωση που οι μαθητές εκτεθούν σε κίνδυνο να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που αποφάσισαν την εν λόγω μεταφορά με αυτόν τον επισφαλή τρόπο.
Κλειτορία, 11-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.