HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΚΤΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Σεβασμιώτατε Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά! Ξεκινάω έτσι «καλογερικά», για να επικοινωνήσω ...

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Σεβασμιώτατε Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
Ξεκινάω έτσι «καλογερικά», για να επικοινωνήσω μαζί σας, και να ανταλλάξουμε απόψεις, για κάποια συμπεριφορά σας που απησχόλησε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο «Μεγαλοβδομαδιάτικα» και μάλιστα κατά την ώρα του επιταφίου.
Σεβασμιώτατε γνωριζόμαστε χρόνια πολλά και η αμοιβαία εκτίμηση είναι αραγής, επίσης γνωρίζετε ότι δεν «μασάω τα λόγια» μου και ότι είναι να πω το λέω ελεύθερα, γιατί είμαι ελεύθερος. Δεν άκουσα τι είπατε τη Μ. Παρασκευή, το διάβασα όμως, την επομένη νομίζω στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Δεν σας κρύβω ότι στενοχωρήθηκα, γι΄ αυτό που είπατε, διότι δεν ήσαν της στιγμής και μάλιστα όταν  προ ολίγου η Παναγία μοιρολογούσε το γιό της με τον ωραιότερο εκκλησιαστικό ύμνο «ω γλυκύ μου έαρ…», και αν μεν είχατε την πρότερα ιδιότητά ας του συναδέλφου θα σας επέπληττα, σαν προϊστάμενός σας, ή μάλλον επειδή η επίπληξη είναι τιμωρία, θα σας έβαζα «πιπέρι στη γλώσσα», τώρα όμως είστε Μητροπολίτης, ποιμενάρχης του τόπου μου και κει σταματάει η αρμοδιότητα του Στρατηγού, το λόγο τον έχει ο Μεγαλοδύναμος και δω πιστεύω ότι επειδή τιμάτε το σχήμα σας και όπως λέει ο λαός «το λέει η περδικούλα σας» έχετε μετανιώσει γι’ αυτά που είπατε.
Στάθηκα στο πλευρό σας και σας τηλεφώνησα, όταν εβάλεσθο, για την μετάβασή σας στον Κορυδαλλό, για να εξομολογήσετε κατάδικο, ήταν καθήκον σας η επίσκεψη σε κάποιον που θέλει να εξομολογηθεί. Όμως όταν συναντηθήκαμε σας είπα «ήταν λάθος ο πύρινος λόγος σας στην εξόδιο ακολουθία» του ίδιου του κατάδικου, όχι σεβασμιώτατε παρομοίωση με Κολοκοτρώνη και Σωκράτη του συγκεκριμένου.
Σεβασμιώτατε οι υμνογράφοι της εκκλησίας μας και η πρόνοια του Θεού τάχουν προβλέψει όλα «για νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες» αλήθεια τη ευχή είναι αυτή δέσποτά μου στο τέλος της αναστάσιμης λειτουργίας. «Αλλήλους περιπτυξώμεθα» λέει ο υμνωδός εκεί στα αναστάσιμα τροπάρια.
Γέροντά μου, δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό που μας κυβέρνησε και μας κυβερνάει, μας φτώχυνε και μας έκανε να περπατάμε με σκυφτό κεφάλι, αλλοίωσε τη συμπεριφορά μας, με το παραμικρό γινόμαστε αγνώριστοι και μας «φταίνε όλοι».
Σεβασμιώτατε τάγραψα τούτα επειδή σας αγαπώ και δεν θέλω να παρεξηγηθώ «χρονιάρες μέρες» θα σταθώ όμως στην ακροτελευταίο παράγραφο του άρθρου των ΝΕΩΝ που λέει επί λέξει: «Ο σάλος που προκαλείται από τα σχόλια του σκεπάζει το σημαντικό προνοιακό έργο της Μητρόπολής του. Πολλά από τα ιδρύματα λειτούργησαν με πρωτοβουλία του, όπως το ίδρυμα Αγάπης και Προστασίας Ηλικιωμένων στο Αίγιο, το εστιατόριο για τους αναξιοπαθούντες, η τράπεζα τροφίμων «το Κελάρι της αγάπης, για ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες σε συνεργασία με το Δήμο».
Σας είπα κάποτε χαριεντιζόμενος «σας τα συγχωρώ όλα μόνο και μόνο επειδή στο τόπο μου υπάρχει ένα «Άσυλο Ανιάτων» και ένα «Γηροκομείο» που περιθάλπει κόσμο. Αυτός είναι ο Μητροπολίτης, αυτός είναι ο Δεσπότης και το έργο του και όχι η «κακή στιγμή του Αμβροσίου».
Σεβασμιώτατε κρίνετέ με σαν πρώην προϊστάμενος σας, γιατί, αν με κρίνετε σαν Δεσπότης «κάηκα». ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.