HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Τόχω «ματαγράψει» δεν δημιούργησε η χώρα μας το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά οι «...

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Τόχω «ματαγράψει» δεν δημιούργησε η χώρα μας το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά οι «μεγάλοι» με τους πολέμους του και η Ελλάδα εισπράττει τα αποτελέσματά των για να βαρύνεται η χώρα μας, ότι ποτέ δεν πήρε διαχρονικά στα σοβαρά το πρόβλημα και γι’ αυτό δεν είχε και μεταναστευτική πολιτική και να τα αποτελέσματα, τώρα είναι αργά, το πρόβλημα μας «κεφάλωσε» και δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε.
Το προσφυγικό – μεταναστευτικό δεν επιδέχεται αντιπαράθεση σήμερα, ας πέσουν οι τόνοι. Οι άθλιοι εταίροι στην Ευρώπη κοιτάνε την «πάρτη τους» και μας τους «φόρτωσαν» κλείνοντας τα σύνορά τους, χωρίς καμιά βοήθεια, «κατεβάζοντας τα παντελόνια» στο Σουλτάνο της Ανατολής, κύριο υπεύθυνο και καθοδηγητή των δουλεμπόρων συμπατριωτών του με τα δις που του παρέχουν, θέλοντάς τον να τον βάλουν και στην Ευρώπη, αγνοώντας τι είπε η Σουλτάνα για τα χαρέμια και το κλείσιμο εφημερίδων φυλακίζοντας κόσμο και χτυπώντας κόσμο την ημέρα της «γιορτής της γυναίκας».
Δεν βούλιαξε στα λασπόνερα της Ειδομένης και στα νησιά, το φιλότιμο του Έλληνα που παρά την φτώχεια του συνδράμει τους ταλαίπωρους συνανθρώπους με ότι έχει από το υστέρημά του και μάλιστα όταν απουσιάζει το κράτος.
Για την απουσία του κράτους δεν το λέω εγώ, αλλά το δήλωσε ο Πρόεδρος των Γιατρών του κόσμου πρώην υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Δήλωσα ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν επιδέχεται αντιπολίτευση, όμως δεν μπορώ να ακούω και τις «ιδεοληψίες» του κ. Βίτσα ότι δεν μπορούν να αποσυμφορήσουν την Ειδομένη διότι δεν νοείται με χρήση βίας η μεταφορά τους.
Ποιος σας μίλησε για χρήση βίας κ. Βίτσα, ποιο είναι το καλύτερο κ. Υπουργέ; Να πεθάνουν εκεί; ή άνθρωποι οργανώσεων, εκκλησία, χαμόγελο του παιδιού να τους πείσουν να μπούν σε λεωφορεία για μεταφορά τους σε κέντρα στέγασης, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Φανταστήκατε κ. Υπουργέ, «κούφια η ώρα που το ακούει» νάχουμε κανένα θάνατο μικρού παιδιού το τι κατακραυγή θα υπάρξει.
Κύριε Υπουργέ δεν μιλάμε για μεταστέγαση με την βοήθεια της Αστυνομίας και χημικά, όχι θάταν λάθος. Όμως οι άνθρωποι αυτοί είναι απελπισμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν, όμως τα παιδιά τους που δεν μπορούν να εκφραστούν, θα τα αφήσουμε να πεθάνουν στην άρνηση των πατεράδων των, γιατί, αν αυτοί οι πατεράδες σκαφτόντουσαν λογικά, αφού έφυγαν από τις εστίες πολέμου, δεν θα έβαζαν στις «λάντζες» μικρά παιδιά να τα πνίξουν στο Αιγαίο τη στιγμή κατά την οποία στη Τουρκία ήσαν ασφαλείς. Ας αφήσουμε λοιπόν τις «ιδεοληψίες» και να σώσουμε αυτούς τους ταλαίπωρους συνανθρώπους μας. Ας ανοίξει ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Στυλιανίδης το «πουγκί» για κανένα φράγκο, γιατί με πενταροδεκάρες ελεημοσύνη από την Ευρώπη δεν λύνεται το πρόβλημα.
Με την ευκαιρία του προσφυγικού θάθελα να αναφερθώ και στην κάθοδο του Αρχιεπισκόπου στο λιμάνι που ήσαν οι πρόσφυγες. Σωστά έπραξε, αλλά θάθελα να τον ρωτήσω, που ήταν το «εγκόλπιό» του και το «μπαστούνι του» δείγματα ενός Προκαθημένου. Εκείνος ο «ξεκαλύμαφχτος» ιερωμένος, ο «μακρυγένης» ποιος ήταν δίπλα από τον Αρχιεπίσκοπο, σεβασμός στο σχήμα δεν υπάρχει, όλα τα ποδοπατήσαμε. Σεβασμιώτατε της γενέτειράς μου Αμβρόσιε, κακοπροαίρετα ή καλοπροαίρετα, μπορεί κάποιος να σας κρίνει, για ένα δεν μπορούν να πουν τίποτα «ότι ποτέ σε δημόσιες εμφανίσεις σας δεν εμφανιστήκατε όπως επιβάλλει το σχήμα σας».

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.