HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος: "ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ"

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος  Για να εξηγηθώ ευθύς εξ αρχής κύριε Πρωθυπουργέ, για να μη παρεξηγηθώ, η κριτική μου θα ασκηθε...

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος 
Για να εξηγηθώ ευθύς εξ αρχής κύριε Πρωθυπουργέ, για να μη παρεξηγηθώ, η κριτική μου θα ασκηθεί, όχι στην ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης, αλλά θα αφορά την αποστροφή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας να ομιλεί στην Ελληνική γλώσσα,, στα διάφορα φόρα, όχι όμως πως δεν έχω και δικαίωμα να κριτικάρω την ασκούμενη πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης, γιατί η τσέπη η δικιά μου και του Ελληνικού λαού «αδειάζει» με τα διάφορα μέτρα, θα το κάμω αργότερα, γιατί τούτη τη στιγμή η πατρίδα μας πέραν του οικονομικού, έχει σοβαρά προβλήματα με το μεταναστευτικό, μετά την ανήθικη  επίθεση στη χώρα μας από ακροδεξιές κυβερνήσεις της βόρειας Ευρώπης την «παλάτζα» της κυρίας Μέρκελ και το απύθμενο θράσος του Σουλτάνου της Ανατολής.
Δεν γνωρίζω κύριε Πρωθυπουργέ ξένη γλώσσα και γι’ αυτό δεν μπορώ να σας κρίνω αν χειρίζεσθε καλά την Αγγλική γλώσσα, όμως η γλώσσα της πατρίδας μας είναι η Ελληνική, η αρχαιότερη και ομορφότερη γλώσσα του κόσμου και αυτά είναι λόγια του αείμνηστου Ακαδημαϊκού Κώστα Δεσποτόπουλου, τα οποία και υιοθετώ.
Περίμενα κύριε Πρωθυπουργέ, μετά το καλοκαιρινό φιάσκο στη χώρα του καπιταλισμού, εκεί στο ίδρυμα Κλίντον με τα Αγγλικά σας, ότι θα το ξανασκεφτόσαστε, αν σε διεθνή φόρα θα μιλούσατε ξανά ξένη γλώσσα και όχι την γλώσσα της πατρίδας σας.
Δυστυχώς συνεχίζετε το «ίδιο βιολί» και δεν θα αναφερθώ σε πολλά παραδείγματα αλλά μόνο στο προχθεσινό εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη για το προσφυγικό  με τους αρμόδιους Υπουργούς της Γαλλίας και Γερμανία, γιατί κ. Πρωθυπουργέ Αγγλικά μες την πατρίδα μας, χάθηκαν οι διερμηνείς να μεταφράζουν τα Ελληνικά στη γλώσσα των επισήμων
Ποιος επίσημος ξένος στη χώρα μας μίλησε άλλη γλώσσα εκτός της μητρικής τους, μόνο εμείς οι Έλληνες απαξιώνουμε την μητρική μας γλώσσα και μιλάμε άλλες, για ναν δείξουμε ότι είμαστε «πολύ μορφωμένοι» έλεος πια,, μιλήστε τη γλώσσα
μας να σας καταλαβαίνουμε και τι λέτε.
Κύριε Πρωθυπουργέ, στο θέμα αυτό, δεν είστε ο πρώτος διδάξας και οι προκάτοχοί σας την ίδια τακτική ακολουθούσαν, όμως σαν Ελληνας φορολογούμενος αισθάνομαι ντροπή γι’ αυτή την αποστροφή στη γλώσσα μας. Μιας και αναφερθήκαμε σ’ αυτό το θέμα κύριε πρωθυπουργέ, θα μου επιτρέψετε με όλο το σεβασμός το πρόσωπό σας, να θυμηθώ ένα γεγονός, εκεί στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΞ, όπου συμμετείχα σε σύσκεψη, για τα μέτρα στην άφιξη του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Κλίντον. Οικοδεσπότης ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠ ΕΞ πρέσβης Αιλιανός , ο οποίος από του βήματος άρχισε την σύσκεψη μιλώντας  Αγγλικά επειδή συμμετείχαν στη σύσκεψη και παράγοντες της εδώ Αμερικανικής Πρεσβείας. Διέκοψα τον ομιλητή απειλώντας με αποχώρηση, αν δεν ομιλούσε την Ελληνική με διερμηνείς για τους ξένους. Αντέδρασε, ρωτώντας ποιος είμαι εγώ. Όμως αναγκάστηκε κάτω από τα χειροκροτήματα των παρισταμένων να ανακαλέσει και να επανέλθει στο «σωστό δρόμο».
Για αυτή η μου την ενέργεια δεν επιζητώ τίποτα, απλώς το ανέφερα, για να πάψουμε κάποτε να είμεθα υποτελείς, όχι όμως και στη γλώσσα μας υποτέλεια, δεν λέω ότι τέτοιες ενέργειές σας, έχουν σχέση με υποτέλεια, αντίθετα έχετε δώσει δείγματα του «ψηλά το κεφάλι», συνεχίστε λοιπόν έτσι, αλλά πάνω απ’ όλα η μητρική μας γλώσσα.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος 
Αντιστράτηγος ε.α
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.