HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο λάκκος των λεόντων

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος Μαθητής ήμουν στο ιστορικό Γυμνάσιο των Καλαβρύτων την δεκαετία του 60, όταν ο τότε Πρωθυπουργό...

γράφει ο Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Μαθητής ήμουν στο ιστορικό Γυμνάσιο των Καλαβρύτων την δεκαετία του 60, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συζητούσε με τα Ελληνικά κόμματα στο κοινοβούλιο για την είσοδο της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ (Ε.Ε. σήμερα)_.
Τηλεοράσεις δεν υπήρχαν τότε, για ενημέρωση, ότι έπεφτε στα χέρια μας, για ενημέρωση καμιά ΑΚΡΟΠΟΛΗ ή ΒΗΜΑ και ότι άλλο έντυπο έφτανε στο καφενείο του Φαρούνη στο Σκεπαστό.
Θυμάμαι που διάβασα σε εφημερίδα απόσπασμα της ομιλίας του μεγάλου ηγέτη της Αριστεράς και χαράχτηκαν στην μνήμη μου τα λόγια του «που πάτε στο λάκκο των λεόντων». Που νάξερε ο αείμνηστος μπάρμπα Ηλίας το πόσο δικαιωμένος θάταν σήμερα. 
Μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε εποχή μεγάλων ηγετών της Ευρώπης, με σεβασμό στη χώρα μας και το λαό της. Το τόπο μας κυβερνούσαν μεγάλοι ηγέτες που παρά τα λάθη τους σήκωναν ανάστημα. Όμως εκείνοι έφυγαν και ήρθαν νεώτεροι, αλλά και στην Ευρώπη βγήκε καινούργια «φουρνιά» ηγετών, χωρίς νάχουν την παραμικρή ομοιότητα με προκατόχους τους. 
Δυστυχώς όταν ξέσπασε η κρίση στη χώρα μας την Ευρώπη κυβερνούσαν η Μερκελοσαρκοζήδες με το Σόϊμπλε επικεφαλής κρατών του τέως ανατολικού μπλοκ και έτσι η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε τείχος αδιαπέραστο που μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ραγίζει.
Πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, στη χώρα μας ο αείμνηστος Στέλιος Καζαντζίδης είχε τραγουδήσει ένα τραγούδι με προφητικά λόγια, έλεγε το τραγούδι «έρχονται χρόνια δύσκολα, χρόνια δυστυχισμένα, ο κόσμος είναι ανάστατος δεν ξέρει τι να κάνει…..». δεν γνωρίζω τον στιχουργό, ούτε τον συνθέτη, ας είναι όμως καλά, είναι τραγούδι επίκαιρο και προφητικό.
Τη στιγμή που γράφονται τούτες οι αράδες εκεί στο «λάκκο των λεόντων» στις Βρυξέλλες ο Έλληνας Πρωθυπουργός δίνει μάχη για την πατρίδα μας, ας του ευχηθούμε και εμείς, μαζί με τους 251 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου «καλή Επιτυχία» για το καλό της χώρας μας, παραμερίζοντας τις ιδεοληψίες μας, έχουμε καιρό να τις συζητήσουμε, γιατί εκεί δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει τον εκτροφέα γουρουνιών ανθέλληνα Ντάϊσενμπλουμ και τους ομοίους του. 
Ναι εκεί στο «λάκκο των λεόντων» να βλέπεις ένα Σόϊμπλε να σε ταπεινώνει, να σε απαξιώνει, να σε ποδοπατεί. Αναρωτήθηκα πολλές φορές γιατί τόσο μίσος κατά της χώρας μας δεν δικαιολογείται, γιατί δεν τον τραυμάτισε «Έλληνας τρομοκράτης’ και τον έφερε σ’ αυτή την κατάσταση.
Δεν γνωρίζω, αν τον βαρύνει κανένα «προπατορικό» αμάρτημα και έχει απωθημένα. Κατ’ επανάληψη έχω αρθρογραφήσει εις βάρος του, πάντα με σεβασμό στο πρόβλημά του, αλλά είναι αμετανόητος και θέλει να δει τον Ελληνικό λαό σε αναπηρικά αμαξίδια, βαριά τούτη η κουβέντα που λέει, αλλά πολύ μας έχει ταπεινώσει, έλεος πια.
Στο προχθεσινό Γιούρογκρουπ, τον συνέλαβα σε μια περισυλλογή του, με μια έκφραση του προσώπου του, που θα ζήλευαν οι ναζί εκτελεστές των Καλαβρύτων και οι ναζί σφαγείς του Διστόμου. Παναγία μου δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή του την έκφραση.
Δυστυχώς στις μέρες μας, εκεί στο λάκκο των λεόντων, μόνο μονιασμένοι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, εκείνη την ολομέλεια της Βουλής και κείνη η χειραψία Πρωθυπουργού και Αρχηγού Αξ-κής Αντιπολίτευσης να την έχουμε πάντα στου νού μας για να επιζήσουμε με τέτοιο πόλεμο που υφιστάμεθα.
Ας το καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και λαοί, ότι η Ευρώπη δεν είναι «Ευρώπη της ντροπής» αλλά η Ευρώπη των λαών και της Δημοκρατίας.
Όσο για σας κύριε τέως Υπουργέ Οικονομικών, κύριε Βαρουφάκη αποδείξατε ότι δεν διαθέτετε πολιτικό ένστικτο, οπότε καλόν θάταν,δια σας, τον τόπο και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψετε στα καθηγητικά σας καθήκοντα. 
Κύριε Πρωθυπουργέ ο κόσμος και η Ευρώπη τον περασμένο αιώνα έζησαν δύο παγκοσμίους πολέμους. Από τα συντρίμμια και των δύο πολέμων, την οικονομία δεν την έσωσαν οι καθηγητάδες, νομπελίστες και πάσης φύσης οικονομολόγοι. Την έσωσαν πολιτικές προσωπικότητες σαν τον Αντενάουερ, στον τον Ερχαρτ, Μιτεράν και τόσοι άλλοι. Μιμηθείτε τους λοιπόν!
Υ.Γ. Μ ε την ευκαιρία μα εκφράσω τις ευχές μου για καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα ως αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών της βουλευτή Αχαΐας, κ΄Σίας Αναγνωστοπούλου 

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
από το Σκεπαστό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.