HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΒΙΒΛΙΟ: «Τα μυστικά του Πόντου» Μαξίμου Ιβηρίτου (Νικολόπουλου)

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:  Από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο – Καμενιανίτη Χρέος απαράβατο όλων των Ελλήνων είναι η διατήρηση της ιστορι...


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: 
Από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο – Καμενιανίτη
Χρέος απαράβατο όλων των Ελλήνων είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Τούτη ενισχύεται και ενδυναμώνεται ενίοτε από ανθρώπους πνευματικούς, ακούραστους και ανιδιοτελής, που όρισαν σκοπό της ζωή τους να «φυλάττουν Θερμοπύλες», αγωνιζόμενοι σε κάθε στάδιο προσφοράς προς την πατρίδα, αλλά κρατώντας παράλληλα το καντήλι της μνήμης αναμμένο.
Ο λογιώτατος μοναχός -πρώην Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους και επίτιμος καθηγητής Δασοπονίας ΤΕΙ Καβάλας, Γ. Μάξιμος Ιβηρίτης εκ Καμενιάνων Καλαβρύτων, με το μεγαλειώδες -πολυποίκιλο συγγραφικό του έργο, έχει προσφέρει κατά καιρούς αλλά και σήμερον τα μέγιστα στην υπόθεση της εθνικής- ιστορικής υπόστασης της πατρίδας μας, που στις μέρες μας βάλλεται, αλλά δεν καταβάλλεται!
Ο Γ. Μάξιμος, για να πραγματοποιήσει επιτυχώς την συγγραφή του εν λόγω βιβλίου του με τον περιώνυμο τίτλο «Τα μυστικά του Πόντου», (έκδοση Άγιον Όρος 2014-2015). Πραγματοποίησε δύο οδοιπορικές επισκέψεις στον ένδοξο Πόντο, κατά τα έτη 1998 και 2011.
Διερχόμενος μετά απείρου σεβασμού και συγκινήσεως τις σελίδες του εν λόγω βιβλίου, κλίνω το γόνυ στον περιώνυμο ένδοξο Πόντο και στον εκεί Ελληνισμό, για το μεγαλείο και την καρτερία της ψυχής του. Τα συνεχόμενα δεινά καθώς και η γενοκτονία που υπέστησαν από το Τουρκικό κράτος δεν έχουν προηγούμενο για κανένα λαό. Ο Ποντιακός Ελληνισμός ας αποτελέσει πρότυπο και για μας τους δοκιμαζόμενους πολλάκις αλλά ελευθέρως διαβιούντες Έλληνες, που δειλιάζουμε σε κάθε δυσκολία και λιποψυχούμε.
Όπως μας αναφέρει και ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου..., «Είναι γνωστόν, ότι από των μυθικών χρόνων οι Έλληνες εξετέλεσαν από κοινού στον τότε καταπλήξαντα κόσμον Αργοναυτικόν πλουν ούτινος βεβαίως ο σκοπός δεν ήτο το μυθολογούμενον ¨χρυσούν δέρας, αλλ΄η μεταφορά προϊόντων και γνώσεων και τεχνών εις την ιδίαν αυτών πατρίδα». Και συνεχίζει, «…..Η ενασχόλισής μου με τον Πόντον ενδεχομένως να μην είναι τυχαία. Έχει βαθέα ίσως κίνητρα, μάλλον προγονικά, δεδομένου ότι εις την πατρώαν γην της Πελοποννήσου υπάρχει έντονος η παράδοσις , καθ ήν μέρος των Ποντίων έλκουν την καταγωγή τους εκ των πανάρχαιων Αρκάδων, εξ ού και η αρχαία Τραπεζούς παρά την Μεγαλόπολην…..»
Η επετειακή αυτή εργασία για τα εκατό χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους περιλαμβάνει: Τοπογραφική Ιστορική, Χριστιανική και εθνολογική επισκόπηση του Πόντου, με ιδιαίτερη αναφορά στους πάμπολλους ευρισκομένους στον Πόντο και ανά την Τουρκία κρυπτοχριστιανούς.
Προσωπικά πιστεύω ότι, ως Θεία αποκάλυψη παρουσιάζεται στις μέρες μας η έκδοση του παρόντος Βιβλίου, «Τα μυστικά του Πόντου», δια χειρών του ταπεινού μοναχού Μαξίμου Ιβηρίτου. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ!!!!!!
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος -Καμενιανίτης

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, λογοτέχνης, συγγραφέας, τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων, γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας. Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α., ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας. Πολλά από τα έργα του, έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες. Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.