HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Κυριακή των Αγίων Πάντων

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, Α΄ Ματθαίου (Ματθαίου, κεφ. Ι΄, εδάφ. 3-33 & 37-38 & κεφ. ΙΘ΄, εδάφ. 27-30, των Αγίων Πάντων) Κείμ...

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, Α΄ Ματθαίου
(Ματθαίου, κεφ. Ι΄, εδάφ. 3-33 & 37-38 & κεφ. ΙΘ΄, εδάφ. 27-30, των Αγίων Πάντων)

Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου
Είπεν ο Κύριος τοις εαυτού Μαθηταίς. Όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του Πατρός μου, του εν ουρανοίς. Όστις δ᾿ αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του Πατρός μου, του εν ουρανοίς.Ο φιλών πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ, ουκ εστι μου άξιος. Και ο φιλών υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ, ουκ έστι μου άξιος. Και ός ου λαμβάνει τον σταυρόν αυτού και ακολουθεί οπίσω μου, ουκ εστι μου άξιος.Τότε αποκριθείς ο Πέτρος είπεν αυτώ. Ιδού ημείς αφήκαμεν πάντα και ηκολουθήσαμέν σοι. Τί άρα έσται ημίν; Ο δε ᾿Ιησούς είπεν αυτοίς. Αμήν λέγω υμίν, ότι υμείς οι ακολουθήσαντές μοι, εν τη παλιγγενεσία, όταν καθίση ο υιός του ανθρώπου επί θρόνου δόξης αυτού, καθίσεσθε και υμείς επί δώδεκα θρόνους, κρίνοντες τας δώδεκα φυλάς του Ισραήλ. Και πας ός αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν του ονόματός μου, εκατονταπλασίονα λήψεται και ζωήν αιώνιον κληρονομήσει. Πολλοί δε έσονται πρώτοι, έσχατοι και έσχατοι, πρώτοι.

Ελεύθερη μετάφραση

Είπε ο Κύριος στους μαθητές Του: «Όποιος με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους, θα ομολογήσω κι εγώ γι' αυτόν μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου. Όποιος με αρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τόν αρνηθώ κι εγώ μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου. Εκείνος που αγαπάει περισσότερο από μένα τον πατέρα ή τη μητέρα του, δεν είναι άξιος για μένα κι εκείνος που αγαπάει περισσότερο από μένα τον γιο ή τη θυγατέρα του, δεν είναι άξιος για μένα. Και όποιος δεν σηκώνει τον σταυρό του και δεν ακολουθεί πίσω μου, δεν είναι άξιος για μένα». Τότε απάντησε ο Πέτρος και του λέει: «Να, εμείς τα αφήσαμε όλα και σε ακολουθήσαμε. Ποια τάχα θα είναι η απολαβή μας;». Και ο Ιησούς του είπε: «Σας βεβαιώνω πως εσείς, που με ακολουθήσατε, όταν ο Υιός του ανθρώπου θα καθίσει στον θρόνο της δόξης Του, τότε θα καθίσετε και σεις σε δώδεκα θρόνους και θα κρίνετε τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ. Και καθένας που άφησε σπίτια ή αδελφούς ή αδελφές ή πατέρα ή μητέρα ή παιδιά ή γυναίκα ή χωράφια για το όνομα μου, θα πάρει εκατό φορές περισσότερα και θα κληρονομήσει την αιώνια ζωή. Πολλοί δε πού είναι τώρα πρώτοι θα βρεθούν τελευταίοι και πολλοί πού είναι τελευταίοι θα βρεθούν πρώτοι».
----------------------------------

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.