HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΣΤΡΙΑ - Πάνω από 200 μαθητές τίμησαν το Περιβάλλον στο Σπήλαιο Λιμνών

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η προγραμματισμένη από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σ...



Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η προγραμματισμένη από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, του ΥΠ.ΠΟ, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση «ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ» εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα: «Διαδρομές στη Γεωλογία και στην Προϊστορία του Σπηλαίου των Λιμνών». Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 200 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς σχολείων που είχαν επιλεγεί, από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση, ύστερα από εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση της γεωλογίας του σπηλαίου καθώς και ενημέρωση στα προϊστορικά ευρήματα που έφεραν στο φως οι αρχαιολογικές ανασκαφές, που έγιναν στο χώρο του Σπηλαίου. Η παρουσίαση έγινε από τους διακεκριμένους επιστήμονες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Στέλλα Κατσαρού – Τζεβελέκη, προϊστορική Αρχαιολόγο και Βασίλη Γιαννόπουλο Γεωλόγο – Σπηλαιολόγο, οι οποίοι έχουν μελετήσει το σπήλαιο και έχουν προβεί σε αντίστοιχες επιστημονικές ανακοινώσεις. Έγινε επίσης ξενάγηση στην τουριστική διαδρομή του σπηλαίου. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, που συμμετείχε πολυμελής ομάδα του και με επίκαιρο ενημερωτικό υλικό. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημήτριος Κοντογιάννης, ο αντιδήμαρχος Βασίλειος Καρράς, ο πρώην πρόεδρος της Επιχείρησης Σπηλαίου Γεώργιος. Γκλαβάς, και ο διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθανάσιος Ζησιμόπουλος. Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν από την επιχείρηση σάντουϊτς και αναψυκτικά. Ηταν μια θαυμάσια και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση! 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΓΚΛΑΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.