HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γράμμα σε έναν Φίλο...

Ήταν 13 του Μαίου 1994 που έχασα ένα Φίλο,τον Πατέρα μου. Η αλήθεια είναι, ότι όταν έχεις κάτι στη ζωή, δεν το εκτιμάς παρά μόνο όταν ...

Ήταν 13 του Μαίου 1994 που έχασα ένα Φίλο,τον Πατέρα μου.
Η αλήθεια είναι, ότι όταν έχεις κάτι στη ζωή, δεν το εκτιμάς παρά μόνο όταν το χάνεις.
Έτσι και εγώ, "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτη" έλεγαν οι παλιοί και να πω ότι δεν μου το έλεγες ;
Πατέρα όσα χρόνια και αν περάσουν, είναι σίγουρο πως θα σε αναζητώ, για να σε ρωτάω, πως βλέπεις την πορεία του Οδοντωτού.
Διότι εσύ μου μετάδωσες την Αγάπη σου για το τραινάκι μας.Τότε δεν σε καταλάβαινα λόγο της παιδικής μου ηλικίας, σήμερα όμως είμαι στα χρόνια που είχες εσύ τότε και προσπαθώ να μεταδώσω την Αγάπη μας στον εγγονό σου.
Νομίζω ότι εν μέρη το έχω καταφέρει αν και είναι σε μικρή ηλικία.
Θυμάμαι τον αγώνα που έκανες για να προβάλεις σε τουριστικά γραφεία την μοναδικότητα του Οδοντωτού μας, με τα λίγα μέσα που είχες εκείνη την εποχή, είχες κάνει αρκετά για την προβολή του.
Εδώ και χρόνια μπήκε στη ζωή μας το διαδίκτυο (internet), θα μου πεις τι είναι αυτό και δικαιολογημένα!
Το διαδίκτυο λοιπόν είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών για να εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο ανταλλάσοντας πληροφορίες.
Σου είχα δώσει υπόσχεση τότε που έφυγες από κοντά μας, πως με ότι τρόπο διαθέτω, θα συνεχίσω το έργο σου.
Εδώ και χρόνια ήσουν η αιτία να δημιουργήσω μια ιστοσελίδα (το διαδίκτυο που σου έλεγα) την www.odontotos.com για την προβολή του μοναδικού Οδοντωτού σιδηροδρόμου της Ελλάδος.
Νομίζω πως με αυτήν την κίνηση κάλυψα το κενό της ενημέρωσης που υπήρχε για αυτόν. Ξέρω πως το είχες δει από εκεί ψηλά το άσχημο περιστατικό που είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2008 με την πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο των Καλαβρύτων. αλλά δεν θέλω να θυμάμαι τις μαύρες σελίδες της ιστορίας του Οδοντωτού. Απλά σκέφτομαι πως το ίδιο θα έκανες και εσύ.
Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα πλέον έχουμε τους πιο σύγχρονους Οδοντωτούς συρμούς στην διαδρομή με Ελβετική προέλευση, να φανταστείς πως όταν χρειάζεται να δρομολογήσουν έκτακτο συρμό λόγο ζήτησης, γίνεται ζεύξη δυο συρμών... βλέπεις η τεχνολογία προχωράει μπροστά.
Δεν θέλω να σε κουράζω, αλλά πρέπει να ακούσεις και το πιο πρόσφατο, χτες ήρθε στα Καλάβρυτα η θρυλική ΔΚ 8001. Ναι η ατμομηχανή που τόσο είχες λατρέψει.
Μετά από καιρό στο εργοστάσιο στου Ρέντη και με την φροντίδα παλιών τεχνιτών έγινε λειτουργική.
Σήμερα την έθεσε σε λειτουργία ο Νίκος Ταγαρούλιας για μια μικρή δοκιμή, φυσικά και τον ενημέρωσα πως θα ήθελες, να ακούσεις το συνθηματικό σφύριγμα της ...
Πιστεύω πως έφθασε μέχρι ΄κει πάνω.
Πατέρα ο αγώνα μου συνεχίζεται, ξέρω πως έχω την ευχή σου και σε ευχαριστώ
Ο γιός σου


Αλέξης Λεχουρίτης
Δημιουργός-Διαχειριστής
odontotos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.