HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γυμνάσιο και ΕΠΑ.Λ. Καλαβρύτων στο 5ο Ψηφιακό Φεστιβάλ

ο Γυμνάσιο και το Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων συμμετείχαν στο 5ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας, την Πέμπτη 2/4/2015. Τα ...


ο Γυμνάσιο και το Επαγγελματικό Λύκειο Καλαβρύτων συμμετείχαν στο 5ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας, την Πέμπτη 2/4/2015. Τα δύο σχολεία έκθεσαν τα ψηφιακά έργα “Μαθηματικά και Scratch” (Γυμνάσιο) και “ Απομακρυσμένος Έλεγχος Θερμοκρασίας” (ΕΠΑ.Λ.) στα ειδικά περίπτερα, ενώ στη συνέχεια, έγινε προβολή της διαδικασίας της ψηφιακής δημιουργίας και του τελικού αποτελέσματος σε power point, στην αίθουσα παρουσιάσεων.

Μαθηματικά και scratch


Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνάσιου παρουσίασαν παιχνίδια φτιαγμένα στο scratch (Περιβάλλον προγραμματισμού). Η ομάδα εστίασε στα μαθηματικά που χρειάζονται για να προγραμματίσει κάποιος κάτι στο πρόγραμμα.
Η παρουσίαση περιελάμβανε τον τρόπο δημιουργίας ενός παιχνιδιού μαθηματικών, ενός παιχνιδιού λογικής, και ενός παιχνιδιού που συνδύαζε την κίνηση αυτοκινήτου, με μαθηματικές ερωτήσεις.
Την ομάδα συντόνιζαν οι καθηγητές πληροφορικής και μαθηματικών.

Απομακρυσμένος Έλεγχος Θερμοκρασίας


Οι μαθητές της Γ’ τάξης του ΕΠΑ.Λ. παρουσίασαν, μια εφαρμογή Android για smartphone, η οποία "διαβάζει" μέσω Bluetooth τις τιμές της θερμοκρασίας με τη βοήθεια του μικροελεγκτή Arduino (Μικρός υπολογιστής) και στέλνει γραπτό μήνυμα (SMS), κάθε φορά που η θερμοκρασία λαμβάνει μια κρίσιμη τιμή.
Την ομάδα συντόνιζαν οι καθηγητές πληροφορικής.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Τσαλίδης Κωνσταντίνος (ΠΕ19), Χάλλας Κωνσταντίνος (ΠΕ19), Κάντζαρη Βασιλική (ΠΕ19)
Ομάδα μαθητών: Παπαναγιώτου Νικόλαος, Δεληγιάννη Αγγελική, Φιλιππακοπούλου Αδαμαντία, Δουφεξής Ανδρέας, Πριονάς Αντώνης, Αγγελόπουλος Σωτήριος

Παπαναγιώτου Νικόλαος.
Μαθητής ΕΠΑ.Λ. Καλαβρύτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.