HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολόκληρη η ομιλία Τσίπρα για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (video)

φωτό Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 2012 Για μαθήματα ηθικής και εκπλήρωση υποχρεώσεων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ολο...

φωτό Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 2012
Για μαθήματα ηθικής και εκπλήρωση υποχρεώσεων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια για την έναρξη των εργασιών της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά: Είναι νωπές στη συλλογική μνήμη του λαού μας οι εικόνες και οι ήχοι των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων στο Δίστομο και στην Καισαριανή, στα Καλάβρυτα και στη Βιάννο.
Χαρακτήρισε την συνεδρίαση ιστορική όχι για λόγους συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσιαστικούς, συμπληρώνοντας οτι "Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποδώσουν οι προσπάθειες οχι μονάδα απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά απέναντι στους λαούς της Ευρώπης που πολέμησαν, μάτωσαν και νίκησαν τον ναζισμό, το οφείλουμε στους αγωνιστές, στα θύματα και κυρίως στους λαούς της Ευρώπης που έχουν δικαίωμα για ένα μέλλον χωρίς ολοκληρωτισμό"

Διαβάστε την ομιλία του Πρωθυπουργού σε μορφή PDF


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.