HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα νέα από την Άνω Κλειτορία για τον Φεβρουάριο 2015

Φλεβάρης κι αν χιονίσει, πάλι άνοιξη θ' ανθίσει. Ο Φεβρουάριος υπήρξε μήνας άκρως παραγωγικός για το χωριό μας. Η πλειοψηφία των συμπατ...


Φλεβάρης κι αν χιονίσει, πάλι άνοιξη θ' ανθίσει.
Ο Φεβρουάριος υπήρξε μήνας άκρως παραγωγικός για το χωριό μας. Η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας κινητοποιήθηκε για να γίνει η καλύτερη δυνατή διανομή των φετινών ημερολογίων. Τρομερή υπήρξε για ακόμα μια φορά η βοήθεια του Αντρέα Κωστόπουλου, ο οποίος προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του σε κάθε ανάγκη του Συλλόγου μας. Αυτό συνέβη και στη διανομή των ημερολογίων την οποία και επιμελήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού τα μέλη του Συλλόγου δεν μπορούν να έχουν άμεση επαφή με όλους τους Καρνεσιώτες. Φυσικά, ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν δίνοντας έστω και λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους.
Όσον αφορά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, το πολιτιστικό έργο του Συλλόγου μας υπήρξε πλούσιο. Το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση με σκοπό την ολοκλήρωση του καλλωπισμού της εισόδου του χωριού μας. Σε λίγα χρόνια, το τοπίο στην είσοδο του Καρνεσίου θα μας αποζημιώσει για τον χρόνο και τον ιδρώτα που δαπανήσαμε.
Πλέον, οι επισκέπτες του χωριού μας θα αντικρίζουν τα 20 δέντρα που φυτεύτηκαν επιπλέον ενώ συνάμα πραγματοποιήθηκε φροντίδα και στα 50 ήδη υπάρχοντα δέντρα με εργασίες όπως το κλάδεμα. Απομένει η φροντίδα όλων των δέντρων κατά τους θερινούς μήνες που το έχουν και περισσότερο ανάγκη.
Πιστεύουμε πως οι κάτοικοι του χωριού και ο πρόεδρος του τοπικού θα βοηθήσουν στην σωστή περιποίηση των δέντρων. Σίγουρα σήμερα, δεν είναι ακόμα εμφανές το τελικό αποτέλεσμα του τοπίου αλλά σε λίγο καιρό θα γευόμαστε την ομορφιά του, όπως άλλωστε συνέβη και με τα τρία αλσύλλια του χωριού μας που στέκουν περήφανα και μας προσφέρουν τον ίσκιο τους.
Επιπλέον, βάσει του καταστατικού του συλλόγου μας, ανάμεσα στους σκοπούς μας είναι και η εκτέλεση αναδασωτικών έργων. Για το λόγο αυτό, η αναδάσωση και ο καλλωπισμός της εισόδου του χωριού μας αποτέλεσε για εμάς προτεραιότητα. Φυσικά, ο Σύλλογος επαγρυπνά και ετοιμάζει ήδη την επόμενη δράση δενδροφύτευσης, η οποία θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου στα Αλώνια.
Την Κυριακή, 22 φλεβαρη 2015 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο καφενείο του χωριού μας. Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς μας που έδωσαν το παρόν.
Η προσφορά είναι κινητήριος δύναμη του συλλόγου μας:
Με βάση την προσφορά, πρέπει όλοι να ενισχύουμε το χωριό μας με σκοπό τον εξωραϊσμό του. Με βάση αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογός μας εκφράζει την ικανοποίησή του για την δωρεά του Δημήτριου Αλεξόπουλου που προσέφερε για το χωριό μας ένα τραπεζάκι επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ- πονγκ).
Επίσης, από την πλευρά της η Νεκταρία Αλεξοπούλου δώρισε περί τα τριακόσια τεύχη διαφόρων σειρών εγκυκλοπαίδειας και εννοείται πως την ευχαριστούμε επίσης.
Με την ευκαιρία αναφοράς των δωρεών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Καρνεσιώτες, πως ο σύλλογό μας οραματίζεται να δημιουργήσει ένα χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας για όλους και κυρίως για τη νεολαία μας, τον οποίο θα πλαισιώνουν ένα ποδοσφαιράκι κι ένα μπιλιάρδο (play room). Ο Σύλλογος βρίσκεται στην αναζήτηση των ανωτέρω και η βοήθεια όλων είναι αναγκαία. Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο θα στεγάζεται και δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη για όλους τους συγχωριανούς μας.
Στο πνεύμα που διακηρύσσει ο σύλλογός μας και αφορά την αγάπη για το χωριό και το πατριωτικό πνεύμα, αξίζει να αναφέρουμε και αναδείξουμε την εθελοντική δράση του μικρού Τάσου Γεωργακόπουλου. Ο μικρός Καρνεσιώτης που φοιτεί στην Δευτέρα Γυμνασίου, αγανακτισμένος από την κακή εικόνα που παρουσιάζει η βρύση στη μέση της διαδρομής από το Καρνέσι στα Μαζέικα, δημιούργησε μια ταμπέλα η οποία τόνιζε «Μην πετάτε σκουπίδια». Το πνεύμα δημιουργικότητας και θετικής πρωτοβουλίας του Τάσου δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει.
Έπειτα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευχαρίστηση μας και να δώσουμε τα εύσημα στον προεδρο  ΝΙΚΟ ΘΩΜΑ τκΚλείτωρος που προέβη σε καθαρισμό δίπλα στο δημόσιο δρόμο από τη θέση Κιάφα μέχρι το χωριό Κλείτορα.
Λίγο πριν το τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την Αιμιλία Οικονόμου για την ανάρτηση όμορφων φωτογραφιών του παρελθόντος στην επίσημη σελίδα του χωριού μας στο κοινωνικό δίκτυο Facebook. Πολλοί συγχωριανοί μας ακολούθησαν το παράδειγμα της Αιμιλίας οπως η Κατερίνα Κωστοπούλου Νίκος και Ευγενία Αθανασοπουλου και σε κλίμα ενθουσιασμού «βουλιάξαμε» στις αναμνήσεις!
Τέλος, ο Σύλλογός μας σας προσκαλεί την Κυριακή 8 Μαρτίου και Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο γλέντι του χωριού μας στην Αθήνα. Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε όπως μόνο εμείς οι Καρνεσιώτες γνωρίζουμε.
Κοινωνικά.
Έφυγε απο κοντά μας ο Λάμπρος Φυσεκης σύζυγος της Ντινας Φυσεκη Καμζολας και ο Πανουτσοπουλος Δημήτρης σύζυγος της Δήμητρας Κωστοπουλου..
Συλληπτήρια από το Δ.Σ. στις οικογένειες!!!!
--------------------------------------------------------------------
μετά τιμής το ΔΣ του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.