HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα της Κυριακής - Β΄ Νηστειών, θεραπεία παραλυτικού της Καπερναούμ

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 (Μάρκου, Κεφ. Β΄, 1-12, Β΄ Νηστειών- θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ) φωτο από: catichisis.gr ...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015
(Μάρκου, Κεφ. Β΄, 1-12, Β΄ Νηστειών- θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ)

φωτο από: catichisis.gr

Κείμενο Ιερού Ευαγγελίου

Τω καιρώ εκείνω εισήλθεν ο Ιησούς εις Καπερναούμ και ηκούσθη ότι εις οίκον εστί. Και ευθέως συνήχθησαν πολλοί, ώστε μηκέτι χωρείν, μηδέ τα προς την θύραν και ελάλει αυτοίς τον λόγον. Και έρχονται προς αυτόν παραλυτικόν φέροντες, αιρόμενον υπό τεσσάρων. Και μη δυνάμενοι προσεγγίσαι αυτώ δια τον όχλον, απεστέγασαν την στέγην όπου ήν. Και εξορύξαντες χαλώσι τον κράβαττον, εφ' ώ ο παραλυτικός κατέκειτο. Ιδών δε ο Ιησούς την πίστιν αυτών λέγει τω παραλυτικώ. Τέκνον, αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου. Ήσαν δε τινές των Γραμματέων εκεί καθήμενοι και διαλογιζόμενοι εν ταις καρδίαις αυτών. Τι ούτος ούτω λαλεί βλασφημίας; Τις δύναται αφιέναι αμαρτίας, ει μη είς, ο Θεός; Και ευθέως επιγνούς ο Ιησούς τω πνεύματι αυτού ότι ούτως αυτοί διαλογίζονται εν εαυτοίς, είπεν αυτοίς. Τι ταύτα διαλογίζεσθε εν ταις καρδίαις υμών; Τι εστίν ευκοπώτερον, ειπείν τω παραλυτικώ. Αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι. Ή ειπείν, έγειρε και άρον τον κράβαττόν σου και περιπάτει; Ίνα δε ειδήτε ότι εξουσίαν έχει ο Υιός του ανθρώπου αφιέναι επί της γης αμαρτίας (λέγει τω παραλυτικώ). Σοι λέγω, έγειρε και άρον τον κράβαττόν σου και ύπαγε εις τον οίκον σου. Και ηγέρθη ευθέως, και άρας τον κράβαττον εξήλθεν εναντίον πάντων, ώστε εξίστασθαι πάντας και δοξάζειν τον Θεόν λέγοντας, ότι ουδέποτε ούτως είδομεν.

Ελεύθερη μετάφραση

Εκείνο τον καιρό μπήκε ο Ιησούς στην πόλη της Καπερναούμ και μαθεύτηκε πως ήταν σ' ένα σπίτι. Αμέσως μαζεύτηκαν πολλοί εκεί, τόσοι που δε χωρούσαν ούτε στην αυλή του σπιτιού αυτού και τους κήρυττε το Θείο Λόγο. Έρχονται τότε και Του φέρνουν έναν παραλυτικό, που τον σήκωναν τέσσερις άνθρωποι. Και επειδή δεν μπορούσαν να τον πάνε κοντά, από τον πολύ κόσμο, έβγαλαν τη σκεπή του σπιτιού σ' εκείνο το μέρος που ήταν ο Ιησούς. Αφού άνοιξαν χώρο, κατέβασαν από εκεί το κρεβάτι, επάνω στο οποίο ήταν κατάκοιτος ο παραλυτικός. Όταν ο Ιησούς είδε την πίστη τους, λέει στον παραλυτικό: «Παιδί μου, σού συγχωρούνται οι αμαρτίες σου». Ήσαν εκεί και κάθονταν μερικοί από τους Γραμματείς και έλεγαν μέσα τους: «Τι φοβερές βλασφημίες λέγει Αυτός; Ποιος μπορεί να συγχωρεί αμαρτίες παρά μόνο ένας, ο Θεός.» Αμέσως κατάλαβε ο Ιησούς με τη σκέψη Του, πως έτσι έλεγαν αυτοί μέσα τους και τους είπε: «Γιατί σκέπτεστε έτσι; Τι είναι πιο εύκολο; Να πεις στον παραλυτικό πως συγχωρούνται οι αμαρτίες του; Ή να τού πεις: Σήκω επάνω, πάρε το κρεβάτι σου στον ώμο και περπάτα;». Και για να μάθετε πως ο Υιός του ανθρώπου έχει εξουσία να συγχωρεί εδώ στη γη αμαρτίες (λέγει στον παραλυτικό): Σε σένα λέω, σήκω επάνω, πάρε το κρεβάτι σου στον ώμο και πήγαινε στο σπίτι σου. Και αμέσως ο παραλυτικός σηκώθηκε και περπατώντας βγήκε έξω, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, έτσι που όλοι αιφνιδιάστηκαν και δόξαζαν το Θεό, λέγοντας: Ποτέ άλλοτε δεν είδαμε κάτι τέτοιο».
==================

Επιμέλεια: Νίκος Χρ. Παπακωνσταντόπουλος
«Το μήνυμα της Κυριακής», που περιλαμβάνει την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και την ελεύθερη μετάφραση του κειμένου, θα αναρτάται στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κάθε Σάββατο απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.