Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Πλάκα Αροανίας (φωτο)

Αίτημα για άμεση κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλάκας , υπέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μ...



Αίτημα για άμεση κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλάκας, υπέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με τον Δήμο Καλαβρύτων, μετά τα επικίνδυνα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από χθες Σάββατο 31 Ιανουαρίου και συνεχίζουν σήμερα, απειλώντας το χωριό Πλάκα – Μορόχαβα Κλειτορίας.
Από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ενημερωνόταν συνεχώς για την εξέλιξη του φαινομένου έχοντας συνεχή επικοινωνία με τους γεωλόγους της Περιφέρειας, αλλά και τη Δημοτική Αρχή Καλαβρύτων, ενώ σήμερα, πραγματοποίησε αυτοψία στην πληγείσα περιοχή, μαζί με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, κλιμάκιο γεωλόγων από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (Ι.Γ.Μ.Ε.), όπως επίσης και την πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Πλάκας.
Άμεσα ο κ. Κατσιφάρας υπέβαλε αίτημα στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για για κήρυξη του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλάκας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και απειλείται ο οικισμός. Μέλημά μας από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, και ακολούθως τα σπίτια και οι περιουσίες των κατοίκων. Δυστυχώς, η κατολίσθηση είναι ακριβώς πάνω από το χωριό και υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του φαινομένου».
Ήδη από χθες, στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αχαΐας μαζί με γεωλόγους, ώστε να εξακριβώσουν από κοντά το μέγεθος του προβλήματος, ενώ βρίσκονται ακόμα μηχανήματα τα οποία απομακρύνουν, χώμα, λάσπες, πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Σε δεύτερη φάση, όταν ολοκληρωθεί το φαινόμενο, σταματήσουν οι έντονες καιρικές συνθήκες, και έχουμε τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις από τους γεωλόγους και το Ι.Γ.Μ.Ε., θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στήριξης του χωμάτινου όγκου, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις».



δείτε και ΕΔΩ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.