HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Δημήτρης Κ. Δαπόντας υποψήφιος με την Ριζική Ανατροπή στα Καλάβρυτα

Αγαπητές/οι συμπολίτισσες/τες είμαι ο Δημήτρης (Κωνσταντίνου) Δαπόντας διδάσκω διεθνή οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κατέχω δ...

Αγαπητές/οι συμπολίτισσες/τες είμαι ο Δημήτρης (Κωνσταντίνου) Δαπόντας διδάσκω διεθνή οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κατέχω διδακτορικό δίπλωμα στις οικονομικές κρίσεις ( όπως αυτή που ζούμε σήμερα). Έχω εργαστεί επίσης σαν υπεύθυνος ανάπτυξης προτάσεων κοινοτικής χρηματοδότησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και δομών Κοινωνικής οικονομίας όπως και σύμβουλος σε εταιρεία οικονομικών μελετών. Ζω μόνιμα στα Καλάβρυτα και αποφάσισα να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό της Ριζικής Ανατροπής στηρίζοντας τις υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας.
Η αλήθεια η οποία δεν μπορεί να μας πει καμία προηγούμενη δημοτική ή νομαρχιακή αρχή είναι ότι δεν είχαν (ή απέκτησαν) ούτε την απαιτούμενη γνώση ούτε την απαιτούμενη διάθεση για να επιλύσουν τα προβλήματα μας. Αντίθετα, με το σύνολο των πολιτικών τους τα εξέθρεψαν και τα γιγάντωσαν μειώνοντας της ποιότητα ζωής στο Δήμο μας.
Συμμεριζόμαστε την άποψη πως η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη δεν πρόκειται ποτέ να έρθει μέσα από συμβάσεις εργασίας δίμηνες, πεντάμηνες , εννιάμηνες ή εννιάμερες ούτε από το χιονοδρομικό κέντρο όπως λειτουργεί σήμερα, μονολιθικά και με τη σεζόν να μειώνεται χρόνο με το χρόνο λόγω κλιματικής αλλαγής , ούτε μέσα από θεματικά πάρκα περιορισμένου ενδιαφέροντος. Ενώ οι νέοι μας η αγροτική παραγωγή απαξιώνεται και η κτηνοτροφία φθίνει.
Η πραγματικότητα είναι ότι στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε. Η βάση της πολιτικής μας είναι η πραγματική αειφορία των κατοίκων της περιοχής μέσα από την ανάπτυξη ισχυρών δομών πρωτογενούς παραγωγής. Με βάση την αγροτική και κτηνοτροφική μας παραγωγή μπορούμε να στηρίξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και να πάρουμε την τύχη του τόπου στα χέρια μας. Προτείνουμε:
- Την πλήρη αξιοποίηση του σημαντικότερου πόρου της περιοχής, της γης μας. Στόχος μας είναι ούτε μία σπιθαμή γης αναξιοποίητη.
- Τη δημιουργία υποστηρικτικών δόμων που θα άρουν την απομόνωση στην οποία μας έχουν καταδικάσει( προσβάσιμο οδικό δίκτυο, δωρεάν ασύρματο δίκτυο ευρείας περιοχής(WiMAX), πλήρως ηλεκτρονικά προσβάσιμος Δήμος)
- Την ανάπτυξη εταιρειών λαϊκής βάσης (ΕΛΒ) για τις ανάγκες του δήμου μας (Χιονοδρομικό, Ύδρευση-αποχέτευση, καθαριότητα κτλ.) κάθε Καλαβρυτινός και μία ψήφος- (συμ)μετοχή για τις αποφάσεις του τόπο μας
- Την ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών (κοινωνικό παντοπωλείο, δημοτικός λαχανόκηπος για την καλλιέργεια λαχανικών αλλά και αγριαγκινάρας για την παραγωγή πέλετ) και την ενίσχυση υπαρχουσών δομών (νοσοκομείο, γηροκομείο κτλ.) για την ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας.
- Επαναλειτουργία του ΙΕΚ Καλαβρύτων με έμφαση στις ειδικότητες που θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις προτεινόμενες υποδομές.
Έχοντας την εργασιακή εμπειρία και τις κατάλληλες γνώσεις μπορώ να κάνω τη διαφορά για την αλλαγή, την ουσία , την ανατροπή.
Μετά τιμής,
Δημήτρης Κ. Δαπόντας
Dr. Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.