HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δ.Κατσικόπουλος στην Αθήνα: Στις ύβρις απαντάμε με όραμα και έργο για τους πολίτες

Σε μεγαλειώδη συγκέντρωση εκατοντάδες Καλαβρυτινοί της Αθήνας κατέκλυσαν το ξενοδοχείο "STANLEY" όπου μίλησε, χθες, Δευτ...


Σε μεγαλειώδη συγκέντρωση εκατοντάδες Καλαβρυτινοί της Αθήνας κατέκλυσαν το ξενοδοχείο "STANLEY" όπου μίλησε, χθες, Δευτέρα 12 Μαΐου, ο υπ.Δήμαρχος Καλαβρύτων Δημήτρης Κατσικόπουλος.
Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος ανέπτυξε το πρόγραμμά και το όραμά του για τα Καλάβρυτα τονίζοντας οτι: "Μία και μόνη φιλοδοξία έχω, μία και μόνον ανάγκη νοιώθω: Να δω τα Καλάβρυτα να βάζουν και πάλι ψηλά τn πήχη και να ξεκινούν μια μεγάλη αναγεννητική πορεία που θα δώσει ελπίδα σε εμάς και τα παιδιά μας."
Στην ομιλία του δεν θέλησε να "απαντήσει" σε ύβρις όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αλλά με συγκεκριμένο όραμα για τα Καλάβρυτα και έργο για τους πολίτες" επισημαίνοντας οτι: 
[...]η αυτοδιοίκηση έχει μεγάλο ειδικό κοινωνικό βάρος, είναι βασικός πυλώνας για την τοπική αναπτυξιακή επανεκκίνηση αρκεί να μην αποτελεί ευκαιριακή ενασχόληση εκπλήρωσης πόθων και να απαλλαγεί από όσους δεν λένε ή δεν αντέχουν την αλήθεια[...]
Ο κ. Κατσικόπουλος εκτός από τις προτάσεις του, αναφέρθηκε και στις Καλαβρυτινο-γερμανικές σχέσεις τονίζοντας οτι "Δεν μπορεί οι Γερμανοί αξιωματούχοι να είναι τιμώμενα πρόσωπα στα Καλάβρυτα" τονίζοντας εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων οτι:
"Τα Καλάβρυτα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη την νεότερη Ελληνική Ιστορία και όπως γνωρίζουν όλοι αυτό έχει πληρωθεί με καταστροφές, αβάσταχτο πόνο αλλά κυρίως με πολύ αίμα .
Δικαιολογώ όσους δεν έχουν βιώσει στο άμεσο περιβάλλον τους όλα αυτά που πλήρωσε η περιοχή μας στο πρόσφατο παρελθόν να έχουν μια «συγκαταβατική» οπτική των πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο επίμαχο που αφορά την ηθική πρωτίστως και την υλική, δευτερευόντως, αποκατάσταση των θυμάτων από τους θήτες.
Όμως η άμεση βιωματική μου επιρροή και η οικογενειακή μου διαδρομή, τουλάχιστον από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά, τόσο σε επίπεδο καταβολής αίματος όσο και σε επίπεδο διώξεων από ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν μου επιτρέπουν να στρογγυλεύω την ιστορία και να επιτρέπω στους θήτες να έχουν έστω και την παραμικρή έκπτωση στο σεβασμό τους απέναντι στα θύματα.
Οι Γερμανοί αξιωματούχοι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι τιμώμενα πρόσωπα στα Καλάβρυτα... Και ο νοών νοείτω.
Αυτό δεν σημάνει πως δεν προσπαθούμε να κλείσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να πάμε μπροστά, πάντα όμως με άσβεστη την μνήμη και την ιστορία ενός ολοκαυτώματος που δεν παραγράφεται ούτε συμψηφίζεται με κανενός είδους υλική παροχή.
Με αυτή την παραδοχή θα προχωρήσουμε βήμα βήμα σε συνεργασία με τις άλλες μαρτυρικές πόλεις και τις ενώσεις θυμάτων, μέχρι να καταφέρουμε την απόλυτη και πλήρη ηθική και υλική μας αποκατάσταση σε όλα τα επίπεδα.
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η περιοχή μας αλλά και η χώρα ταλανίζονται από την μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα μεταπολεμικά.
Σε αυτό το περιβάλλον, ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες και φίλοι που συντάσσονται με την ΔΕΚΑ είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εμπόριο ελπίδας και μικροπολιτική προς άγραν ψήφων."
Ο κ. Κατσικόπουλος εκλεισε την ομιλία του με την υπόσχεση οτι:
Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει
Με σχέδιο
Με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά
Με ειλικρίνεια
Και πάνω από όλα με αξιοπρέπεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.