Top Ad

HIDE

HIDE_BLOG

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Classic Header

Breaking News:

latest


Τα Καλάβρυτα στην αγκαλιά των... Αδελφοποιημένων Γερμανο-Ελληνικών Σχέσεων

Γράφει ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος Το πιο τραγικό απ΄ όλα , για μένα και κωμικό χωρίς χιούμορ , σχετικά με την ¨επίθεση φιλίας¨ της Γ...

Γράφει ο
Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος
Το πιο τραγικό απ΄ όλα , για μένα και κωμικό χωρίς χιούμορ , σχετικά με την ¨επίθεση φιλίας¨ της Γερμανίας στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι στους νέους ¨στόχους έχουν συμπεριλάβει και τους πάνω από 90 ¨Μαρτυρικούς Δήμους¨ της Ελλάδας που έχουν υποστεί το Γερμανικό Ολοκαύτωμα ¨αντιποίνων και εξιλέωσης¨ !

ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς με την υπ. Τουρισμού 
κ. Κεφαλογιάννη και το Γερμανό Πρέσβη κ. Βόλφγκανκ Ντολτ
την  Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας
Έτσι προσπαθούν ν΄εντάξουν τους Δήμους διάσωσης της Μνήμης και της Υπερηφάνειας στο πρόγραμμα της λεγόμενης ¨Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης¨ που εγκαινίασαν τον Ιούνη του 2010 ο κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Μέρκελ -παράλληλα- με την Συμφωνία τους για την ένταξη της Ελλάδας στο ¨1(ο) Μνημόνιο. Γεγονός ( το "timing" ) που τα λέει όλα , σχετικά με τις ¨ειλικρινείς προθέσεις¨ ... αποκατάστασης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους της Γερμανίας και της Ελλάδας ! ( δεν είναι περίεργο ότι η ¨ερωτική διάθεση¨ της Γερμανίας για τους δήμους της Ελλάδας δεν είχε εμφανιστεί από το 1950 μέχρι το 2009 ; ).

Στα πλαίσια της γερμανικής στρατηγικής ¨λήθης του παρελθόντος¨ (¨ πάμε μπροστά¨, δεν κοιτάμε πίσω όπως λένε πολλοί στην Ελλάδα , διότι δεν τους συμφέρει να κοιτάμε πίσω , όπου να κοιτάξουμε εγκλήματα -τους- θα διαπιστώναμε ) , η οποία ξεκίνησε μεθοδευμένα από το 1950 ... ( το 1959 είχαν διαμαρτυρηθεί για το γύρισμα του έργου ¨Κρήτη το - Νησί των Γενναίων¨!) προσπαθούν - χωρίς αιδώ - ν΄¨Αδελφοποιήσουν¨- Μαρτυρικούς Δήμους της Ελλάδας με δικούς τους. Εκμεταλλευόμενοι εκτός των άλλων το γεγονός ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ( για την οποία η Γερμανία δεν έχει ¨καμία¨ σχέση… ) έχει περιορίσει τους οικονομικούς πόρους των ¨Αυτοδιοικητικών¨ από το… ¨αναχρονιστικό κράτος των Αθηνών¨ , οπότε αντιπροτείνονται… ¨κονδύλια , μετεκπαιδεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες ... αγάπης και συναδέλφωσης των λαών... , όχι πια από την ¨Παλαιά Αθήνα ¨ , αλλά από το ¨Νέο Βερολίνο¨ + Βρυξέλλες ( ¨Εράσμια" Περιφερειακή Ευρώπη των ... διασυνοριακών "Leader"- προγραμμάτων " ).

Είναι ¨λογικό¨ συνεπώς οι νέοι ¨Αντί - Αθηναίο-Κεντρικοί¨ τοπικοί ¨Άρχοντες ¨ με ... ¨Ομοσπονδιακό -Πνεύμα¨ , ν΄αναζητούν την ¨απελευθέρωση¨ τους στην ¨ευρύτερη¨ , όπως θα ήθελαν για εύλογους λόγους , ¨πατρίδα¨ τους. Τέτοιο πνεύμα και διάθεση ¨Αυτοδιοίκησης¨ και Παιδομαζώματος το ζήσαμε και επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Την προηγούμενη φορά πέρασαν 400 χρόνια για να καταλάβουν πως ¨κάτι δεν πήγαινε καλά στην ευρύτερη πατρίδα¨. Να δούμε τώρα.

ΟΜΩΣ , ανεξάρτητα από το γεγονός εάν είναι κανείς υπέρ του ¨εκσυγχρονισμού¨ της Ελλάδας και των Μνημονιακών ¨Προνοιών¨ & Υπαγορεύσεων¨ ή εάν είναι ¨κάθετα ενάντια στην υποθήκευση και εξαθλίωση της Ελλάδας , του μέλλοντος μας ¨ , θα πρέπει να συμφωνήσουμε, τουλάχιστον με τα ελάχιστα κοινά σημεία που -μπορεί - ακόμα να συνδέουν την ανθρώπινη νοημοσύνη , πως αποτελεί έναν Απαράδεκτο Πολιτικό Κυνισμό , μια μέγιστη Πολιτική Ανευθυνότητα , Δήμαρχοι πολύ συγκεκριμένων Ιστορικών Πόλεων και Κοινοτήτων , ν΄αναζητούν την ένταξη τους στα ¨Προγράμματα Αδελφοποιήσεων και ... άλλων Παροχών¨ της ¨Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης¨, όπως έπραξε τελευταία ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με σχεδόν ομόφωνη του Δημοτικού του Συμβουλίου ( ! ). Και θα παραβρεθεί στην ¨4η Φουχτελική - Μπουταρική - Ελληνογερμανική Συνάντηση¨ ( 22-23 /10) στην γνωστή ¨Νυρεμβέργη¨ (!) , η οποία κάποτε θα γινόταν η νέα ¨Πρωτεύουσα του Γ΄Ράιχ¨, αλλά τελικά συνέβη ένα άλλο ιστορικό γεγονός - που δεν δίδαξε - σε αυτή την μεσαιωνική πόλη...
Δες εδώ ενημέρωση και καταγγελία στο ειδησεογραφικό site των Καλαβρύτων :

Στην προηγούμενη ¨Ελληνογερμανική Συνάντηση¨ στην Θεσσαλονίκη οι αδελφοποιημένοι είχαν έρθει αντιμέτωποι με την μήνη των υπό - απόλυση υπαλλήλων των ¨ΟΤΑ¨, το αναφέρουμε χωρίς να πρέπει να συμφωνούμε με όλες τις ¨εκφάνσεις¨ αυτής της δικαιολογημένης , για μας , διαμαρτυρίας.

Και υπενθυμίζουμε το περσινό - Όνειδος - συμμετοχής της φιλαρμονικής της πόλης των Καλαβρύτων στους εορτασμούς για την επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας !!!

Μπορεί να έχει ο καθένας μας διαφορετικές απόψεις για την αναγκαία η πρόωρη ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά σε ότι αφορά τα Καλάβρυτα και όλους τους Μαρτυρικούς Δήμους της Ελλάδας είναι γνωστό πως η Γερμανία ζήτησε με την υπογραφή της ¨Συμφωνίας των 4 ( ¨συμμάχων μας¨) + 2 ( Γερμανιών ) το 1990 , η ενοποίηση της να γίνει με ένα τρόπο - που να μην υποχρεωθεί να αποζημιώσει - επανορθώσει τα εγκλήματα και την ληστεία των Καλαβρύτων και όλης της Ελλάδας !

Πρόκειται για μια ¨Συνθήκη¨ που ρύθμισε - ότι ρυθμίζει μια τυπική , σύμφωνα με το περί πολέμου Διεθνές Δίκαιο της Χάγης , ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ - μεταξύ πρώην εμπολέμων κρατών , την οποία τεχνηέντως ονόμασαν , μετά από - απαίτηση - της Γερμανίας προς τον Ηρόστρατο - Μιχαήλ Γκορμπατσόφ , ¨Συνθήκη για το Διακανονισμό ζητημάτων που αφορούν την Γερμανία¨.

Διότι .... , εάν την ονόμαζαν - αυτό που ήταν στην πραγματικότητα- de factum – η Γερμανία θα έπρεπε να προσέλθει , σύμφωνα με την περί πολέμου ¨Συνθήκες της Χάγης ¨( 1897, 1908) ) και την ¨Συμφωνία του Λονδίνου για τον Διακανονισμό των Γερμανικών Χρεών¨ ( 1953 ) ,- αμέσως - σε διαπραγματεύσεις για την Καταβολή Πολεμικών Επανορθώσεων. Τουλάχιστον με τις χώρες που είχαν υποστεί την - άμεση γερμανική στρατιωτική κατοχή- , όπως η Ελλάδα , διότι όλες οι άλλες χώρες είτε είχαν πάρει Επανορθώσεις και έχουν παραιτηθεί από παραπέρα απαιτήσεις , είτε είχαν επίσημα παραιτηθεί από αυτές , με άλλα οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα.

Ας καταγράψουμε επίσης πως η υπό τον Μανώλη Γλέζο Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών ( φέρει το όνομα Εθνικό Συμβούλιο ) , την οποία τυπικά υποστηρίζουν όλοι οι Δήμοι , έχει εκδώσει - πριν ένα χρόνο - Ανακοίνωση -Σύσταση ΚΑΤΑ την προσπάθειας ¨αδελφοποίησης¨ των Μαρτυρικών Δήμων στα πλαίσια των ¨Προγραμμάτων Φούχτελ¨.

Όμως ούτε ο Σύριζα , του οποίου ο Μ. Γλέζος είναι βουλευτής , έχει βγάλει μια Ανακοίνωση ( τουλάχιστον γνωστή στην ευρύτερη κοινή γνώμη ) όχι μόνο ενάντια στην -απαράδεκτη - υπό τις παρούσες συνθήκες - ¨Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση¨ , των προγραμμάτων ¨αδελφοποίησης¨ και των ετήσιων συναντήσεων της , αλλά ούτε και η υπό τον Μ, Γλέζο Επιτροπή/Συμβούλιο , έχει εκδώσει μια νέα πιο ξεκάθαρη και έντονη ανακοίνωση , παρά το γεγονός ότι οι στόχοι της Γερμανίας προχωρούν εντατικά προς τον ¨ευαίσθητο χώρο των Μαρτυρικών Δήμων¨.

Το ίδιο συμβαίνει και με το λεγόμενο ¨Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων¨ ! Εδώ , σε αυτό το θεσμοθετημένο ¨δίκτυο¨τα πράγματα και η σιγή τους φαντάζουν ακόμα πιο περίεργα . Για το ό,τι ακόμα υπάρχει από τις Οργανώσεις & Συνδέσμους Πρώην ¨Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης¨ δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

Απλά τα καταγράφουμε όλα αυτά θέλοντας να εκφράσουμε την θλίψη μας για την κατάσταση και την πολιτική ωριμότητα του ελληνικού λαού,
Οι επόμενοι ¨Μαρτυρικοί Δήμοι¨ που δέχονται δεχτούν , σύμφωνα με πληροφορίες , την ¨γερμανική επίθεση φιλίας¨ , είναι η Δήμοι Χορτιάτη / Κομμένου /Πυλίας , Παραμυθιάς και Διστόμου (σταθερά στο στόχαστρο). Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται και με Δήμους της Κρήτης, οι οποίοι ακόμα ¨ανθίστανται¨.

Οι προσπάθειες αυτές έχουν κατά κρίση μας , εκτός των άλλων , σκοπό - την παραπέρα καλλιέργεια της ύποπτης -χωρίς δικαίωση - ¨λήθης¨ ΚΑΙ... - να ¨ελεγχθεί- το - διεκδικητικό κίνημα για τις γερμανικές επανορθώσεις - , ¨-από τα μέσα- ¨ !

Έτσι ώστε το πολύ - πολύ να καταλήξει - υποβιβαστεί η όλη υπόθεση μόνο στην ... ¨φιλική και παρακλητική απαίτηση -μόνο- για την αποπληρωμή του¨ εξαναγκαστικού δανείου¨ προς το Γ΄Ράιχ ( - υποτιμημένου - βέβαια και με όρους -επίβλεψης – διάθεσης των χρημάτων από την Γερμανία ! ) η΄ακόμα και σε παροχή κάποιων ¨υποτροφιών για σπουδές και επαγγελματική εκπαίδευση¨ στην Γερμανία , οι οποίες θα οδηγούν στην ¨ευγνωμοσύνη¨ και στην ¨φιλία¨ μαζί της στα πλαίσια της ¨Πανευρώπης¨.

Όπως είναι επίσης γνωστό ότι αρχικά η ¨δυτική¨ και στην συνέχεια η ενωμένη Γερμανία –ΑΠΑΛΛΑΞΕ με ¨βουλεύματα¨ - χωρίς να φτάσουν καν στο ακροατήριο - και τους 800 υπόπτους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου που προκάλεσαν το μαρτύριο των Μαρτυρικών Δήμων . Σε αντίθεση με ότι έπραξε η Δυτικογερμανική ¨δικαιοσύνη¨ για εγκληματίες που έδρασαν σε άλλες χώρες , κυρίως ενάντια σε Εβραίους , οι οποίοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν , έστω καθυστερημένα , με ¨βαριά την γερμανική καρδιά της εθνικής αλληλεγγύης ¨ και ¨επιεικώς¨. Το αναφέρω αυτό , διότι μόνο τα εγκλήματα πολέμου ενάντια στην Ελλάδα δεν διώχθηκαν δικαστικά και δεν καταδικάστηκαν από την Γερμανία !

Και όχι μόνο όλες οι Γερμανικές κυβερνήσεις από το 1950 μέχρι σήμερα δεν έχουν δεχτεί να -επανορθώσουν- στο ελληνικό κράτος/δημόσιο τις καταστροφές και αρπαγές και να -αποζημιώσουν- θύματα και κληρονόμους σε δήμους , αλλά δεν ζήτησαν-τουλάχιστον- επίσημη συγνώμη ( που έπρεπε να το κάνει η γερμανική βουλή , ο πρόεδρος της δημοκρατίας τους , όπως και το υπουργείο δικαιοσύνης τους ) για το γεγονός της αθώωσης όλων των υπόπτων εγκληματιών - για τους οποίους το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου είχε συντάξει 800 ¨προανακριτικούς φακέλους¨ και τους είχε ¨προωθήσει¨ το 1959 στην Δυτική Γερμανία , μετά από ¨υπόσχεση¨ της ότι θα αποδώσει η ίδια ¨δικαιοσύνη¨. Και τους -απάλλαξε- όλους -

Γεγονός που σημαίνει πως - νομικά - η Γερμανία δεν αναγνωρίζει πως έγιναν εγκλήματα στην Ελλάδα. Συνεπώς πως και γιατί ν΄ επανορθώσει - αποζημιώσει ; Οι Γερμανοί είναι ορθολογικοί άνθρωποι και ¨τυπικοί στον νόμο¨.

Λέτε να μην παίζει στο ¨πίσω μέρος του μυαλού¨ των Γερμανών επισήμων ( Χριστιανοδημοκρατών , Σοσιαλδημοκρατών , Πρασίνων , ίσως και κάποιων ¨ποιο αριστερών ) , οι οποίοι αναγνωρίζουν μόνο την ¨ηθική¨ , αλλά όχι την υλική ευθύνη για τα εγκλήματα ( ¨λυπούνται¨ δηλαδή για όσα έγιναν , αλλά ¨αυτά έχουν όλοι οι πόλεμοι¨ , δίκαιοι και άδικοι ) , η σκέψη , που ήταν και η σκέψη των ¨απαλλακτικών βουλευμάτων¨ για τους υπόπτους που έδρασαν εγκληματικά στην Ελλάδα :

¨Μα να Αποζημιώσουμε για πράξεις αντιποίνων , που ( δήθεν ) ¨αναγνωρίζει¨ όπως ισχυρίζονται, το ¨δίκαιο του πολέμου¨ ; Να πληρώσουν για παράδειγμα τα ¨νόμιμα αντίποινα¨ , με… ξεκοίλιασμα εγκύων γυναικών , το κάψιμο παιδιών και ηλικιωμένων και την λαφυραγώγηση των οικιακών τους περιουσιών¨ ;

Πόσες παραστάσεις Καραγκιόζη πρέπει να έχουμε δει στα παιδικά μας χρόνια(;), ώστε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα , ανενημέρωτοι και σε αφασία , να ¨αδελφοποιηούνται¨ και να συμμετάσχουν σε ¨τελετές πολιτικής σκοπιμότητας και ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων¨ , Ιστορικοί ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΙ - ΔΗΜΟΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ , Δήμοι Μαρτυρίας για τα διαρκή Εγκλήματα Πολέμου στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο , όπως και Αποκάλυψης του διαρκή - κυρίαρχου μεταπολεμικού Πολιτικού Καιροσκοπισμού , κυρίως της Γερμανίας και των τεσσάρων ¨πρώην συμμάχων¨(μας) , και δευτερευόντως των πολιτικών ηγεσιών Ελλάδας.

-Επανόρθωση , Αποζημίωση και Επίσημη Συγνώμη των θεσμικών οργάνων της Γερμανίας για την δικαστική αθώωση των όλων των υπόπτων Εγκλημάτων Πολέμου στην Ελλάδα.

-Προσφυγή της Ελλάδας κατά της Γερμανίας στο Δ.Δ. της Χάγης για την αναγνώριση των αναγνωρισμένων ιστορικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της για Επανόρθωση , Αποζημίωση και Αποκατάσταση για έναν άδικο πόλεμο και μια εγκληματική κατοχή που υπέστη .

-Καταδίκη κάθε προσπάθειας πολιτικής εκμετάλλευσης Μαρτυρικών Δήμων της Ελλάδας – Όχι σε διακρατικές αδελφοποιήσεις ¨Δήμων & Κοινοτήτων¨ που είναι ενταγμένες σε γενικότερα κρατικά και ιδιωτικά οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα , όπως είναι τα προγράμματα της ¨Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης¨ που εγκαινιάσθηκε τον Ιούνη του 2010 , μαζί και παράλληλα με την Επιβολή του Μνημονικού Καθεστώτος Κηδεμονίας στην Ελλάδα.

Μόνο η Δικαιοσύνη και η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για το συνέβη στον Β΄Π.Π. ( όπως είναι καταγεγραμένη στο Προοίμιο και στις άλλες διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε. ) και η -παραίτηση- από κάθε προσπάθεια - επανάληψης - πρακτικών του παρελθόντος, δηλαδή βίαιης η΄ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ επιβολής οικονομικών , πολιτικών και στρατιωτικών στόχων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο , το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών , μπορεί να συμβάλει στην ¨αποκατάσταση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ λαών και κρατών¨.
Οι Νεκροί Περιμένουν – από το 1945 .

Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ. Η έρευνα και οι επίμονες δημοσιεύσεις του, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των διαπραραγματεύσεων για την Ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά και τα αμέσως επόμενα χρόνια , έδωσαν το ¨έναυσμα¨ , συνέβαλαν για την δημιουργία ενός ευρύτατου ¨διεκδικητικού κινήματος¨ απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου απαράγραπτου εθνικού αιτήματος για τις Γερμανικές Επανορθώσεις/Αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια