HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα στην αγκαλιά των... Αδελφοποιημένων Γερμανο-Ελληνικών Σχέσεων

Γράφει ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος Το πιο τραγικό απ΄ όλα , για μένα και κωμικό χωρίς χιούμορ , σχετικά με την ¨επίθεση φιλίας¨ της Γ...

Γράφει ο
Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος
Το πιο τραγικό απ΄ όλα , για μένα και κωμικό χωρίς χιούμορ , σχετικά με την ¨επίθεση φιλίας¨ της Γερμανίας στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι στους νέους ¨στόχους έχουν συμπεριλάβει και τους πάνω από 90 ¨Μαρτυρικούς Δήμους¨ της Ελλάδας που έχουν υποστεί το Γερμανικό Ολοκαύτωμα ¨αντιποίνων και εξιλέωσης¨ !

ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς με την υπ. Τουρισμού 
κ. Κεφαλογιάννη και το Γερμανό Πρέσβη κ. Βόλφγκανκ Ντολτ
την  Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας
Έτσι προσπαθούν ν΄εντάξουν τους Δήμους διάσωσης της Μνήμης και της Υπερηφάνειας στο πρόγραμμα της λεγόμενης ¨Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης¨ που εγκαινίασαν τον Ιούνη του 2010 ο κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Μέρκελ -παράλληλα- με την Συμφωνία τους για την ένταξη της Ελλάδας στο ¨1(ο) Μνημόνιο. Γεγονός ( το "timing" ) που τα λέει όλα , σχετικά με τις ¨ειλικρινείς προθέσεις¨ ... αποκατάστασης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους της Γερμανίας και της Ελλάδας ! ( δεν είναι περίεργο ότι η ¨ερωτική διάθεση¨ της Γερμανίας για τους δήμους της Ελλάδας δεν είχε εμφανιστεί από το 1950 μέχρι το 2009 ; ).

Στα πλαίσια της γερμανικής στρατηγικής ¨λήθης του παρελθόντος¨ (¨ πάμε μπροστά¨, δεν κοιτάμε πίσω όπως λένε πολλοί στην Ελλάδα , διότι δεν τους συμφέρει να κοιτάμε πίσω , όπου να κοιτάξουμε εγκλήματα -τους- θα διαπιστώναμε ) , η οποία ξεκίνησε μεθοδευμένα από το 1950 ... ( το 1959 είχαν διαμαρτυρηθεί για το γύρισμα του έργου ¨Κρήτη το - Νησί των Γενναίων¨!) προσπαθούν - χωρίς αιδώ - ν΄¨Αδελφοποιήσουν¨- Μαρτυρικούς Δήμους της Ελλάδας με δικούς τους. Εκμεταλλευόμενοι εκτός των άλλων το γεγονός ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ( για την οποία η Γερμανία δεν έχει ¨καμία¨ σχέση… ) έχει περιορίσει τους οικονομικούς πόρους των ¨Αυτοδιοικητικών¨ από το… ¨αναχρονιστικό κράτος των Αθηνών¨ , οπότε αντιπροτείνονται… ¨κονδύλια , μετεκπαιδεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες ... αγάπης και συναδέλφωσης των λαών... , όχι πια από την ¨Παλαιά Αθήνα ¨ , αλλά από το ¨Νέο Βερολίνο¨ + Βρυξέλλες ( ¨Εράσμια" Περιφερειακή Ευρώπη των ... διασυνοριακών "Leader"- προγραμμάτων " ).

Είναι ¨λογικό¨ συνεπώς οι νέοι ¨Αντί - Αθηναίο-Κεντρικοί¨ τοπικοί ¨Άρχοντες ¨ με ... ¨Ομοσπονδιακό -Πνεύμα¨ , ν΄αναζητούν την ¨απελευθέρωση¨ τους στην ¨ευρύτερη¨ , όπως θα ήθελαν για εύλογους λόγους , ¨πατρίδα¨ τους. Τέτοιο πνεύμα και διάθεση ¨Αυτοδιοίκησης¨ και Παιδομαζώματος το ζήσαμε και επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Την προηγούμενη φορά πέρασαν 400 χρόνια για να καταλάβουν πως ¨κάτι δεν πήγαινε καλά στην ευρύτερη πατρίδα¨. Να δούμε τώρα.

ΟΜΩΣ , ανεξάρτητα από το γεγονός εάν είναι κανείς υπέρ του ¨εκσυγχρονισμού¨ της Ελλάδας και των Μνημονιακών ¨Προνοιών¨ & Υπαγορεύσεων¨ ή εάν είναι ¨κάθετα ενάντια στην υποθήκευση και εξαθλίωση της Ελλάδας , του μέλλοντος μας ¨ , θα πρέπει να συμφωνήσουμε, τουλάχιστον με τα ελάχιστα κοινά σημεία που -μπορεί - ακόμα να συνδέουν την ανθρώπινη νοημοσύνη , πως αποτελεί έναν Απαράδεκτο Πολιτικό Κυνισμό , μια μέγιστη Πολιτική Ανευθυνότητα , Δήμαρχοι πολύ συγκεκριμένων Ιστορικών Πόλεων και Κοινοτήτων , ν΄αναζητούν την ένταξη τους στα ¨Προγράμματα Αδελφοποιήσεων και ... άλλων Παροχών¨ της ¨Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης¨, όπως έπραξε τελευταία ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με σχεδόν ομόφωνη του Δημοτικού του Συμβουλίου ( ! ). Και θα παραβρεθεί στην ¨4η Φουχτελική - Μπουταρική - Ελληνογερμανική Συνάντηση¨ ( 22-23 /10) στην γνωστή ¨Νυρεμβέργη¨ (!) , η οποία κάποτε θα γινόταν η νέα ¨Πρωτεύουσα του Γ΄Ράιχ¨, αλλά τελικά συνέβη ένα άλλο ιστορικό γεγονός - που δεν δίδαξε - σε αυτή την μεσαιωνική πόλη...
Δες εδώ ενημέρωση και καταγγελία στο ειδησεογραφικό site των Καλαβρύτων :

Στην προηγούμενη ¨Ελληνογερμανική Συνάντηση¨ στην Θεσσαλονίκη οι αδελφοποιημένοι είχαν έρθει αντιμέτωποι με την μήνη των υπό - απόλυση υπαλλήλων των ¨ΟΤΑ¨, το αναφέρουμε χωρίς να πρέπει να συμφωνούμε με όλες τις ¨εκφάνσεις¨ αυτής της δικαιολογημένης , για μας , διαμαρτυρίας.

Και υπενθυμίζουμε το περσινό - Όνειδος - συμμετοχής της φιλαρμονικής της πόλης των Καλαβρύτων στους εορτασμούς για την επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας !!!

Μπορεί να έχει ο καθένας μας διαφορετικές απόψεις για την αναγκαία η πρόωρη ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά σε ότι αφορά τα Καλάβρυτα και όλους τους Μαρτυρικούς Δήμους της Ελλάδας είναι γνωστό πως η Γερμανία ζήτησε με την υπογραφή της ¨Συμφωνίας των 4 ( ¨συμμάχων μας¨) + 2 ( Γερμανιών ) το 1990 , η ενοποίηση της να γίνει με ένα τρόπο - που να μην υποχρεωθεί να αποζημιώσει - επανορθώσει τα εγκλήματα και την ληστεία των Καλαβρύτων και όλης της Ελλάδας !

Πρόκειται για μια ¨Συνθήκη¨ που ρύθμισε - ότι ρυθμίζει μια τυπική , σύμφωνα με το περί πολέμου Διεθνές Δίκαιο της Χάγης , ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ - μεταξύ πρώην εμπολέμων κρατών , την οποία τεχνηέντως ονόμασαν , μετά από - απαίτηση - της Γερμανίας προς τον Ηρόστρατο - Μιχαήλ Γκορμπατσόφ , ¨Συνθήκη για το Διακανονισμό ζητημάτων που αφορούν την Γερμανία¨.

Διότι .... , εάν την ονόμαζαν - αυτό που ήταν στην πραγματικότητα- de factum – η Γερμανία θα έπρεπε να προσέλθει , σύμφωνα με την περί πολέμου ¨Συνθήκες της Χάγης ¨( 1897, 1908) ) και την ¨Συμφωνία του Λονδίνου για τον Διακανονισμό των Γερμανικών Χρεών¨ ( 1953 ) ,- αμέσως - σε διαπραγματεύσεις για την Καταβολή Πολεμικών Επανορθώσεων. Τουλάχιστον με τις χώρες που είχαν υποστεί την - άμεση γερμανική στρατιωτική κατοχή- , όπως η Ελλάδα , διότι όλες οι άλλες χώρες είτε είχαν πάρει Επανορθώσεις και έχουν παραιτηθεί από παραπέρα απαιτήσεις , είτε είχαν επίσημα παραιτηθεί από αυτές , με άλλα οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα.

Ας καταγράψουμε επίσης πως η υπό τον Μανώλη Γλέζο Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών ( φέρει το όνομα Εθνικό Συμβούλιο ) , την οποία τυπικά υποστηρίζουν όλοι οι Δήμοι , έχει εκδώσει - πριν ένα χρόνο - Ανακοίνωση -Σύσταση ΚΑΤΑ την προσπάθειας ¨αδελφοποίησης¨ των Μαρτυρικών Δήμων στα πλαίσια των ¨Προγραμμάτων Φούχτελ¨.

Όμως ούτε ο Σύριζα , του οποίου ο Μ. Γλέζος είναι βουλευτής , έχει βγάλει μια Ανακοίνωση ( τουλάχιστον γνωστή στην ευρύτερη κοινή γνώμη ) όχι μόνο ενάντια στην -απαράδεκτη - υπό τις παρούσες συνθήκες - ¨Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση¨ , των προγραμμάτων ¨αδελφοποίησης¨ και των ετήσιων συναντήσεων της , αλλά ούτε και η υπό τον Μ, Γλέζο Επιτροπή/Συμβούλιο , έχει εκδώσει μια νέα πιο ξεκάθαρη και έντονη ανακοίνωση , παρά το γεγονός ότι οι στόχοι της Γερμανίας προχωρούν εντατικά προς τον ¨ευαίσθητο χώρο των Μαρτυρικών Δήμων¨.

Το ίδιο συμβαίνει και με το λεγόμενο ¨Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων¨ ! Εδώ , σε αυτό το θεσμοθετημένο ¨δίκτυο¨τα πράγματα και η σιγή τους φαντάζουν ακόμα πιο περίεργα . Για το ό,τι ακόμα υπάρχει από τις Οργανώσεις & Συνδέσμους Πρώην ¨Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης¨ δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

Απλά τα καταγράφουμε όλα αυτά θέλοντας να εκφράσουμε την θλίψη μας για την κατάσταση και την πολιτική ωριμότητα του ελληνικού λαού,
Οι επόμενοι ¨Μαρτυρικοί Δήμοι¨ που δέχονται δεχτούν , σύμφωνα με πληροφορίες , την ¨γερμανική επίθεση φιλίας¨ , είναι η Δήμοι Χορτιάτη / Κομμένου /Πυλίας , Παραμυθιάς και Διστόμου (σταθερά στο στόχαστρο). Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται και με Δήμους της Κρήτης, οι οποίοι ακόμα ¨ανθίστανται¨.

Οι προσπάθειες αυτές έχουν κατά κρίση μας , εκτός των άλλων , σκοπό - την παραπέρα καλλιέργεια της ύποπτης -χωρίς δικαίωση - ¨λήθης¨ ΚΑΙ... - να ¨ελεγχθεί- το - διεκδικητικό κίνημα για τις γερμανικές επανορθώσεις - , ¨-από τα μέσα- ¨ !

Έτσι ώστε το πολύ - πολύ να καταλήξει - υποβιβαστεί η όλη υπόθεση μόνο στην ... ¨φιλική και παρακλητική απαίτηση -μόνο- για την αποπληρωμή του¨ εξαναγκαστικού δανείου¨ προς το Γ΄Ράιχ ( - υποτιμημένου - βέβαια και με όρους -επίβλεψης – διάθεσης των χρημάτων από την Γερμανία ! ) η΄ακόμα και σε παροχή κάποιων ¨υποτροφιών για σπουδές και επαγγελματική εκπαίδευση¨ στην Γερμανία , οι οποίες θα οδηγούν στην ¨ευγνωμοσύνη¨ και στην ¨φιλία¨ μαζί της στα πλαίσια της ¨Πανευρώπης¨.

Όπως είναι επίσης γνωστό ότι αρχικά η ¨δυτική¨ και στην συνέχεια η ενωμένη Γερμανία –ΑΠΑΛΛΑΞΕ με ¨βουλεύματα¨ - χωρίς να φτάσουν καν στο ακροατήριο - και τους 800 υπόπτους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου που προκάλεσαν το μαρτύριο των Μαρτυρικών Δήμων . Σε αντίθεση με ότι έπραξε η Δυτικογερμανική ¨δικαιοσύνη¨ για εγκληματίες που έδρασαν σε άλλες χώρες , κυρίως ενάντια σε Εβραίους , οι οποίοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν , έστω καθυστερημένα , με ¨βαριά την γερμανική καρδιά της εθνικής αλληλεγγύης ¨ και ¨επιεικώς¨. Το αναφέρω αυτό , διότι μόνο τα εγκλήματα πολέμου ενάντια στην Ελλάδα δεν διώχθηκαν δικαστικά και δεν καταδικάστηκαν από την Γερμανία !

Και όχι μόνο όλες οι Γερμανικές κυβερνήσεις από το 1950 μέχρι σήμερα δεν έχουν δεχτεί να -επανορθώσουν- στο ελληνικό κράτος/δημόσιο τις καταστροφές και αρπαγές και να -αποζημιώσουν- θύματα και κληρονόμους σε δήμους , αλλά δεν ζήτησαν-τουλάχιστον- επίσημη συγνώμη ( που έπρεπε να το κάνει η γερμανική βουλή , ο πρόεδρος της δημοκρατίας τους , όπως και το υπουργείο δικαιοσύνης τους ) για το γεγονός της αθώωσης όλων των υπόπτων εγκληματιών - για τους οποίους το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου είχε συντάξει 800 ¨προανακριτικούς φακέλους¨ και τους είχε ¨προωθήσει¨ το 1959 στην Δυτική Γερμανία , μετά από ¨υπόσχεση¨ της ότι θα αποδώσει η ίδια ¨δικαιοσύνη¨. Και τους -απάλλαξε- όλους -

Γεγονός που σημαίνει πως - νομικά - η Γερμανία δεν αναγνωρίζει πως έγιναν εγκλήματα στην Ελλάδα. Συνεπώς πως και γιατί ν΄ επανορθώσει - αποζημιώσει ; Οι Γερμανοί είναι ορθολογικοί άνθρωποι και ¨τυπικοί στον νόμο¨.

Λέτε να μην παίζει στο ¨πίσω μέρος του μυαλού¨ των Γερμανών επισήμων ( Χριστιανοδημοκρατών , Σοσιαλδημοκρατών , Πρασίνων , ίσως και κάποιων ¨ποιο αριστερών ) , οι οποίοι αναγνωρίζουν μόνο την ¨ηθική¨ , αλλά όχι την υλική ευθύνη για τα εγκλήματα ( ¨λυπούνται¨ δηλαδή για όσα έγιναν , αλλά ¨αυτά έχουν όλοι οι πόλεμοι¨ , δίκαιοι και άδικοι ) , η σκέψη , που ήταν και η σκέψη των ¨απαλλακτικών βουλευμάτων¨ για τους υπόπτους που έδρασαν εγκληματικά στην Ελλάδα :

¨Μα να Αποζημιώσουμε για πράξεις αντιποίνων , που ( δήθεν ) ¨αναγνωρίζει¨ όπως ισχυρίζονται, το ¨δίκαιο του πολέμου¨ ; Να πληρώσουν για παράδειγμα τα ¨νόμιμα αντίποινα¨ , με… ξεκοίλιασμα εγκύων γυναικών , το κάψιμο παιδιών και ηλικιωμένων και την λαφυραγώγηση των οικιακών τους περιουσιών¨ ;

Πόσες παραστάσεις Καραγκιόζη πρέπει να έχουμε δει στα παιδικά μας χρόνια(;), ώστε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα , ανενημέρωτοι και σε αφασία , να ¨αδελφοποιηούνται¨ και να συμμετάσχουν σε ¨τελετές πολιτικής σκοπιμότητας και ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων¨ , Ιστορικοί ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΙ - ΔΗΜΟΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ , Δήμοι Μαρτυρίας για τα διαρκή Εγκλήματα Πολέμου στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο , όπως και Αποκάλυψης του διαρκή - κυρίαρχου μεταπολεμικού Πολιτικού Καιροσκοπισμού , κυρίως της Γερμανίας και των τεσσάρων ¨πρώην συμμάχων¨(μας) , και δευτερευόντως των πολιτικών ηγεσιών Ελλάδας.

-Επανόρθωση , Αποζημίωση και Επίσημη Συγνώμη των θεσμικών οργάνων της Γερμανίας για την δικαστική αθώωση των όλων των υπόπτων Εγκλημάτων Πολέμου στην Ελλάδα.

-Προσφυγή της Ελλάδας κατά της Γερμανίας στο Δ.Δ. της Χάγης για την αναγνώριση των αναγνωρισμένων ιστορικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της για Επανόρθωση , Αποζημίωση και Αποκατάσταση για έναν άδικο πόλεμο και μια εγκληματική κατοχή που υπέστη .

-Καταδίκη κάθε προσπάθειας πολιτικής εκμετάλλευσης Μαρτυρικών Δήμων της Ελλάδας – Όχι σε διακρατικές αδελφοποιήσεις ¨Δήμων & Κοινοτήτων¨ που είναι ενταγμένες σε γενικότερα κρατικά και ιδιωτικά οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα , όπως είναι τα προγράμματα της ¨Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης¨ που εγκαινιάσθηκε τον Ιούνη του 2010 , μαζί και παράλληλα με την Επιβολή του Μνημονικού Καθεστώτος Κηδεμονίας στην Ελλάδα.

Μόνο η Δικαιοσύνη και η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας για το συνέβη στον Β΄Π.Π. ( όπως είναι καταγεγραμένη στο Προοίμιο και στις άλλες διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε. ) και η -παραίτηση- από κάθε προσπάθεια - επανάληψης - πρακτικών του παρελθόντος, δηλαδή βίαιης η΄ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ επιβολής οικονομικών , πολιτικών και στρατιωτικών στόχων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο , το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών , μπορεί να συμβάλει στην ¨αποκατάσταση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ λαών και κρατών¨.
Οι Νεκροί Περιμένουν – από το 1945 .

Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ. Η έρευνα και οι επίμονες δημοσιεύσεις του, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των διαπραραγματεύσεων για την Ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά και τα αμέσως επόμενα χρόνια , έδωσαν το ¨έναυσμα¨ , συνέβαλαν για την δημιουργία ενός ευρύτατου ¨διεκδικητικού κινήματος¨ απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου απαράγραπτου εθνικού αιτήματος για τις Γερμανικές Επανορθώσεις/Αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.