HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση της Νυρεμβέργης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

ο Δημαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς και ο Πρέσβης της  Γερμανίας κ.Wolfgang Dold στην Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση της Θεσσαλονίκης (Νοε...

ο Δημαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς και ο Πρέσβης της 
Γερμανίας κ.Wolfgang Dold στην Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση
της Θεσσαλονίκης (Νοε 2012)
Στη Γερμανία θα βρεθεί ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς συνοδευόμενος από τους Δημοτικούς Συμβούλους Δημήτρη Χουλίαρα και Βασίλη Τακτικό στις 22 και 23 Οκτωβρίου στα πλαίσια της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης (DGV IV) που θα διεξαχθεί στην πόλη της Νυρεμβέργης. 
Εκπρόσωποι, Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την Ελλάδα και την Γερμανία, θα συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου στις οποίες θα συζητηθούν διάφορες θεματικές ενότητες, σε συνεργασία με τα Πολιτικά Ιδρύματα της Γερμανίας. 
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και συναντήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νυρεμβέργης, που θα προσφέρουν τη δυνατότητα ανταλλαγής πρακτικών και εμπειριών, σχετικές με τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου. Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, θα ακολουθήσουν συζητήσεις και θεματικά πάνελ, στα πλαίσια των οποίων θα παρουσιαστούν, και θα αναπτυχθούν, σχέδια και προσεγγίσεις σχετικά με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος είναι ο άμεσος διάλογος μεταξύ των Γερμανών και των Ελλήνων Δημάρχων.

Πέραν αυτών, εισηγητές θα αναφερθούν στην ιστορία και το έργο της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης (DGV). Στο «Φόρουμ των Δυνατοτήτων» (Markt der Moglichkeiten - ΜdM), θα υπάρξει η δυνατότητα γνωριμίας με συμμετέχοντες και υποστηρικτές της DGV καθώς και με εληνικά αγροτικά προϊόντα. Το ΜdΜ θα αποτελέσει τόπο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των συνέδρων και παρουσίασης καινοτόμων Έργων, που σχεδιάζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης είναι ο γνωστός μας  κ. Φούχτελ που στα πλαίσια της συμφωνίας, που είχε υπογραφεί στις 5 Μαρτίου 2010 μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Μέρκελ, και του τότε Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, έχει αναλάβει το ρόλο του συνδετικού κρίκου Ελλάδας Γερμανίας με σκοπό  την ενίσχυση της συνεργασίας Δήμων των δύο χωρών, την ενεργοποίηση του θεσμού των αδελφοποιημένων πόλεων και την επέκτασή του με νέες συμμετοχές  και ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου επαφών των δήμων


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.