HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλάβρυτα: Όλα οσα εγίναν στον 6ο Αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill

*Κείμενο και φωτογραφίες είναι από το επίσημο site της  redbull.com  που ευγενώς παραχωρήθηκε προς δημοσίευση στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS.  Το φο...

*Κείμενο και φωτογραφίες είναι από το επίσημο site της redbull.com που ευγενώς παραχωρήθηκε προς δημοσίευση στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. 

Το φοβερό Kapota trail είχε βάλει τα καλά του! Η εντυπωσιακή πίστα των 2,8km ήταν άριστα προετοιμασμένη και με την ανομβρία να αυξάνει το επίπεδο δυσκολίας της δοκίμασε σκληρά τους 85 αγωνιζόμενους που έδωσαν το παρών! Πραγματοποιήθηκε ένας φοβερός αγώνας με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και σαφώς πιο γρήγορους χρόνους από πέρσι. Το ελληνικό επίπεδο στο DH έχει ανέβει και στην τεχνική διαδρομή μέσα στα έλατα πραγματικά ξεφύγαμε!

Αγώνας Πανελληνίου κυπέλλου downhill Καλάβρυτα© Thodoris Ermilios
Με πολύ μεράκι είχε προετοιμαστεί η μεγαλύτερη πίστα του Πανελλήνιου Κυπέλλου DH και όσοι τυχεροί βρέθηκαν στα Καλάβρυτα θα έχουν να λένε! Νέα ήταν η εκκίνηση με άρωμα από παγκόσμιο καθώς το μεγάλο φάρδος της διαδρομής στα πρώτα μέτρα και τα νέα άλματα μεταμόρφωσαν το πρώτο κομμάτι. Ακολουθεί το ιδιαίτερα τεχνικό κομμάτι με τις μεγάλες κλίσεις και την μπόλικη πούδρα και στη συνέχεια οι εκστασιασμένοι ποδηλάτες προσκαλούσαν σε… χορό το πευκοδάσος… Φοβερή ροή, μεγάλη ποικιλία και υψηλές ταχύτητες σε μια διαδρομή που σε δοκίμαζε σε όλα τα επίπεδα… Στα τελευταία 500 μέτρα το σκηνικό άλλαζε με απαιτητικά rock gardens και δύο εντυπωσιακά άλματα να αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα! Άρτια ήταν η διοργάνωση και για μια ακόμη φορά ιδιαίτερα φιλόξενη η πόλη των Καλαβρύτων. Έγινε ένας πραγματικά φοβερός αγώνας και παρά τις πολλές πτώσεις έφυγαν όλοι με πλατιά χαμόγελα…

Με τον μεγάλο φετινό πρωταγωνιστή Κώστα Ανδριώτη να αγωνίζεται στην Σλοβακία (IXS Cup) και τον δεύτερο στη βαθμολογία Δημήτρη Οικονόμου να μην δίνει το παρών, άνοιξε η όρεξη για νίκη σε πολλούς και εκτοξεύτηκε το επίπεδο του ανταγωνισμού! Από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά τουλάχιστον δέκα αναβάτες έδειξαν ότι μπορούν να χτυπήσουν δυνατά για το βάθρο έτσι κι έγινε. Στα χρονομετρημένα, πρώτο χρόνο είχε ο Μάριος Παπασιμακόπουλος και οριακά πίσω του (0,9’’) βρίσκονταν ο Μάρκος Μπουρνιάς με τον Γιάννη Ιωάννου στο κατόπι. Χαμός έγινε για την τέταρτη θέση όπου ο Άρης Χατζηγεωργίου, ο Χρήστος Δερβένης και ο Θοδωρής Μπουγιούκος ήταν στριμωγμένοι σε τρία δέκατα! Ταχύτερος από την κατηγορία Junior ήταν ο Νικολάκης Βασιλακάκος με μεγάλη διαφορά (11’’) από τον Πέτρο Ατσαλή. Την μεγάλη έκπληξη στην κατηγορία Μasterέκανε ο Βαγγέλης Χριστοφοράκης που ήταν ταχύτερος όλων (9οςγενικής), με δεύτερο τον Alessio Toninelli, ενώ στην κατηγορία Veteran επικράτησε ο Φώτης Σκαρής. Το θερμόμετρο είχε ανέβει, τα παγωμένα Red Bull έρεαν άφθονα και όλα ήταν έτοιμα για έναν συναρπαστικό τελικό χωρίς προγνωστικά!


Αγώνας Πανελληνίου κυπέλλου downhill Καλάβρυτα© Thodoris Ermilios
Ο Ελισαίος Γουβής ήταν σε αποστολή! Ήθελε με πάθος τον σκελετό RAM four X που θα έπαιρνε δώρο ο πρώτος γενικής και τα κατάφερε! Έκανε μια super δυναμική κατάβαση, αμάσητος από την διαλυμένη ζάντα του πρωινού run, και με χρόνο 4:57.060 πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Elite. Δεύτερος, μόλις 1,6’’ πίσω του ήταν ο Μάριος Παπασιμακόπουλος που παρά τον τραυματισμό του στην πλάτη –από πτώση στην προπόνηση του Σαββάτου- έσφιξε τα δόντια και «έβγαλε» μια εντυπωσιακή κατάβαση (μαζί με τον Ελισαίο ήταν οι μόνοι που έσπασαν το φράγμα των 5’). Μια ακόμη παρουσία στο βάθρο για τον Γιάννη Ιωάννου, που δεν το χάρηκε ιδιαίτερα όμως, καθώς στα μέσα της διαδρομής χτύπησε άσχημα το γρανάζι του Santacruz σε πέτρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πεταλάρει μέχρι τον τερματισμό… Και πάλι όμως κατέβηκε σε 5:04.634 δείχνοντας ότι μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη… Έτοιμος για τη νίκη ήταν και ο Μάρκος Μπουρνιάς που οδήγησε αποφασιστικά, αλλά μια άσχημη πτώση στο κομμάτι με την μεγάλη κλίση τον περιόρισε στην τέταρτη θέση (5:09.545).Θεαματικός, αποτελεσματικός, αλλά και σταθερός, ο Άρης Χατζηγεωργίου ξεσήκωσε όσους βρέθηκαν στο μεγάλο διπλό και πήρε μια άξια πέμπτη θέση (5:12.302), ενώ ο semi local Θοδωρής Μπουγιούκος οδήγησε με άγχος και ήταν έκτος (5:13.178).Ο Χρήστος Δερβένης έκανε λάθη και ήταν έβδομος και ο Μάριος Πολλάλης ήταν και πάλι απειλητικός και συμπλήρωσε την οκτάδα.

Αγώνας Πανελληνίου κυπέλλου downhill Καλάβρυτα© Thodoris Ermilios
Στην κατηγορία Junior ο Νικολάκης Βασιλακάκος πήρε ξεκάθαρα τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, δείχνοντας να διασκεδάζει κάθε λεπτό του αγωνιστικού διήμερου! Με την πίστα σαφώς πιο σκαμμένη και απαιτητική κατέβηκε σε 5.19.479 (10ος γενικής) και επικράτησε του πάντα χαμογελαστού Πέτρου Ατσαλή (5:22.37).Ακολούθησαν τα δύο φοβερά αδέρφια από το Αγρίνιο, ο Νίκος (15) και ο Τηλέμαχος (13) Τσαρούχης στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας τους. Μάλιστα ο Νίκος ήταν τρίτος μόλις 0,4’’ πίσω από τον Ατσαλή! Στην πέμπτη θέση σκαρφάλωσε ο συνεχώς ανερχόμενος Χρήστος Γεωργάκης και την εξάδα συμπλήρωσε ο Στράτος Σπανός με προβλήματα στο ποδήλατο του
redbull.com
Αγώνας Πανελληνίου κυπέλλου downhill Καλάβρυτα© Thodoris Ermilios
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.