HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έργα πολιτισμού και κοινής πατριωτική προσπάθειας στο Λειβάρτζι

γράφουν οι  Ιωάννης  και   Κλεομένης  Κακαβάς Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, Μετά από τις εξαιρετικές σε ποιότητα και ...

γράφουν οι Ιωάννης και  Κλεομένης Κακαβάς
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Μετά από τις εξαιρετικές σε ποιότητα και συμμετοχή εκδηλώσεις (Εγκαίνια Ξενώνα και Αίθουσας Υφαντικής στο Λειβάρτζι) που έλαβαν χώρα στο χωριό μας (Λειβάρτζι) στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013 θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας προς τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων, διότι με ακούραστη εργασία και πολύ μεράκι έφεραν σε πέρας εξαιρετικά επιτεύγματα, που έχουν σχέση με το κληροδότημα της Καλλιόπης Ραβαζούλα.
Μετά την τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γειτονικού στο κτίριο οικοπέδου, το οποίο πλέον ο σύλλογος της Αθήνας κατέχει κατά τα ¾ και ακόμα εκκρεμεί το ¼, φτάσαμε μετά από τιτάνιες προσπάθειες στο 1ο μεγάλο επίτευγμα με τη μετατροπή του κτιρίου του Συλλόγου σε ξενώνα, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου της Αθήνας την 15η Φεβρουαρίου 2009.
Το 2ο μεγάλο επίτευγμα των Διοικητικών Συμβουλίων από κοινού, είναι η μετατροπή μίας από τις αίθουσες του σχολείου του χωριού σε πολιτιστικό κέντρο (λαογραφικό μουσείο Λειβαρτζινής παράδοσης), σύμφωνα με την επίσης ομόφωνη απόφαση της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. της 15ης Φεβρουαρίου 2009. Πρόκειται για ένα εξαίρετο έργο που υπόσχεται ακόμα καλύτερο μέλλον. Ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε στο σχολείο, να ολοκληρωθεί με την πλήρη αξιοποίηση του συνόλου του συγκροτήματος.
Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τόσο τα Δ.Σ. των Συλλόγων Αθήνας και Πάτρας, όσο και το Τοπικό Συμβούλιο, και να τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην κοινή τους πατριωτική προσπάθεια για να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ιστορικό κτίριο του σχολείου μας. Στο σημείο αυτό βρίσκουμε την ευκαιρία να επαναλάβουμε τη θέση μας η οποία έχει διατυπωθεί γραπτά και στο παρελθόν: ‘‘Να διατεθεί εξολοκλήρου στους Συλλόγους Λειβαρτζινών Αθήνας και Πάτρας, για να στεγάσει απρόσκοπτα στο μέλλον τον πολιτισμό και την ιστορία του Λειβαρτζίου’’.
Ευχόμαστε με την ίδια επιτυχία να ολοκληρωθεί σύντομα και το 3ο μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι αυτό της ανάπλασης του Προδρόμου, όπως άλλωστε υποσχέθηκε δημόσια και ο κος Δήμαρχος Καλαβρύτων, στις εκδηλώσεις της 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

Κλεομένης Κακαβάς και Ιωάννης Κακαβάς





Διαβάστε και ΕΔΩ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.